תעבירו לדודות
החגים הלכו, ההיקפים נשארו. הנה מתכונים שיעזרו לכם להתחשב בפיגורה גם בלי להתמכר לחסה
אז יש לי בשורה בשביל כולנו: הגיע הזמן. וכמו שאמרה גיבורת הילדות שלי, דבי מ"תהילה": "אם אתם רוצים תהילה, אתם צריכים להזיע בשבילה". במקרה שלנו, התהילה היא תזונה נאה, כמובן, ואת הזיעה שלנו נגיר במטבח - בהכנת מתכונים שיעשו לפיגורה שלנו רק טוב.
מורן לידור, שף המסעדה החדשה "La Boheme" במתחם פארק גני יהושע בתל אביב (טל': 03 - 6417725), מגיש במסעדה שלו מנות שחיתות דווקא, אבל לכבוד המדור הוא ילמד אותנו להכין אוכל דל שומן, קליל אבל משביע.
מה בתפריט? מגוון של מנות דגים, תבשיל בקר קל להכנה ואפילו קינוח אחד, בריא למדי. מותר להעביר לדודות.
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: חצי שעה + 6 שעות קירור
החומרים:
4 פילטים של דג, קצוצים (מוסר, בס או בורי)
4 כפות עירית קצוצה
2 בצלים סגולים קצוצים
2 עגבניות צלויות קצוצות
1 למון גראס קצוץ גס
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
כמה מקלות קינמון ארוכים
2 כפות שמן זית
4 עגבניות חתוכות לרבעים
מלח גס
2 כפות טחינה גולמית
ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל החומרים לקבב וצרים קציצות ארוכות מסביב למקלות הקינמון.
2. מניחים על מגש מרופד בניילון נצמד, עוטפים ומניחים במקרר למשך 6 שעות בכדי שהקציצות יתקררו, יתגבשו ויספגו טעמים.
3. מחממים כף שמן זית במחבת טפלון ומטגנים את הקבבים מכל הכיוונים.
4. מערבבים את העגבניות עם
5. צולים את העגבניות בתנור מחומם לחום גבוה (240 מעלות) במשך 5 עד 7 דקות.
6. מוצאים מהתנור, מחכים חמש דקות ומתבלים במלח גס.
7. מניחים פלחי עגבניה צרובים במרכז הצלחת, מטפטפים מעליהם טחינה גולמית ומניחים את שיפודי הדג מלמעלה. מגישים מיד.
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: שעה וחצי
החומרים:
400 גרם טונה אדומה
2 כפות תבלין קייג'ון
1/2 כף הל טחון
1/2 כפית אספרסו
1/2 כף פפריקה חריפה בשמן
קמצוץ גרגירי חרדל כתושים למחצה
קמצוץ פלפל ארבע עונות
מלח גס
1 כף שמן תירס
לרוטב קרמל הענבים:
ענבים ירוקים מאשכול בינוני
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
קליפה מגוררת מ - 1/2 לימון או ליים
לסלט:
1 קילו תרד
מלח גס, פלפל שחור
3 כפות לימון
3 כפות שמן זית
50 גרם ג'עלה (תערובת פיצוחים מתובלים)
ההכנה:
1. חותכים את הטונה ל - 4 מלבנים.
2. מערבבים יחד את התבלינים ומגלגלים בהם את הטונה.
3. מחממים את המחבת ומוסיפים שמן תירס.
4. צורבים את הטונה חצי דקה מכל צד (היא אמורה להישאר אדומה ונאה מבפנים).
הרוטב:
1. בסיר קטן שמים ענבים, סוכר, מים וקליפת לימון ומבשלים על אש נמוכה בלי לערבב שעה עד שמתקבלת מעין ריבת ענבים.
2. מצננים.
הסלט:
1. חותכים את התרד לרצועות, מתבלים במלח גס, פלפל שחור, לימון, שמן זית ומעט קרמל ענבים.
2. מוסיפים את הג'עלה מעל.
3. פורסים את הטונה הצרובה לפרוסות.
4. מניחים את הסלט לאורך במרכז הצלחת ומעליו את פרוסות הטונה.

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: שעה
החומרים:
4 חצילים בינוניים
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור
8 פילטים של דג מוסר מנוקים מעצמות
טחינה מוכנה (לא גולמית)
לרוטב יוגורט כבשים:
1/2 ליטר יוגורט
8 שיני שום קונפי (שום שבושל בישול איטי בשמן כשעה)
1 כף נענע קצוצה
1/2 כף שום כתוש
2 כפות עירית קצוצה
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
מלח
ההכנה:
1. קולים את החצילים בשלמותם בתנור חם מאוד (240 מעלות) או על אש גלויה עד להשחרה.
2. מצננים ומקלפים.
3. מחממים את השמן במחבת טפלון.
4. ממליחים ומפלפלים את הדגים בצד של הבשר.
5. מניחים אותם במחבת כשהעור מופנה כלפי מטה ומטגנים במשף 2 - 3 דקות מכל צד.
6. טובלים את החציל הקלוי בטחינה ומניחים על הצלחת.
7. מעליו מניחים את הדגים המוכנים ומזליפים יוגורט מתובל.
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: שעתיים וחצי
החומרים:
1 קילו צוואר חתוך לקוביות בינוניות
20 שיני שום פרוסות
1 כוס נענע קצוצה
4 עגבניות מגוררות
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מיץ לימון
3 כפות סוכר
6 כוסות מים
2 כפיות פלפל שחור
מלח לפי הטעם
ההכנה:
1. בסיר שמים שום, נענע, עגבניות מגוררות, רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר, מים, פלפל ומלח ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את קוביות הבשר ומרתיחים שוב.
3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך.

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
4 כדורי גלידת וניל דלת שומן
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
צנוברים קלויים
שערות חלבה, לקישוט
ההכנה:
1. מניחים בצלחת עמוקה את כדורי גלידת הווניל, להזליף מעליהם את הטחינה והסילאן.
2. מקשטים בצנוברים ומגישים. אפשר להוסיף גם שערות חלבה לקישוט.