קחו את זה הביתה
בשנים האחרונות בוחרים יותר ישראלים לוותר על הכנת אוכל ביתי ומעדיפים לקנות אוכל מוכן לחג
אחד המקומות שמציעים ארוחות מוכנות הוא מלון הילטון בתל-אביב. במלון אפשר להזמין ארוחה מלאה שאפשר לאסוף בערב החג או יום קודם. מחיר ארוחה מלאה למבוגר: 210 שקל. מנה ראשונה תעלה 45 שקל, מרק- 25 שקל, מנה עיקרית- 70 שקל וקינוח- 30 שקל.
בחברת אוכל ביתי ניר-עציון מציעים 8 קציצות גפילטע-פיש ב-45 שקל, 200 גרם חזרת ב-12 שקל , קיש פטריות-יער (8 מנות ) ב-55 שקל , 5 מנות של אומצת פרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי- 90 שקל , סטייק אסטרהזי (5 מנות )- 90 שקל, תפודי בייבי בעשבי תיבול (1.5 ק "ג) יעלו 45 שקל, פלחי קישואים מוקפצים (1.5 ק "ג)- 40 שקל, קדירת פטריות ברוטב בצל (1.5 ק "ג)- 60 שקל ועשר מנות של פאי אגוזים- 60 שקל.
חברת מבושלת מציעה ארוחות באריזות המאפשרות חימום במיקרוגל. הארוחות מגיעות לבית הלקוח על ידי שליח, תמורת 70 שקלים, בסמיכות לערב החג. החברה מציעה גם מגוון של מנות מהמעדנייה הביתית, המאפשרת להרכיב תפריט אישי לפי הטעם והכמות הרצויים. חמש מנות של גפילטע-פיש עם ראש דג וחזרת יעלו 69 שקל, פילה דג מטוגן בעשבי תיבול- 65 שקל , אומצת עגל ברוטב שאלוט ויין- 109 שקל , אורז עם צימוקים ושקדים- 29 שקל , תפוח אדמה בעשבי תיבול- 29 שקל, שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום- 35 שקל.
דרך נוספת להימנע משעות ארוכות של הכנות ובישול, היא לערוך את הארוחה בבית מלון. התפוסה הממוצעת בבתי המלון בארץ בסוף השבוע של ערב חג ראש השנה, תהיה ברמה של 85-80 אחוז. כמו בכל שנה, יוכלו אורחי בתי המלון ליהנות מארוחות מסורתיות, הכוללות ראשי דגים, פלחי תפוחי-עץ בדבש, מרקים ומנות עיקריות, עם השפעה מבורכת של עדות ישראל השונות.
במלון המלך דוד בירושלים, תעלה ארוחת חג 330 שקל. היא תכלול פלטת חג מסורתית, ובה פלחי תפוחי-עץ, גרגרי רימון ודבש. למנות ראשונות יטעמו הסועדים פטה כבד אווז לצד מעדן חבושים, או דג קרפיון ממולא בנוסח מסורתי ירושלמי, או קרפ ירקות מצופה בסומסום ובקצח.
אחרי המנות הראשונות יגיעו המרקים: מרק צח של ברווזים עם כיסוני עוף ואגוזים, או מרק פלפלים סמוקים ונגיעות של טופו. במנות העיקריות יבחרו הסועדים בין צלע עגל ותבשיל שזיפים וכוכבי אניס, שוק אווז אפויה במרקחת תפוח עץ וקינמון, עופיון צלוי, עוף מאודה, דניס פיקנטי ושניצל. לצד העיקריות יוגש טס ירקות מאודים, ובסוף הארוחה יוגשו תפוח עץ בקרמל, גלידת סורבה, שטרודל, סיגר שוקולד שוויצרי בתוספת קרם לימון
ארוחת ערב חג במלון שרתון מוריה תל-אביב תהיה זולה יותר: 230 שקל למבוגר. במסגרת הארוחה יוגשו לשולחן ראש דג, גרעיני רימון, תפוחי אדמה, תפוח ודבש, דלעת, צנונית, לוביה, תמר צהוב, שומשום וסלק. בתחום המרקים אפשר יהיה לבחור בין מרק עוף עם תוספות: קניידעלך או טורטליני בשר, שקדי מרק, אטריות, או מרק חרירה וקטניות, בתוספת שבבי שקדים קלויים.
במנות העיקריות יוזמנו האורחים לתחנת חיתוך, שם יוגש אנטריקוט מיושן, או יבחרו בשניצל על אסכלה בשיטת גריל אסאדו-פולו, עופות שלמים במרינדת שבעה תבלינים, נתחי בשר בקר בשילוב לשון ברוטב פטריות טריות, חזה עוף במילוי שקדים צימוקים ואורז, עוף ספרדי, דג בר ברוטב חריימה פיקנטי, לקט אנטיפסטי גס, פירה מתפוח אדמה צעיר וקונפי שום, אורז לבן עם בצל ואפונה, רביולי חצילים ברוטב עגבניות ואורגנו, לטקס של תפוח אדמה ובטטות.
בנוסף יוגשו פלטות מסורתיות של כבד קצוץ וגפילטע-פיש, פלטות של בשרים קרים ונקניקים, ומבחר סלטים. לקינוח יוגשו מבחר עוגות מוס, עוגות פאי, שטרודלים במילויים שונים, סברינות, קומפוט פירות יבשים ומבחר בווריות.