רק בגלל הריח
קרין גורן מציעה מתכוני גבינה ריחניים שיחממו אתכם בחורף
באותו בוקר שהגיעו עסקתי (כרגיל, יש לומר) באפייה. כשהם דפקו בדלת, בדיוק יצאו מהתנור עוגיות גרנולה ממכרות במיוחד, וזה אחרי שכבר העמסתי על רשת הצינון שעל השיש מעמולי תמרים חמים, עוגות מרוקניות שמכינים במטחנת בשר, עוגיות חמאה בצורת פרח (אני עושה מהן סנדוויץ' עם ריבה) וגם שתי עוגות בננות. אני יודעת, מדובר באובססיה קשה, אבל כשאני נכנסת לאפות "רק משהו קטן", אני מתחילה ופשוט אי אפשר לעצור אותי.
לכבוד ההתקפות האלה אני מחזיקה דרך קבע 20 חבילות חמאה במקרר ומצבורי קמח וסוכר שלא היו מביישים קונדיטוריה. החברים היקרים שלנו לא ידעו בדיוק את הכתובת, רק את שם הרחוב, ולכן חיכיתי שהם יתקשרו לקבל הנחיות, אבל הם פשוט הופיעו בדלת ואמרו שלפי הריח לא היה קשה לנחש.
ועכשיו, כשהחורף כבר מבצבץ (אני לא מאמינה בסתיו) וצריכת הקפה/תה/שוקו מתגברת אצל כולנו באופן משמעותי, אני ממליצה לכם להיכנס למטבח ולאפות קצת. זו דרך מצוינת להתחמם, לפנק את בני הבית ואפילו לשרוף כמה קלוריות.
ואם באפייה עסקינן, השבוע אני מארחת חבר יקר - את הקונדיטור עם השם הכי ארוך שאני מכירה: בן עמי ברתיני שביט. שביט ילמד אותנו כיצד להכין עוגות גבינה. אבל לא רק עוגות מתוקות, אלא גם שתיים מלוחות - מאפי גבינה פיקנטיים שאפשר לאכול ליד הקפה למי שמעדיף נשנוש מלוח, או להגיש עם סלט קטן בתור ארוחת ערב קלילה. הריח שיציף את הבית בזמן שהעוגות בתנור ישגע גם את השכנים.
כמות: שתי תבניות איגליש קייק, זמן הכנה: שעתיים
החומרים:
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
4 חלמונים
300 גרם קמח תופח
לשכבה הראשונה:
חצי קופסת משמשים משומרים (400 מ "ל)
כוס ורבע סוכר (125 גרם)
200 גרם גבינה לבנה
200 גרם גבינה לאפייה
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
קורט מלח
גרידת לימון
לשכבה השנייה:
3 חלבונים וכף סוכר
4 כפות גדושות קורנפלור
2 חלמונים ושתי כפות סוכר
קורט מלח
150 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה מומסת
ההכנה:
1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, משטחים בתבנית מלבנית ואופים בתנור במשך רבע שעה, בחום של 160 מעלות.
2. מוציאים מהתנור ומפזרים על הבצק פרוסות משמשים.
3. מערבבים את חומרי השכבה הראשונה ויוצקים על הבצק.
4. מקציפים במיקסר היטב
5. מקציפים בנפרד שני חלמונים עם שתי כפות סוכר וקורט מלח עד ליצירת גוון אחיד.
6. מערבבים היטב את שתי המקצפות ואת הגבינה והחמאה המומסת, ויוצקים על השכבה הראשונה.
7. אופים כשעה בחום של 160 מעלות.

כמות: תבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ, זמן הכנה: שעה וחצי
החומרים:
180 גרם חמאה
3 כפות מים
חצי כפית מיץ לימון
כפית מלח
2 כוסות קמח
למלית:
8 ביצים מופרדות
3/4 כפית מלח
600 גרם גבינת שמנת
900 גרם גבינה 9 אחוז
1 גביע שמנת חמוצה
120 גרם קורנפלור
1 כוס בצל ירוק ועירית קצוצים
מעט קליפת לימון מגוררת
ההכנה:
1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון רק עד לקבלת בצק חלק.
2. מהדקים את הבצק לתחתית משומנת של התבנית.
3. אופים ב - 180 מעלות למשך רבע שעה עד להזהבה קלה. מצננים ושומרים בצד.
4. מקציפים חלמונים ומלח במיקסר עד לקבלת קצף אוורירי.
5.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שני סוגי גבינות, שמנת חמוצה, קורנפלור, בצל ועירית וקליפת לימון מגוררת.
6.בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
7. מאחדים בעדינות את תערובת הגבינה עם הקצף. מוזגים על הבצק האפוי ואופים במשך 35 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה.
8.מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.

כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ, זמן הכנה: שעה וחצי
החומרים:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
רבע כוס סוכר
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
למלית:
5 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר 300) גרם)
שקית סוכר וניל
750 גרם גבינה 9 אחוז
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק רק עד לקבלת בצק חלק.
2. מהדקים את הבצק לתחתית משומנת של התבנית.
3. אופים ב 180 -מעלות למשך רבע שעה עד להזהבה קלה.
4. מצננים ושומרים בצד. מקציפים חלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה כוס אחת מהסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק, אבל לא נוקשה.
5. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג. מקפלים פנימה את החלבונים.
6. יוצקים את התערובת על הבצק ואופים בחום של 160 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה.
7. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו.
ציפוי שמנת חמוצה (לא חובה):
1.מערבבים שני גביעי שמנת חמוצה עם שליש כוס סוכר.
2. מורחים על העוגה.
3. אופים במשך עשר דקות בתנור חם 180) מעלות.(
4. מצננים ושומרים במקרר.

כמות: 2 רולדות, זמן הכנה: 3 שעות
החומרים:
20 גרם שמרים טריים
1.75 כוסות חלב פושר
כף סוכר
2 כפיות מלח
4.3 כוסות קמח לבן
50 גרם חמאה רכה
למלית:
450 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
חצי כוס עגבניות מיובשות
חצי כוס זיתים קצוצים
בזיליקום טרי קצוץ
ביצה
מעט מלח
ההכנה:
1. מערבבים יחד את השמרים והחלב עד לתסיסת השמרים.
2. שמים את יתרת חומרי הבצק למעט החמאה בקערת מיקסר, מוסיפים את השמרים ומעבדים לבצק אחיד.
3. מוסיפים את החמאה ומעבדים במשך חמש דקות עד שהבצק חלק ומבריק.
4. מכסים ומתפיחים במשך שעה. מערבבים יחד את חומרי המלית.
5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן.
6. מורחים את מלבן הבצק במחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה.
7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
8. אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 - מעלות עד שהרולדות זהובות ותפוחות.
כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ, זמן הכנה: שעה וחצי
החומרים:
חבילת עלי בלינצ'ס מוכנים
צנצנת של רוטב פסטו מוכן
לרוטב הבשמל:
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
עשבי תיבול טריים: תימין ורוזמרין
2 שיני שום כתושות
תבלינים: מלח, פלפל, כוסברה טחונה, אגוז מוסקט
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
למלית הירקות:
3 בצלי שאלוט או 4 - 3 בצלים ירוקים, קצוצים
2 שיני שום
מעט שמן זית
500 גרם זוקיני או קישואים קצוצים
500 גרם ברוקולי חלוט וקצוץ
500 גרם פטריות מוקפצות במעט שמן זית, פלפל, כוסברה ואגוז מוסקט
בזיליקום קצוץ
עירית קצוצה
60 גרם גבינת קשקבל מגוררת
ההכנה:
רוטב הבשמל:
1. מחממים בסיר את החלב והשמנת עם עשבי התיבול והתבלינים עד לסף רתיחה.
2. בסיר אחר ממסים את החמאה וכשהיא מבעבעת מורידים מהאש, מוסיפים מיד את הקמח ובוחשים.
3. יוצקים את החלב והשמנת על החמאה והקמח ובוחשים היטב על האש עד שהם נעשים סמיכים ואחידים.
4. מתבלים וטועמים כדי לוודא שהתיבול מספיק.
5. מצננים לטמפרטורת החדר בכלי מכוסה בניילון נצמד.
מלית הירקות:
1. מאדים בצלי שאלוט ושום בשמן זית עד שיהיו שקופים, מוסיפים זוקיני וממשיכים לאדות עד שמתרככים מעט.
2. מוסיפים ברוקולי ופטריות.
3. מסירים מהאש ומתבלים בבזיליקום ובעירית קצוצה.
4. מצננים מעט ומוסיפים גבינת קשקבל.
הרכבת הלזניה:
1. מניחים בתבנית משומנת עלה של בלינצ'ס, מורחים בפסטו ובשכבה דקיקה של בשמל.
2. מניחים עוד עלה, מורחים בבשמל ומפזרים ממלית הירקות מעל.
3. ממשיכים לבנות שכבות נוספות עד לגובה התבנית.
4. על העלה העליון מורחים שכבה דקה של בשמל ומעליה מפזרים גבינת קשקבל מגוררת. אופים בתנור ב 200 - מעלות עד שהגבינה משחימה.
5. מגישים מיד.