שלוקים
למרות שכל חגיגות הבוז'ולה נראות לנו יותר כמו עושק כלכלי מאשר כמו סיבה טובה לשמוח, הנה מדגם מייצג של האופציות לחגוג ועוד ניוז מחבית האלכוהול המקומית
במסעדת "תהל" מתכננים חגיגת בוז'ולה שתימשך יומיים, 16 – 15 לנובמבר. במהלך החגיגות יוגש בוז'ולה מקומי של יקבי רמת הגולן, "גאמיי נובו". ליין יתלווה טפאס לבחירה וכל הקומבינה תוגש ב – 25 שקל.
ואם לסטות לרגע מעניין ההילולים, אל תפריט ארוחות הבוקר החדש במקום מתלווים גם קוקטיילים
תהל , נחלת בנימין 30, תל אביב. טל': 6605151 - 057

במסעדת "מטרופוליס" מציינים השנה את החגיגות בארוחה שתוגש ביום ד', 15.11, ותלווה ביין בוז'ולה ללא הגבלה (89 שקל לסועד).
בין המנות הראשונות שיוגשו ניתן לבחור בין טרטר טונה (טונה אדומה, אבוקדו, בצל סגול, עגבניות וקרוסטיני), פטה כבד (על קונפיטורה של שרי וקינמון עם טוסטונים), סלמון כבוש (עם גבינת שמנת צלפים וטוסט), קלמרי מטוגן בציפוי פריך עם איולי צ'ילי, ועוד.
בין המנות העיקריות יוגשו כבד מרסלה, אנטריקוט צלוי בגריל (300 ג'), פרגיות טריאקי, קבב טלה (עם בצל צרוב וטחינה), מטרו בורגר(אנטריקוט 300 ג'), דג צלוי בגריל, ועוד. כתוספת לבחירה יוצעו פירה, אורז, צ'יפס מתובל, סלט ירוק.
מטרופוליס, יהודה מכבי 53, תל אביב. טל': 6057026 – 03
במסעדת "אינגריד" מציעים תפריט מיוחד לערב הבוז'ולה שמחירו 119 שקל לסועד. התפריט יכלול מנה ראשונה ועיקרית וכוס יין (נחשו איזה).
בתפריט יוצעו מנות ראשונות לבחירה: קרפצ'ו בקר, טרין כבד עוף (מלווה במרקחות הבית ולחם קלוי), חציל בלאדי קלוי (עם יוגורט, שמן זית, גרגירי רימון וגבינת פטה) וקלמרי מטוגן (על מצע מיונז חריף ושמן כוסברה).
בגזרת העיקריות תוכלו לבחור בין נתח קצבים (על מצע פירה ומרמלדת שום), חזה עוף בגריל (ברוטב תפוזים, סויה וג'ינג'ר על מצע בטטות מזוגגות), סטייק סינטה (על ירקות אדמה ברוטב יין אדום ובצלי שאלוט), קבבוני טלה (על מצע סלט בורגול מוגש עם רוטב עגבניות, גרגירי חומוס, מרגז וטחינה). מומלץ להזמין מקום מראש.
אינגריד, המסגר 9, תל אביב. טל': 6880022 - 03

בערב יום ד' (15.11) תציע "בנג'מין סיגל" טעימות בוז'ולה (21 שקל לכוס, 89 שקל לבקבוק) לצד ארוחה של השף אלרן גולדשטיין.
בתפריט מנות ראשונות כמו סביצ'ה דג ים (לימון כבוש וזיתים סוריים עם סלט ראשד, אורוגולה ושומר), רביולי ריקוטה(על סלט סלק ואנדיב בתחמיץ היביסקוס וכוסברה), קלמרי פריכים בקימצ'י (חמוצים קוריאנים), סלט עגבניות ואספרגוס עם גבינת סטרנקינו ופרמז'ן בווינגרט בלסמי ועוד (38 - 42 שקל).
כמו כן, יוגשו עיקריות דוגמת ריזוטו מולים שחורים עם סלט שומר, ביג פנה צ'יז (עם שלושה סוגי צ'דר, אספרגוס, תרד, פטריות פורטובלו וכמהין), אנטריקוט (300 ג'), כתף עגל במרלו ועוד (56-98 שקל).
בנג'מין סיגל, אלנבי 1 תל אביב. 5166224 - 03

