גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


יש להם ביצים. של זהב

קבלו הצצה לעולם ייצור הקוויאר - מפעל קטן מגרמניה מקווה להשתלט על הענף היוקרתי. בינתיים, הם מסתפקים בגידול דגי החדקן

רויטרס | 27/11/2006 7:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מפעל קוויאר בצפון גרמניה מקווה להפוך את ייצור המעדן היוקרתי לסיפור ההצלחה של האזור, המוכה בבעיות כלכליות.

לדברי אנשי המפעל "Caviar Creator", שנמצא בדמין (מרחק שעה נסיעה מחופו של האוקיינוס הבלטי), הם כבר ייצרו 800 ק"ג של קוויאר מאז שפתחו בספטמבר 2005. 19 העובדים במשרה מלאה של החברה מקווים להגיע למצב שבו הם מייצרים 11 טון של קוויאר מדי שנה ו – 130 טון של בשר חדקן.

בינתיים, דגי חדקן סיביריים רבים שהועברו לצפון גרמניה עוד לא הגיעו לבגרות מינית. לנקבות החדקן נוצרות ביצי קוויאר בבטן רק כשהן מגיעות לגיל 4.

לפי המסורת, את הדגים הורגים
עם מכה על הראש לפני שהעובדים, לבושים בחליפות שעברו חיטוי, פותחים את קיבתם. מכיוון שביצי הדג נהרסות במהירות, העובדים מסירים את הביצים, רוחצים וממליחים אותן תוך עשר דקות.

חובבי קוויאר משלמים כיום בסביבות 120 אירו עבור 100 ג' של המעדן הסיבירי. עבור 100 ג' של  קוויאר בלוגה, שנחשב יוקרתי ביותר, משלמים 800 אירו. משעשע, בהתחשב בעובדה שעד המאה ה – 19 קוויאר נחשב לארוחה של עניים. ביצי הדגים נחשבו למוצר לוואי של דגי החדקן. אגב, בעבר הדגים הסתובבו גם בנהרות גרמניה. אנשי המפעל מעריכים שעוד שנתיים הם יוכלו לעבוד עם דגים משלהם – ילידי דמין.

צילום: רויטרס. עריכה: שלומית חביב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים