שלוקים
מדור חדש יעזור לכם להתמצא בכל מה שקורה בחבית האלכוהול המקומית
"יוקו אונו", ז'בוטינסקי 1 (בניין מכבי), רמת גן. טל': 03 – 7524666

עד סוף חודש אוקטובר תוכלו לדגום במסעדת "מיטבר" יינות מהסדרה האוסטרלית "Yellow Tail", שנמצאת לאחרונה בכל פינה. המחיר קבוע לכל הסוגים: 26
"מיטבר", שדרות חן 52, תל-אביב. טל': 03-6956276

ב"אנגוסטורה ביטרס" משתמשים בדרך כלל כתוסף מזון - לתיבול קוקטיילים ומנות אוכל. מדובר, למעשה, בליקר עשבים מרירים שיצר ד"ר יוהאן גוסטב בנג'מין סיגרט, רופא גרמני שהשתקע בוונצואלה בשנת 1820. הוא עבר לשם כדי לקחת חלק בלחימה נגד בית המלוכה הספרדי, ועל הדרך הקים בית חולים צבאי. בכדי לסייע לתפקודי הקיבה הקלוקלים של החיילים, הוא רקח את התרופה, שנקראת על שם העיר בה חי בוונצואלה.
השמועה על התרופה נפוצה בקרב המלחים הרבים שהגיעו לאזור ובשנים הבאות הדוקטור השקיע את רוב זמנו בשיווק התרופה, שהפכה, לאורך השנים, גם לאופציה יעילה בתיבול. אנחנו נדרשים למשקה מכיוון שבשבועות האחרונים, עברו זכויות ייבוא המותג מחברת "איזבקו" לחברת "הכרם", שהוזילה קלות את המחיר. אתם יכולים לנסות לשלב אותו עם קוקטיילים בבית (נסו מוחיטו) או לטפטף אותו לדג'יסטיף, כדי להקל קצת על המצב אחרי ארוחות כבדות.
"אנגוסטורה ביטרס", 67 שקל, 200 מ"ל

מסעדת "השקד" בת ה – 40 עברה שיפוץ לאחרונה ואנשיה עומדים לחגוג את הרמונט במסיבת טברנה צהריימית שתיערך ביום ו', ה – 27 לאוקטובר. די.ג'יי פאנקי פיש ייתן (כנראה) בראש מעל לאוזו, קוקטיילים, ברבוניות, סרדינים ואיקרה שיוגשו בבר חיצוני שיוקם על הרחבה החיצונית של המסעדה. האירוע פתוח לקהל הרחב, אך מומלץ להזמין מקום מראש. יאללה, שחקו אותה פרנס.
מסעדת השקד, החשמונאים 90, תל אביב. טל': 03-5610546
עד סוף החודש מציינים בבר "Temptation" חודש של סמבוקה - ליקר אניס איטלקי. במהלך חודש הטעימות מציעים בבר צ'ייסרים של שני סוגי סמבוקה – קלאסית לבנה ושחורה, המשלבת אניס ופירות יער (12 שקל).
בנוסף, יגישו במקום קוקטיילים המבוססים על סמבוקה ב – 31 שקל: "פליימינג למבורגיני" (סמבוקה, ליקר קפה, קירסאו כחול ואייריש קרים בכוס מרגריטה בוערת), "סליפרי ניפל" (שכבות סמבוקה, אייריש קרים ושתי טיפות גרנדין בכוס שוט), "קפה רומאנו" (סמבוקה, ליקר קפה, חלב ושמנת וקרח בכוס אולד פאשן), "סמבוקה אדומה" (סמבוקה, אשכוליות אדומות וסאוור מיקס בהיי בול) או "שמשון ודלילה" (סמבוקה שחורה, קרם דה קסיס, אמארטו ושמנת בכוס שמפניה). לחובבי הז'אנר.
Temptation, אלנבי 35, תל אביב. טל': 03-6290875