קרפ סוזט
של מירי צל - דונטי, גורמה
3 ביצים בינוניות
75 גר' (כוס) קמח רגיל
225 מ"ל (כוס) חלב
25 גר' חמאה מומסת
קמצוץ מלח
1/2 כפית חמאה
לרוטב:
75 גר' חמאה
75 מ"ל ליקר תפוזים, גראן מרנייה או קוואנטרו
75 מ"ל מיץ תפוזים
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות ברנדי
הכנת הקרפים:
1. מערבבים את הביצים, החלב והחמאה המומסת בקערה.
2. מוסיפים את הקמח באיטיות כדי לא ליצור גושים (אפשר לערבב במיקסר, בלנדר או מעבד מזון).
3. מכניסים את הבלילה למקרר לכשעה.
4. מחממים מחבת טפלון שטוחה בינונית, ומשמנים בחצי כפית החמאה. יוצקים בלילה למחבת על מנת ליצור קרפ דקיק, שיכסה את תחתית המחבת.
5. מזהיבים, מקפלים לארבעה ומעבירים לקערת הרוטב (אין צורך לטגן את הצד השני).
6. מכינים את הקרפים הבאים באותה דרך. לא משמנים שוב את המחבת.
הכנת הרוטב:
1. שמים את החמאה, ליקר התפוזים, מיץ התפוזים ואבקת הסוכר במחבת, ומחממים עד שנוצרות בועות.
2. ממשיכים לחמם את הרוטב על אש נמוכה.
3. טובלים את הקרפים בזה אחר זה ברוטב. מניחים את הקרפים לצד המחבת.
4. שופכים את הברנדי לכוסית, ויוצקים אותו למרכז המחבת כדי שהוא יתחמם.
5. בעזרת כף ארוכה שופכים את הברנדי על הקרפים, מדליקים בזהירות רבה וממתינים עד שהאש
שוככת. מגישים מיד.