רולדה מתוקה במילוי קצפת, דבש ותפוח עץ
של קייטרינג ליאורה קרן
לרולדה:
6 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
1 כף שמן תירס
1 כפית תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
6 כפות קמח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
למילוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות פודינג אינסטנט
2 כפות דבש
1 תפוח עץ גרנד מקולף, חתוך לקוביות קטנטנות ומבושל עד לריכוך במעט חמאה וסוכר
ההכנה:
הרולדה:
1. מערבבים את החלמונים עם שלוש כפות הסוכר. מוסיפים שמן וסוכר וניל.
2. מקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
3. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת קליפת הלימון המגוררת.
4. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ויוצקים את תערובת העוגה על התבנית, כך שתכסה את כולה.
5. אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד להשחמה קלה.
6. הופכים על מגבת מקומחת קלות או מגבת שפוזרה עליה אבקת סוכר ומגלגלים.
המילוי:
1. שמים בסיר קטן שמנת מתוקה עם אבקת סוכר. מערבבים ומחממים מעט, אך לא מביאים לרתיחה.
2. מורידים מהאש ושומרים במקרר.
3. לאחר מספר שעות, מקציפים את השמנת עם כף או שתיים אינסטנט פודינג. מוסיפים בעדינות דבש ואת קוביות תפוח העץ.
4. מורחים את פני הרולדה בקצפת, מגלגלים ושומרים בקירור.
5. פורסים את הרולדה לפרוסות. אחרי כן, אפשר להזליף כמה טיפות דבש מהולות במעט מיץ לימון על כל פרוסה, או לפזר אגוזים.