גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


דינמו דבש

עזבו את התפוח. שי-לי אנג'ל-ליפא מציעה ארוחה שלמה בשילוב החומר המתוק הזה. כתבה ראשונה בסדרה לחג

שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה. צילום: דניאל לילה | 17/9/2006 11:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הדבש, הנחשב לממתק הראשון בהיסטוריה, מיוצר על ידי דבורים בתוך הכוורת, והוא מתוק פי שלושה מסוכר לבן. טעמו וצבעו משתנים בהתאם לסוג הפרחים שמהם נאסף הצוף, וככל שצבעו כהה יותר, גם טעמו וריחו עזים יותר.

הגמרה ממליצה לאכול בסעודת ראש השנה מאכלים שיש בהם סימן טוב לכל השנה, וכך הושרש מנהג טבילת תפוח עץ בדבש. המנהג שגור כמעט בכל בית, ומבטיח שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה, כמובן.

אבל לא חייבים להסתפק בטבילה המסורתית. הדבש יכול לשחק תפקיד גם בכל המנות שבארוחת החג - מהרוטב בסלט ועד המנה העיקרית. לא על הדבש לבדו.

סלט חסה ותאנים בווינגרט דבש

רוטב מתקתק בטעם משגע, המשתדך נהדר עם תאנים טריות ומבליט את מתיקותן.

כמות: 8-6 מנות

החומרים:
1 חסה עגולה
1 חסה משי
10 תאנים טריות חתוכות לרבעים

לווינגרט דבש:
3 כפות שמן זית
1 ו-1/2 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית גדושה חרדל
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. שוטפים את עלי החסה ומייבשים היטב.
2. קורעים את העלים, מעבירים לקערה ומוסיפים את

רבעי התאנים.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

גזר גמדי פיקנטי בדבש, שום וצ'ילי

תוספת מיוחדת למנה עיקרית. צימעס בגרסה עדכנית.

כמות: 6 מנות

החומרים:
800 גרם (שקית) גזר גמדי קפוא
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 כפית גדושה צ'ילי גרוס
מלח

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. שוטפים את הגזר במסננת על מנת להיפטר מגושי הקרח, ומסננים.
3. מניחים את הגזר בתבנית.
4. מערבבים בקערית את השמן, הדבש, השום והצ'ילי, יוצקים על הגזר, ממליחים ומערבבים היטב.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהגזר מזהיב ומתרכך (מערבבים מדי פעם).

גזר גמדי פיקנטי בדבש, שום וצ'ילי
גזר גמדי פיקנטי בדבש, שום וצ'ילי דניאל לילה

תפוחי אדמה בסויה ודבש

לא עוד תפוחי אדמה סטנדרטיים כתוספת, אלא תפוחי אדמה שחומים ומתקתקים שיתחסלו מהר, עוד לפני שתפרסו את המנה העיקרית.

כמות: 6 מנות

החומרים:
6 תפוחי אדמה בינוניים שטופים היטב (לא קלופים)
2 כפות שמן זית
2 כפות סויה
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. חותכים את תפוחי האדמה ל-4 עד 6 פלחים עבים, מניחים בתבנית, ממליחים ומפלפלים.
3. מערבבים בקערית את השמן, הסויה והדבש, יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים עד שכל תפוחי האדמה מכוסים ברוטב.
4. אופים כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים.

פילה בקר בדבש, חרדל ורוזמרין

מנה עיקרית אלגנטית, מרשימה וקלה להכנה. האורחים ילקקו את האצבעות.

כמות: 6 מנות

החומרים:
1.3 ק"ג פילה בקר מיושן
פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף רוזמרין טרי קצוץ גס
1 כפית מלח
1 כוס מים

ההכנה:
1. מוציאים את הנתח מהמקרר כ-45 דקות לפני ההכנה, ומחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
2. שוטפים את הנתח במים קרים, מייבשים במגבת נייר ומפלפלים (אפשר לקשור את הנתח בחוט שפגט אם רוצים להעניק לו צורה אחידה ויפה).
3. מערבבים בקערית את השמן, הדבש, החרדל, הרוזמרין והמלח.
4. מורחים את הנתח בתערובת, ומניחים אותו מעל רשת שמתחתיה תבנית שלתוכה יוצקים את המים.
5. צולים 35-30 דקות (תלוי בעובי הנתח) לדרגת מדיום.
6. ממתינים כרבע שעה, ורק אז פורסים.

