יש להם ביצים. של זהב
קבלו הצצה לעולם ייצור הקוויאר - מפעל קטן מגרמניה מקווה להשתלט על הענף היוקרתי. בינתיים, הם מסתפקים בגידול דגי החדקן
לדברי אנשי המפעל "Caviar Creator", שנמצא בדמין (מרחק שעה נסיעה מחופו של האוקיינוס הבלטי), הם כבר ייצרו 800 ק"ג של קוויאר מאז שפתחו בספטמבר 2005. 19 העובדים במשרה מלאה של החברה מקווים להגיע למצב שבו הם מייצרים 11 טון של קוויאר מדי שנה ו – 130 טון של בשר חדקן.
בינתיים, דגי חדקן סיביריים רבים שהועברו לצפון גרמניה עוד לא הגיעו לבגרות מינית. לנקבות החדקן נוצרות ביצי קוויאר בבטן רק כשהן מגיעות לגיל 4.
לפי המסורת, את הדגים הורגים
עם מכה על הראש לפני שהעובדים, לבושים בחליפות שעברו חיטוי, פותחים את קיבתם. מכיוון שביצי הדג נהרסות במהירות, העובדים מסירים את הביצים, רוחצים וממליחים אותן תוך עשר דקות.
חובבי קוויאר משלמים כיום בסביבות 120 אירו עבור 100 ג' של המעדן הסיבירי. עבור 100 ג' של קוויאר בלוגה, שנחשב יוקרתי ביותר, משלמים 800 אירו. משעשע, בהתחשב בעובדה שעד המאה ה – 19 קוויאר נחשב לארוחה של עניים. ביצי הדגים נחשבו למוצר לוואי של דגי החדקן. אגב, בעבר הדגים הסתובבו גם בנהרות גרמניה. אנשי המפעל מעריכים שעוד שנתיים הם יוכלו לעבוד עם דגים משלהם – ילידי דמין.
צילום: רויטרס. עריכה: שלומית חביב