מרק שעועית יווני
של ד"ר דפנה שמרון, גורמה
2 כוסות שעועית לבנה יבשה
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
4 עגבניות תמר קלופות, מנוקות מהזרעים וחתוכות לקוביות
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 כף שטוחה רסק עגבניות
1 כף עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור טרי גרוס
להגשה:
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
ההכנה:
1. משרים את השעועית במי ברז למשך הלילה. לאחר מכן, מסננים את המים ושוטפים במי ברז.
2. מחממים את השמן בסיר, ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את העגבניות, הגזר, רסק העגבניות ועלי הסלרי הקצוצים, ומערבבים.
3. מוסיפים את השעועית ומים שיכסו את כל הירקות. מביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי, או עד שהשעועית מתרככת.
5. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים לקעריות ההגשה, ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.