גולאש
של חיים כהן
1.5 קילו של בשר בקר מנתח אונטר - ריב, חתוך לקוביות בגודל 2 על 2
פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם)
שני גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
3 - 4 תפוחי אדמה קטנים או בינוניים, קלופים וחצויים
2 - 3 כפות פפריקה מתוקה
6 שיני שום, קלופות וקצוצות
1/2 כוס שמן זית
2 קילו עגבניות, חתוכות לרבעים ומרוסקות במעבד מזון, כולל הקליפה
פלפל שחור, מלח
ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול.
2. מוסיפים את הבשר והפפריקה, ומטגנים היטב את הבשר מכל צדדיו.
3. מוציאים את הבשר מהסיר, מכניסים את השום והפלפל ומאדים.
4. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את רסק העגבניות הטריות.
5. מביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, בסיר סגור.
6. מוסיפים לתערובת תפוחי אדמה וגזר ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר רך והרוטב מסמיך.
7. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל. מי שרוצה, מוזמן להוסיף עוד פלפל חריף.