שיפודי חזה מולארד על מצע קוסקוס מתוק
של אמיר כלפון, שף יערות הכרמל
למולארד:
2 נתחים של חזה מולארד, חתוך לקוביות בגודל ס"מ
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף למון גראס קצוץ דק
גרידת תפוז מתפוז
גרדת לימון מלימון
חצי כפית מלח, כף פלפל שחור גרוס
לקוסקוס:
120 גרם קוסקוס מלא להכנה מהירה
40 גרם שבבי שקדים קלויים
40 גרם אגוזי פקאן גרוסים וקלויים
חצי כוס צימוקים
1 כף סוכר חום
חצי כפית קינמון
קורט קינמון
מלח, פלפל
30 ג' מרגרינה מזולה מומסת
ההכנה:
1. משפדים את קוביות חזה המולארד על שיפודים סינים.
2. מערבבים את כל חומרי המשרה של השיפודים ומניחים אותם בתערובת למשך שעה - שעתיים.
3. שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים שתי כוסות של מים פושרים ומשרים למשך 10 דקות. במידה ונשארו מים, מסננים.
4. שמים בקערה את הקוסקוס ומוסיפים שקדים, אגוזים, צימוקים, סוכר חום, קינמון, ציפורן, מלח, פלפל ואת המרגרינה המומסת. מערבבים.
5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, מכסים ואופים למשך חצי שעה בטמפרטורה של 200 מעלות.
6. צולים את שיפודי המולארד במחבת כבדה או בגריל פחם למשך שלוש דקות לערך מכל צד - עד שהבשר מגיע לדרגת מידיום וול.
ההגשה:
1. שמים במרכז הצלחת חופן קוסקוס ומניחים מעל את שיפודי המולארד.
2. אפשר לפזר מעל שקדים קצוצים.