גם דליה איציק נתנה ביס
באזור התעשייה המפויח של שכונת תלפיות בירושלים מסתתרת מאפיית בוטיק הלחם של תומר בלס, אחיינה של דליה איציק
חדר לא גדול ובו ארבעה-חמישה עובדים שעושים הכל במו ידיהם ונעזרים רק במכונת לישה.
בלס מכין כ-40 סוגי בצקים ומדי יום ולילה נאפים על מדפי האבן שבתנורו כיכרות של לחם צרפתי, כפרי, רוסי עם חומץ תפוחים, לחם זיתים, לחם כל טוב (עם שיבולת שועל, כוסמת, פשתן, דוחן וקינואה), לחם ערמונים ודבש, לחם תמרים וקינואה, לחם תפוחים וקוקוס, לחם דוחן, לחם עשבי תיבול, לחם תאנים, תמרים וקינואה ולחם אגוזים, וגם חלות עם צימוקים, באגטים, מקלות גריסיני, פוקצ'ות, מיני לחמניות ועוד.
אפשר לקנות את הלחמים שלו כאן במאפייה וגם בבתי מאפה, במרכולים קטנים, במסעדות ובבתי קפה בירושלים ובסביבתה וגם בחנות ניצת הדובדבן בתל-אביב.
בלס הוא אחיינה של יו"ר
הכנסת דליה איציק. "ביום שני האחרון", הוא מספר, "בדרכה לכנסת, היא עצרה במאפייה וקנתה שתי כיכרות לחם". לדבריו , מאז ומתמיד חלם לעשות לחם.
הוא למד אפיית לחם במלון ריץ' בפריז, וכששב לירושלים החל לאפות לחמים במרתף הבית בשכונת ארנונה, בהתחלה למשפחה ולחברים ובהמשך סיפק כיכרות לבתי קפה, למסעדות ולבתי טבע בירושלים. כשהביקוש גבר הוא פתח לפני פחות משנתיים את המאפייה בתלפיות.
בלילות רביעי וחמישי מתקבצים ירושלמים רעבים במאפייה, פורשים מחצלת על הרצפה וזוכים בלחם ישר מהתנור, לצד גבינות ומשקאות, וגם מקבלים הסבר על תהליך האפייה.
בימים אלה נשלמת בנייתה של מאפייה חדשה שתיפתח בסוף ינואר לא הרחק מכאן, ובה יממש בלס אהבה חדשה-ישנה שלו לתחום הקונדיטוריה. המקום כשר למהדרין.
מחירים בקנייה במאפייה: 13-12 שקל לכיכר, חמישה שקלים לבאגט. פתוח ממוצאי שבת ועד שישי בבוקר (סגור רק בין 5:30 ל-7:30).
בעלי המלאכה 2, אזור התעשייה תלפיות, ירושלים. טל': 02-6784929