גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כנרת בטוב טעם

פסטיבל האוכל "טעם כנרת", שייפתח בסוף החודש, נועד לחשוף את הקהל להתפתחות הקולינרית העצומה שחלה באזור בשנים האחרונות. עשרות מסעדות, יקבים ואפילו משקי בית יציגו למשך שלושה סופי שבוע את הטעמים שהתפתחו באזור מאות שנים

אמיר מרום | 26/11/2006 9:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עם האוכל בא התיאבון: אחרי ההצלחה של פסטיבל האוכל "טעם כנרת" בשנה שעברה, השולחנות כבר ערוכים ומוכנים השנה לקראת שלושה סופי שבוע חורפיים וקולינריים, שיתקיימו החל מ-30 בנובמבר ועד 16 בדצמבר.

המטרה העיקרית של החגיגה המקומית הזו היא להראות למטיילים שהאזור אטרקטיבי גם בשל שפע הטעמים, המסעדות, מרכזי המבקרים והחוות שבתחומו. הפסטיבל נערך ביוזמת עמותת התיירות סובב כנרת ועיריית טבריה, ובהפקתה של אפרת אליאסף-גורפינקל.

מנכ"ל עמותת התיירות סובב כנרת, עומר כהן, מספר שכ-15 אלף מבקרים הגיעו למסעדות בשנה שעברה בתקופת הפסטיבל, ביקרו ביקבים ונהנו מהארוחות הייחודיות. "אזור הכנרת לא נחשף בהיבטים קולינריים, וחשבנו שראוי שהמטיילים יכירו את ההיצע המגוון שהתפתח באזור בשנים האחרונות".

זוהר עובד, ראש עיריית טבריה: "הקרבה לאגם הכנרת פיתחה במשך מאות שנים התמחות קולינרית ענפה, ומאכלי עדות חובקי עולם יצרו מוניטין רב למאכלים הטברייניים. אני מזמין את הציבור הרחב להגיע לטבריה, לבקר באתרי התיירות וליהנות מהמגוון הייחודי של העיר. לצד החוויה האותנטית אנו מציעים מגוון רחב של סיורים ומסלולי טיול הבאים לידי ביטוי בקשת רחבה של אתרי תיירות".

קחו לדוגמה את מסעדת רוברג ביישוב לבנים, מתחם יפהפה המשקיף על נוף מרהיב. במסעדה מוגש אוכל ישראלי ים-תיכוני עם נגיעות של טעמים מהעולם, שעליו אחראי השף אילן רוברג, אשר בישל במקומות רבים בעולם. לצדו עובדים במסעדה אשתו וארבעת ילדיו.

במהלך ארוחת שפים יוצאת דופן באיכותה בפסטיבל הזית, שהתקיים לפני שבועיים, פגשתי במקום את סוניה, אם המשפחה, המנהלת את כל הנושאים המשרדיים, ובנוסף גם לוחשת לשף. תמי, הבת הבכורה, היא שפית וקונדיטורית (אופה גם במלון הסקוטי בטבריה). איריס, מנהלת המסעדה, סיימה בהצטיינות את הקורס למינהל מלונאות. גיל סיים לימודי "אומנות הבישול" ומשמש כאחראי על המטבח ועל הלוגיסטיקה, ודורון, המשרת בצבא, מסייע בעמדת הברמן כשהוא מגיע לחופשות. 
צילום: דני ברנר
מסעדת רוברג צילום: דני ברנר
לא להחמיץ: אנטרקוט עסיסי

במהלך הפסטיבל יארחו במסעדת רוברג בימי שישי נשים כורדיות ומרוקאיות תושבות האזור, שיבשלו במקום מנות מסורתיות אשר ישולבו בתפריט המסעדה. מחיר ארוחת פסטיבל: 105 שקל לאדם. זמני הפתיחה: ימים א'- ה' מהשעה 12:30, ובימי שישי מהשעה 12:30 עד כניסת השבת. לפרטים: 04-6715656.

צל תמר היא מסעדה מצוינת, ההולכת וכובשת לה מקום של כבוד בזכות מגוון המנות האיכותיות שלה. המסעדה ממוקמת בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד, מרחק שלוש דקות נסיעה מהכנרת. המקום, שצופה לגן טרופי, נהנה במהלך סופי השבוע מזרימה ערה של מבקרים, ובערבים מגיעים צעירים רבים מהאזור כדי ליהנות מהפאב-מסעדה ומהאווירה יוצאת

הדופן. במקום מתקיימות מעת לעת הופעות של אמנים מובילים מהאזור, וגם מהמרכז. בקיצור, שווה ביקור, ועוד יותר מזה - אל תחמיצו את האנטרקוט העסיסי.

במהלך הפסטיבל יתקיימו ערבי יין ישראלי, ובנוסף פועלת במקום חנות יין ישראלית ממיטב היקבים בארץ. ניתן למצוא יינות מיקבים גדולים וכן מיקבי בוטיק רבים, כגון צורעה, שורק, אמפורה, שאטו גולן, בזלת הגולן, מילס ועוד. בעלי המסעדה הם דני זאבי וליאור אבירן, שבבעלותם גם מסעדת תמרים באתר ירדנית. פתוח כל יום מהשעה 9:00 ועד השעות הקטנות של הלילה. לפרטים: 04-6756688.

בחגיגה הקולינרית ייטלו חלק 41 מסעדות מהאזור, שבהן יוגשו שפע מנות המחברות בין דגי הכנרת לבין מסורות בישול מקומיות, בשילוב סיורים חווייתיים ומודרכים בשלל נושאים: תרבות האוכל במוזיאון הבית של "דונה גרציה", שבו יפגשו המבקרים ניחוחות מטעמי קהילות תרבות הלאדינו (45 שקל ), סיורי "שיבת התמר" - סיורים בעקבות הרמב"ם ותגליותיו על צמחי מרפא ו"תמר בכפר", שם יעביר השף איתן פרי סדנאות בישול עם מגוון קטניות ותבלינים חורפיים, בעלות סמלית של 12 שקל לאדם. 

צילום: דני ברנר
מסעדת צל תמר צילום: דני ברנר
חיבורי אוכל משמחים

בין הפעילויות המיוחדות: שיט והדגמת דיג רשתות בעין-גב, הכנת גבינות עזים בסגנון צרפתי, במחלבת אל&לור בקבוצת כנרת תמורת 25 שקל, "אגדת לחם" - סדנאות אפייה בחצר גשר הישנה ב-10 שקלים לסדנה (לא כולל סיור באתר), סדנאות בשרים משובחים והכנת תבשילי פויקה עם הרבה בירות בלגיות ב-195 שקל לאדם.

מבין המסעדות והשפים המקומיים שיגישו ארוחות ומנות מיוחדות לפסטיבל, ניתן גם למצוא נשים טברייניות שיפתחו את בתיהן תמורת 60-50 שקל לסועד: ברכה דריי תכין במטבחה ארוחת חמין טברייני חורפי; רחל ללוש מתמחה בהכנת קוסקוס טוניסאי, מפרום וסופגניות.

מרק חומוס חורפי יחמם את הלב במסעדת חומוס בנגלי באפיקים, ובביסטרו בר על הנהר יזרמו 14 סוגי בירה משובחת ו-20 סוגי טקילה, לצד חיבורי אוכל משמחים.

בטבריה הקטנה ינצח השף דודו אודיז על מנות מהמטבח הצרפתי והים-תיכוני, עם בשר איכותי ופירות ים טריים. בתזה, המשלבת מטבח עולמי עם טעמים גליליים, יגישו תפריט סושי לכל סוגיו.

במסעדת דקס מציעים צליית בשרים משובחים על גריל, מדורות ענק מעצי זית בהשראה תנ"כית, בקצה הנחל האיכותית מציעים טעמי לבנון לחוף גינוסר. במסעדת תנורין מציעים ארוחת מאזטים מקוריים עם מבחר סוגי עראק, ואייל שני הופך מטע בננות בעין-גב להיכל אוכל יווני.

לפרטים על הפסטיבל: www.rest.co.il/tk ,04-6752727.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים