גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פילה בקר מיושן ברוטב פינו נואר וניחוח תפוז

של השף אילן ניב ממסעדת "Meat and Wine"

NRG מעריב | 18/10/2006 7:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כמות: 4 סועדים

החומרים:
4 מדליוני פילה בקר מיושן במשקל 250 גרם כל אחד

לרוטב:
כוס וחצי סוכר
כוס מיץ תפוזים טרי
2 כוסות יין פינו נואר
חצי כוס ציר בקר מצומצם (אם אין, אז אפשר להכין ציר מאבקת צלי)

לפירה בטטה וקינמון:
1 ק"ג בטטה
1 בצל גדול
4 מקלות קינמון
4 כפות שמן זית
רבע כוס קרם קוקוס
מלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם

ההכנה:

הרוטב:
1. שמים את הסוכר בסיר בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד שמתקבל קרמל בצבע חום בהיר.
2. מוסיפים את מיץ התפוזים והיין ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
3. מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות עד לקבלת המרקם הרצוי.

פירה הבטטה:
1. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות.
2. מקלפים את הבצל וחותכים גס.
3. בסיר בינוני שמים את שמן הזית, הבטטה והבצל ומאדים על אש בינונית במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבטטה מבריקה.
4. מכסים במים חמים ומוסיפים את מקלות הקינמון וקרם הקוקוס.
5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל לבן טחון.
6. מבשלים במשך  40 דקות או עד שהבטטה מתרככת.
7. מסננים את הבטטה, שומרים את הנוזלים ושמים בצד את מקלות הקינמון.
8. מועכים את הבטטה לפירה ומוסיפים מעט מנוזלי הבישול לפי הצורך (לקבלת מרקם עדין וחלק יותר).
9. שומרים חם.

ההגשה:
1. מתבלים את הפילה במלח ופלפל וצולים על הגריל או במחבת עד למידת העשייה הרצויה.
2. מניחים את פירה הבטטה במרכז הצלחת ומעליו את הפילה.
3. מוזגים את רוטב היין מסביב ומגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים