פילה בקר על ירקות מאודים ברוטב פלפלת
של רונן כהן ממסעדת "פסיפיק"
800 גר' פילה בקר טרי
חבילת אספרגוס (200 גר')
2 שורשי פטרוזיליה
2 גזרים
2 בצלים בינוניים
150 ג' אפונה סינית
לרוטב:
2 כוסות יין אדום
כף פלפל שחור גרוס
ליטר ציר בקר עשיר
חופן טימין
ההכנה :
1. חותכים את הפילה לארבע מנות ומעבירים למחבת גריל.
2. מוסיפים למחבת יין אדום עד שהוא מצטמצם.
3. מוסיפים את הטימין, הפלפל השחור וציר הבקר ומבשלים במשך 20 דקות, עד להסמכת הרוטב. מסננים.
4. חותכים את הירקות לחצי ומאדים בכלי אידוי במשך חמש דקות.
5. מכניסים את הפילה לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך חמש דקות, עד שהוא מגיע לדרגת מדיום .
ההגשה:
במרכז הצלחת מניחים את הירקות המאודים, שמים מעל את נתח הפילה ובוזקים את הרוטב המסונן מסביב .