תאנים ממולאות בגבינת צאן ומשופדות על ענפי רוזמרין
של רחל גרא, גורמה
החומרים:
12 ענפי רוזמרין
12 תאנים מוצקות
12 פרוסות של גבינת עזים בשלה (כמו סנט מור או פרמייר)
12 פרוסות פרושוטו דקיקות
1 חסת משי ירוקה
גרגירי רימון, לקישוט
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
1 כף דבש
2 כפות ליקר לימון (לימונצ'לו)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס גס
ההכנה:
1. קוצצים את חלקם התחתון של ענפי הרוזמרין בסכין חדה ובאלכסון, כך שנוצר קצה מחודד. מסירים את מרבית עלי הרוזמרין מן הענפים ומשאירים רק ציצית עליונה.
2. חורצים חריץ בראשה של כל תאנה, משקיעים בה קוביית גבינה ועוטפים בפרוסת פרושוטו.
3. משחילים תאנה עטופה על ענף רוזמרין - נועצים את ענף הרוזמרין בתאנים לרוחבן, כך שהנעיצה מחזקת את סגירת הפרושוטו.
4. מחממים את הגריל וקולים את התאנים 3-2 דקות, עד שהגבינה מתרככת מעט.
5. מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת ומנערים.
6. מניחים כמה עלי חסה על הצלחת ומטפטפים עליהם מן הרוטב, מניחים 2 תאנים משופדות על העלים ומזלפים גם עליהם מעט רוטב.
7. מפזרים מסביב גרגירי רימון.