מרק סרטנים
של השף אלון גונן ממסעדת "אל-בריו"
החומרים:
20 סרטנים טריים, חצויים ל-2 ומנוקים
3 כפות שום קצוץ
3 כפות ג'ינג'ר קצוץ
חצי חבילת פטרוזילה קצוצה
חצי חבילת כוסברה קצוצה
6 חוטי זעפרן
מלח גס
חצי כפית צ'ילי
200 גרם חמאה
1 גזר, מגורד גס
1 ראש סלרי, מגורד גס
כף עלי טימין טריים
2 ליטר מים רותחים
1 בקבוק יין לבן יבש
2 לימונים משומרים, קצוצים דק
ההכנה:
1. ממיסים חמאה בסיר עמוק , מוסיפים את הסרטנים ומטגנים כ-4 דקות, עד שהם משנים את צבעם.
2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים עוד כשתי דקות.
3. מוסיפים את היין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כעשר דקות ברתיחה.
4. מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם לחצי.
6. מוסיפים מלח ומעט צ'ילי גרוס.