במסעדת "השקד" יציינו את חגיגות הבוז'ולה בשתי ארוחות לבחירה – דגים או בשרים שתלווה בכוס יין בז'ולה.
הארוחה תיפתח בשולחן מאזטים שיורכב מסלט עגבניות חריף, ארבע מנות חצילים, פרחי כרובית מטוגנים, סלט קצוץ, טחינה, סלט ביצים, כבד קצוץ, איקרה, קישואים ביוגורט, לחמים טריים, ועוד שיוגשו ללא הגבלה.
ארוחת הדגים תעלה 80 שקל לסועד וניתן יהיה לבחור בה במנה עיקרית כמו פורל בעישון ביתי, מושט, בס ים, בורי, סלמון, סרדינים טריים, אנשובי טרי, קלמרי ועוד.
הארוחה הבשרית תעלה 65 שקל לסועד ובה תמצאו מנות כמו טבעות פרגית, סטייק עוף, קבב הבית, כבד עוף, בשרים מעושנים ועוד. בכל ארוחה תוכלו לבחור אורז או תפוחי אדמה כתוספת.
מסעדת השקד, החשמונאים 90, תל אביב. טל' 5610546 - 03

במסעדת "אל בריו" מנצלים את חגיגות הבוז'ולה כדי להציע מגוון יינות צרפתיים שנמכרים במקום.
מיקב "לופה שולה" יציעו קברנה סוביניון ופינו נואר צעיר. בין היינות הלבנים שייפתחו בכוסות תמצאו יין שבלי ויין "מדוק" שהמסעדה מייבאת. היין ימכר באותו ערב במחיר מוזל.
לצד היינות יגיש שף אלון גונן תפריט באווירה צרפתית, והשף קונדיטורית זיוה אמר תגיש קרם ברולה ומאפים צרפתיים. צפו לשאנסונים.
"אל בריו", נח מוזס 22, תל אביב. טל': 6960512 - 03

בביסטרו "לה סנטרל" יציעו במהלך ערב הבוז'ולה תפריט שמבוסס על היין. בחצות, כמובן, ייפתחו בקבוקים.
בתפריט: כוס יין בוזולה, סלמון צלוי על מצע ארטישוק ומעטפת קרם בוז'ולה וסינטה מיושנת ברוטב יין בוז'ולה ופטריות בר (120 שקל לסועד). במקום יוצעו גם יינות צעירים ישראליים.
לה סנטרל, שד' רוטשילד 29, תל אביב. טל': 5667822 – 03
חברת כספי החליטה לנקוט בצעד שיווקי נוסף שימתג את ייגרמייסטר כדרינק של צעירים חובבי רד בול. עתה נודע כי החברה תהיה אחת מנותני החסות של אליפות ישראל לפריסטייל די.ג'ייז 2006. חבל שאף אחד לא סיפר להם ששנות התשעים נגמרו.
זו השנה הרביעית שבה נערכת התחרות בארץ, כגרסה מקומית וקצת פחות מפותחת של תחרות ה – DMC העולמית. במסגרת האירוע נערכים שלושה מקצים בתאריכים שונים. כל די.ג'יי מתמודד מקבל עשר דקות להפגין את כישוריו והמנצח בגמר מוביל את המסיבה עד סוף הלילה. שלבי המוקדמות ייערכו ב – 25 וב – 18 לנובמבר ב"ברקפסט" ובשני לדצמבר במועדון ה"דאדא".
צוות השופטים השנה ביזארי מתמיד והוא כולל את ישראל אהרוני (בליין, שף וסוג של די.ג'יי), איתמר בן כנען (בעיקר בליין) , פישי הגדול, תומר ורד (אלוף תחרות ה – DMC העולמית לשנת 1990) ותומר אדם לנציגר (מפיק מוזיקלי).
שלושת הזוכים יתפנקו בפרסים ובנוסף, בין החוגגים יוגרל קורס די.ג'יי מקצועי.

יקבי עמק האלה מוציאים לשוק יינות חדשים – קברנה פרנק 2004 וקברנה סוביניון vc 2003.
הראשון עשוי ממאה אחוז ענבי קברנה פרנק. היין היבש תסס כשלושה בועות לאחר שנת יישון ובוקבקו ממנו 3711 בקבוקים (118 שקל).
הקברנה סוביניון מורכב מ – 97 אחוז קברנה סוביניון ושלושה אחוז קברנה פרנק. לאחר 17 חודשי יישון, הוא תסס במשך חודש ובוקבקו ממנו 16,170 בקבוקים (165 שקל).








נא להמתין לטעינת התגובות


