ספא פסטורלי
"פסטורל" בכפר בלום, שצמח במהלך השנים מבית הארחה צנוע בן שישה חדרים למלון מוסיקלי מעודן, משתדרג עכשיו למלון ספא מפנק. אבל לדובי בנארי, מנכ"ל המלון, חשוב להדגיש כי המקום ישמור על אופיו הכפרי-משפחתי
לפני שש שנים הפך בנארי את המלון הכפרי הקסום, השוכן בלב מדשאות ירוקות, למלון קונספט, תחת השם "פסטורל", המציע בסופי שבוע מגוון תוכניות מוסיקה - לרוב מוסיקה קלאסית.
בשנה האחרונה הספיק בנארי להקים במלון גם מרכז כנסים מהודר, שכולל שלושה אולמות חדשניים ומעודכנים טכנולוגית. למרות המלחמה שפגעה קשות באזור, הוא ממשיך עכשיו עם הדובדבן של התוכנית העסקית: מתחם ספא בן שלוש קומות, שיכלול קומת חדר כושר, קומת פינוקים כללית, וקומת חדרי טיפולים אישיים וזוגיים.

ולמרות זאת, ועם כל החגיגיות וההתרגשות, בנארי מקפיד על הגדרות מקצועיות מדויקות: "אני מאוד גאה בהישג שלנו ומאוד מתרגש. הספא שיוקם הוא פרי עבודה ומחקר ממושכים. ועדיין, חשוב להדגיש ש'פסטורל' הופך להיות מלון עם ספא ולא מלון ספא. יש לנו כבר שנים קהל של משפחות לאורך כל ימות השנה, ואני רוצה לשמור על הקהל הזה, גם כשאני מוסיף כאן מתחם של פינוקי גוף".
אז אתה מתכוון לשנות את מפת התחרות בכל אזור הצפון, למשל מול "יערות הכרמל" ו"מצפה הימים"?
"אני כמובן אשמח מאוד, אם נוכל ליהנות מקהלים חדשים, שבאופן רגיל נוסעים לחופשות ספא וירצו להגיע גם אלינו כדי לגוון. עם זאת, כמו שאמרתי, חשוב לי לשמור על הקהל הנוכחי שלנו, וחשוב לי להדגיש שהסגנון הכפרי שמאפיין אותנו יישמר. וזה אומר, בין היתר, אירוח של משפחות, גם עם ילדים".
למרות שהתקופה הבוערת עם ילדים היא בעצם רק במהלך חופשת הקיץ.
"ביולי-אוגוסט אנחנו ממש הופכים לכפר שמיועד לילדים, עם הפעלות בבריכה, ליצנים בלובי ועוד. אבל גם בשאר חודשי השנה מגיעות משפחות, עם ילדים קצת יותר גדולים, ליהנות מה'ביחד' המשפחתי, גם סביב התוכן המוסיקלי שלנו".
איך באמת נקבע התוכן המוסיקלי? יש תחושה שאתם קצת מתרחבים מעבר לקלאסי.
"זה באמת נכון, וזה הגיע מכיוון הקהל הקבוע שלנו שרצה גיוון - לא רק בטהובן ומוצארט, אלא גם מוסיקת עולם, ג'אז, או מוסיקה ישראלית קלה יותר. השילובים האלה מצליחים לרענן את הרפרטואר וזה נחמד".
ורק בתחום אחד, התחום הקולינרי, בנארי עדיין לא מוכן לעשות ניסיונות, ואולי אף דורך במקום.
"יכול להיות שבתחום הזה אני עוד קצת חסר ביטחון", מסביר בנארי. "יש לנו את השף שלנו שמבשל כאן כבר 15 שנה, וזה אוכל בסיסי וטוב שמתאים לכולם. כשיש לנו סופי שבוע שמוקדשים למוסיקה מארץ מסוימת, כמו רומניה,