פילה בקר בדבש, חרדל ורוזמרין
פילה בקר בדבש, חרדל ורוזמרין דניאל לילה

שטרודל תפוחים, חמוציות מיובשות וצנוברים בסירופ דבש ורימונים

וריאציה מיוחדת לראש השנה, במקום השטרודל המסורתי. מגישים חם עם כדור גלידת וניל או תלולית קרם פרש, ומתענגים.

כמות: 6 מנות

החומרים:
6 עלי פילו מופשרים
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות פירורי לחם
1 כף סוכר חום

לסירופ:
40 גרם חמאה
1 כף מיץ רימונים
1 כף גרנדין או ליקר אחר
2 כפות דבש
3 כפות סוכר חום

למילוי:
5 תפוחי גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 11/2 ס"מ
1/3 כוס חמוציות מיובשות
1/3 כוס צנוברים

להגשה:
גלידת וניל או קרם פרש (לא חובה)

הכנת הסירופ והמילוי:
1. ממיסים במחבת גדולה 40 גרם חמאה על להבה נמוכה, מוסיפים את שאר חומרי הסירופ ומערבבים.
2. מגבירים את האש, ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים כ-3 דקות.
4. מוסיפים את החמוציות המיובשות והצנוברים, ומבשלים 4-3 דקות נוספות תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
5. מעבירים למסננת כדי שעלי הפילו לא יירטבו, ומצננים 20 דקות.

הכנת השטרודל:
1. מחממים תנור ל-180מעלות.
2. מניחים עלה פילו על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה.
3. בעזרת מברשת מורחים אותו בחמאה, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה.
4. חוזרים על הפעולה עד העלה השישי.
5. מפזרים פירורי לחם על גבי העלה השישי, ומניחים את המילוי בשליש התחתון של העלה לאורכו.
6. מקפלים את הבצק מעל המילוי, ומגלגלים לרולדה.
7. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית, מורחים אותה בחמאה וזורים עליה סוכר.
8. אופים 30-25 דקות, עד שהשטרודל זהוב.
9. מגישים מיד עם גלידה או קרם פרש.

שטרודל תפוחים, חמוציות מיובשות וצנוברים בסירופ דבש ורימונים
שטרודל תפוחים, חמוציות מיובשות וצנוברים בסירופ דבש ורימונים דניאל לילה

עוגת דבש ותפוחי עץ

איך אפשר בלי עוגת דבש ליד הקפה בסיום ארוחת החג? עוגה קלה להכנה, שטעמה אף משתבח יום למחרת האפייה.

החומרים:
3 כוסות קמח רגיל
1 כוס סוכר
2 כפיות גדושות קינמון
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
2/3 כוס שמן קנולה
2/3 כוס דבש
1/2 כוס מיץ תפוחים
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
2 תפוחי עץ גרני סמית קלופים
2 כפיות גדושות סוכר חום

כלים:
2 תבניות אינגליש קייק

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170מעלות, ומשמנים את שתי התבניות.
2. מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון ואבקת סודה לשתייה.
3. בקערה שנייה טורפים ביצים, ומוסיפים את השמן, הדבש, מיץ התפוחים ותמצית הווניל.
4. מאחדים את תוכן שתי הקערות לבלילה אחידה, ויוצקים לתבניות המשומנות.
5. חוצים את התפוחים לשניים, מנקים את הגרעינים ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות בעובי 4 מ"מ.
6. מסדרים את הפרוסות בחפיפה, כמו רעפים, כשתחתיתן שקועה מעט בתוך הבלילה.
7. מפזרים על פרוסות תפוחי העץ בכל עוגה כפית סוכר חום, ואופים בתנור 40-35 דקות, עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים