טיול בין הטיפות
גם כשקר ואפילו כשרטוב, יש המון סיבות לנסוע לגליל. להקשיב לנגינת עוגב, לאכול קובה מצוין, להתחמם מול האח בצימר, לקבל ייעוץ על פי צבעים ובעיקר להתענג על הירוק-הירוק הזה
תמיד שווה להגיע לכאן לטיול, אבל אחרי הקיץ הקשה שעבר עליו, כיף להגיע לסביבה ולהתענג על ריחות הטבע ושלל ההפתעות שממתינות בו. להלן כמה הצעות.
באזור התעשייה של היישוב מנוף שבגוש שגב הגענו לסדנת העוגבים היחידה מסוגה בארץ, של גדעון שמיר, בונה עוגבים. כאן בסדנה אפשר לראות איך הוא בונה אותם מעשרות רגיסטרים, שהם שורות של חלילי מתכת, לשמוע אותו מנגן וגם לזכות בהרצאה קצרה על הכלי המיוחד הזה.
העוגבים הראשונים נבנו כבר בראשית המאה השלישית לפני הספירה, ולדברי שמיר, "בדומה ליינות, לגבינות ולניב דיבור, העוגב לובש צורה וסגנון בהתאם לתרבות
מתוך כ-50 עוגבים שישנם בישראל, 12 הם פרי יצירתו של שמיר. שניים מהם מוצבים כפסלים סביבתיים, אותם בנה יחד עם האמן דני קרוון, בכיכר לבנה בתל אביב ובאנדרטת חטיבת הנגב בבאר שבע.
מרתק להתבונן בכלי הזה ובשמיר המנגן עליו במגוון סגנונות. מי שמעוניין יקבל הזדמנות לנגן בעצמו. לתיאום ביקורים, טלפונים: 04-9998301, 052-8969384.
ביודפת, שנמצאת בדרך ליישוב הררית ושהתפרסמה בזכות מפעל הגרביים ויער הקופים, מצאנו דברים אחרים. את הגלריה והסטודיו של איילין לב. היא יוצרת כלים מחמר ומדוורת ללקוחותיה אגרות בכתב ידה, בהן היא מדווחת מה חדש בסטודיו שלה ונותנת מתכונים שמתאימים לבישול בכלים שלה.
מצאנו שם סירי בורמה לבישול על אש, כיריים או מדורה, בהם הצ'ולנט והמרקים יוצאים טעימים במיוחד. לצליל של כף העץ הבוחשת בתוכם יש, לדעת איילין, השפעה מעדנת. שלישיית סירים עולה 160 שקל, ואם רוצים, כדאי להזמין מראש.
הדלת אצל איילין תמיד פתוחה. אם היא לא נמצאת, יש אפשרות לשירות עצמי, מתוך אמון מלא ביושרם של המטיילים שיפקידו את הסכום המבוקש במעטפה מיוחדת. תיאום ביקור בטלפון: 04-9800122.
את נורה נח פגשנו במרכז הקטן והמאוד שכונתי של יודפת. היא פתחה לנו בקלפי טארוט ובקלפים אינדיאניים כששאלנו שאלה ספציפית, ובדקה לנו את כפות הידיים כדי לאבחן את היכולות שלנו. כל מה שאמרה הוקלט, כדי שנוכל לקחת את הקלטת לשמוע אותה בעצמנו בנחת ולא להתאמץ לזכור כל מילה. טלפון: 054-4784573.

ביישוב הקהילתי שכניה, בכביש המתפתל של גוש שגב, חמש דקות מיודפת, פגשנו את מטעמי התאומות. מישלין אסאו ומאי להט, תאומות שנולדו בביירות, העלו איתן ארצה מטבח לבנוני עשיר עם סיפור חיים מרתק.
לאחר מלחמת שלום הגליל הן עשו הכל כדי לאתר את האומנת שלהן ולהעלותה ארצה. היום היא בת 85, וממנה הן למדו לעשות מעמולים. העוגיות האלה היו רק תחילתו של עסק משפחתי, שהתפתח מקייטרינג עד למסעדה שנמצאת בכניסה ליישוב.
על הקירות תלויים צילומים בשחור-לבן של התאומות בילדותן עם האומנת שהן קוראות לה "דאדא". לאחרונה המסעדה, שקיימת מ-1988, החליפה בעלים, אבל לא החליפה את המתכונים שעברו מדור לדור.
למשל ג'וניה, שזו פלטת ממולאים עם עגבניות, קישואים, חצילים ובצלים; קובה נפלא הממולא בקר וצנוברים; סלט פטוש לבנוני עם פטרוזיליה, חסה, כוסברה, חציל כבוש וקרוטונים מפיתות; ומנת הדגל, קסטלטה - חזה עגל ברוטב לימון. הכל פה כשר והמקום סגור בשבתות ובחגים. להזמנות, טלפון: 04-9999236.
למרגלות הר השאבי, בין יודפת להררית, נמצאת חוות "חלב עם הרוח" של דליה ואמנון זלדשטיין, שגרים בקיץ באוהל טיפי אינדיאני, ובחורף - במבנה. הצמד נסע להשתלם בנושא גבנות וגידולים אורגניים במקומות שונים בעולם וחזר לחיות כאן בתפאורה פסטורלית כדי לגדל פרות, אווזים, כבשים ועזים. לזוג מחלבה ביודפת שמוכרת 14 סוגי גבינות אורגניות, בעיקר לרשת לחם ארז.
טעמנו את הגבינות שלהם בזולה מול הנוף, בכלי ההגשה של איילין מיודפת. ארוחת הבוקר כללה ירקות, שמן זית, לחם, יוגורט, לבנה ועוד הפתעות מתוצרת עצמית. מאוד אהבנו את האיזבלה החצי קשה שהוגשה מטוגנת ואת עגבניות השרי עם השום והבצלצלים, שטבלו בשמן זית מהמסיק האחרון.
אפשר לבוא לכאן לטעימות, לקניית גבינות ולארוחות חלביות ובשריות, הכל בתיאום מראש בטלפון: 050-5327387.

בקיבוץ יחד פגשנו את מרים זלינקובסקי, בוגרת האקדמיה לתרפיה בצבעים מלונדון שמטפלת בשיטת אורה סומה. היא יושבת במרכז טיפולים מיוחד, שיש בו גומחה ענקית עם מי מעיינות ואנרגיה טובה.
יש לה ערכת אבחון שכוללת מאה בקבוקי זכוכית עם תמציות של צמחים ומינרלים, שכל אחד מכיל שני צבעים. לצורך האבחון כל אחד מתבקש לבחור ארבעה בקבוקים שמושכים את לבו. בשלב הבא בוחרים בקבוקי צבע לפי נושאים: זוגיות, ילדים, הורים, קריירה, בריאות, יחסי אנוש, ומרים מפענחת ומפרשת, משלבת קבלה, נומרולוגיה, מסורות עתיקות מהודו ומדרום אמריקה, הילות ועוד.
במהלך שעה וחצי של פגישה שמענו דברים חדשים על עצמנו, ברובד הפיזי, המנטלי, הרגשי והרוחני.
קבוצות מטיילים באזור מגיעות לאולם ההרצאות, ומרים בוחרת מתנדבים ומדגימה את הייעוץ המיוחד שלה. לדבריה, זהו אבחון מעשי, לכן מומלץ לחכות חצי שנה כדי לראות שינוי. מחיר פגישה: 250 שקל ליחיד, 380 שקל לזוג. לתיאום, טלפונים: 054-4474286, 04-6782558.
בעמוקה, שיושבת ביער ביריה, על מורדות הר כנען, כדאי לבקר ולא רק כדי להשתטח על קברי צדיקים. בכניסה פונים ימינה ונוסעים עד לבית מספר 6 מצד שמאל. בוסתן נדב הוא שתי בקתות דו-מפלסיות של יעל ונדב ליפשיץ. את הטרסות בגן בנה נדב על פי שיטת בנייה עתיקה, והעצים בחלקם הם זנים עתיקים ונדירים.
אחרי שפרקתם את התיקים בצימר, שיש בו קמין, מערכת ודיסקים, מטבח מאובזר, ג'קוזי זוגי ודי-וי-די, צאו לטייל במרחב של ליפשיץ, שהוא חלק מהיער שמלא בברושים ובארזים. תתנדנדו קצת בערסל בתוך השלווה הזאת, כשלצדכם גם בריכה אגירת מים, גינת תבלינים וכרם קטן. לילה עם ארוחת בוקר באמצע השבוע עולה כאן 500 שקל. בסוף שבוע - 600 שקל. להזמנות, טלפון: 04-6923118.
ארוחת בוקר מיוחדת אפשר לאכול גם אצל יעל פרקש, מעצבת פנים, שיחד עם בעלה דני, אמן עץ, בנתה שני צימרים יוקרתיים שייפתחו החודש. תפריט הבוקר שלה כולל ריבות, גבינות, זיתים, סלטים ואומלט ועולה 60 שקל. בגינה יש בריכה פראית מאבן, שטובלת בצמחייה גלילית, שעל גדותיה אפשר להתמסר לטיפול באבנים חמות. להזמנות, טלפון: 04-6974776.
הבית של בקי ויינר, מעצבת בזכוכית, נמצא שתי דקות מהבית של יעל פרקש. הצימר שבנו בקי ובעלה הוא סוג של חדר תצוגה ליצירותיה: חלונות, גופי תאורה, מדפים, כלים, קולאז'ים ועוד. טלפון: 04-6974477.