מלא כרימון
שוב מגיע ראש השנה. סיבה טובה לדעת איך להתעמת עם הפרי האדום אדום הזה. הנה מבחר טכניקות איך לעשות את זה באלגנטיות
עוד תוצר מרימונים שמתאים לבישול הוא רכז רימונים קנוי: סירופ סמיך וחמצמץ, העשוי ממיץ רימונים שבושל לכדי צמצום מקסימלי.
גרגירי הרימון יכולים להשתלב "נטורל" כקישוט חמוץ-מתוק ומתפצפץ בפה, הם הולכים יופי עם סלט, מעשירים תבשילים ומתאימים גם לאורז חגיגי עם שקדים קלויים וצימוקים.
ועכשיו לסוגיה הכי חשובה: איך לעזאזל מוציאים את גרגירי הרימון מהפרי? יש המון טכניקות שונות ומשונות כמו להטביע את הרימון בקערה מלאה מים ולהלום בו, או להרתיח את הרימון בשלמותו.
הדרך המומלצת ביותר היא לחצות את הרימון, להפוך אותו מעל קערה שתקלוט את הגרגירים ולחבוט בו בעזרת כף. מתחילים מהדפנות ומתקדמים למרכז, ואז הרימון יתרוקן מגרגירים.
השבוע אני מתכבדת לארח במדור את אלרן גולדשטיין, השף של המסעדות "באגסי" ו"בנג'מין סיגל" בתל אביב. אלרן רקח לכבוד החג מנות מתוחכמות שבכולן משולבים רימונים בשלל "מצבי צבירה" (מיץ, רכז וגרגירים). אפשר גם להשתמש ברימונים שלמים לקישוט שולחן החג, אבל זה כבר למדור אחר לגמרי.
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: שעה
החומרים:
200 גרם אורז בר
שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1 גזר חתוך לקוביות
1/4 כפית גרגירי כוסברה
3 גבעולי תימין
רצועות ממתק לדר באורך 2 ס"מ, כ-4 כפות
1/4 כוס יין לבן יבש
600 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות של 2 ס"מ
4 כפות רכז רימונים
5-4 גבעולי כוסברה קצוצים
גרגירים מ-1 רימון
ההכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז על אש נמוכה כ-40 דקות עד לריכוך.
2. מסננים ומצננים.
3. במחבת מטגנים במעט שמן זית את קוביות הבצל, השום, הגזר, גרגירי הכוסברה, התימין ורצועות הלדר.
4. כשהם מזהיבים מעט מוסיפים את היין הלבן ואורז הבר
5. מוסיפים מעט מים לאידוי ולחימום.
6. מתבלים במלח ולפלפל (אפשר להוסיף כף חמאה).
7. במחבת נפרדת מחממים שמן זית, מתבלים את נתחי הסלמון במלח ובפלפל וצורבים שתייםשלוש דקות.
8. מוסיפים את רכז הרימונים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
ההגשה:
מפזרים עלי כוסברה וגרגירי רימון מעל המנה ומגישים.

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
5 יחידות אנדיב, להפריד את העלים
1 ברוקולי חלוט במים חמים ומצונן במי קרח
3 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים לטבעות רצועות דקיקות של פלפל אדום חריף
7-6 פרוסות גבינת סטרקינו
פלחים מ-2 תפוזים
קליפה ומיץ מתפוז 1
1 רימון (למיץ)
גרגירי רימון מ-2 רימונים
2 כפות של רכז רימונים
שמן זית
כמה עלי אורגנו מופרדים ורחוצים
ההכנה:
1. מניחים בקערה שטוחה את האנדיב ואת פרחי הברוקולי החלוטים.
2. מפזרים את טבעות בצלי השאלוט ורצועות הפלפלים האדומים.
3. מניחים את גבינת הסטרקינו על העלים ולצד פרחי הברוקולי.
4. מוסיפים לסלט פלחים, קליפה ומיץ תפוזים.
5. סוחטים במסחטת תפוזים רימון שלם ומוזגים על הסלט.
6. מתבלים במלח ובפלפל ומפזרים את גרגירי הרימון מעל.
7. מטפטפים את רכז הרימונים ושמן הזית בנדיבות ומעטרים עם עלי אורגנו טריים.

השף משתמש בפרחי היביסקוס כדי להעניק ניחוח עדין ופרחוני ולהדגיש את צבע הרימון, אבל אפשר גם בלי.
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות
החומרים:
1/2 כוס מים חמים
1 ו-1/2 כוסות רכז רימונים
2 כפות פרחי היביסקוס (לא חובה)
1/2 ק"ג תאנים טריות
קליפת לימון או ליים
ההכנה:
1. מבשלים במים רותחים את רכז הרימונים ואת פרחי ההיביסקוס למשך חמש דקות ומסננים.
2. חוצים את התאנים, מניחים על תבנית ומטפטפים מעל התאנים את הסירופ שהתקבל.
3. אופים את התאנים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שבע דקות.
4. מצננים מעט, מפזרים את קליפת הליים ומגישים.
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 3 שעות
החומרים:
1.2 ק"ג כתף עגל
1 ליטר מיץ רימונים סחוט טרי
כ800- גרם ענבים בהירים ללא חרצנים, מרוסקים בבלנדר למיץ ומסוננים
1/2 בקבוק יין אדום יבש (עדיף מרלו)
2 כפות רכז רימונים
4-3 כפות שמן תירס
1 גזר חתוך לקוביות
1 כרישה פרוסה לטבעות
1 בצל חתוך לקוביות
1/2 שורש סלרי קצוץ גס
1 ראש שום חצוי
כמה גבעולי תימין
2 כוסות עדשים אורגניות שהושרו במים למשך שעתיים
ההכנה:
1. בכלי עמוק משרים למשך הלילה את כתף העגל במיץ הרימונים, מיץ הענבים והיין.
2. למחרת מוציאים את הנתח, מתבלים במלח ובפלפל שחור וצורבים במחבת עם שלוש-ארבע כפות שמן משני צדדיו עד להשחמה.
3. מעבירים לקדרת חרס שטוחה.
4. מכסים בנוזלי ההשריה (מיץ הענבים, הרימונים והמרלו.(
5. מוסיפים רכז רימונים ובאותה מחבת מטגנים את הגזר, הכרישה, הבצל והסלרי למשך 15 דקות על אש בינונית עד להזהבה.
6. מוסיפים לקדרה את הירקות, השום והתימין.
7. מכסים וצולים בתנור שחומם ל200- מעלות למשך שעתיים עד שלוש שעות, או עד שהבשר רך מאוד. 8. שעה לפני סיום הצלייה מוסיפים את העדשים (אם הנוזלים מתאדים מהר מדי במהלך הצלייה, מוסיפים מעט מים או יין).

כמות: 2 ליטר, זמן הכנה: 20 דקות + חודש השריה
החומרים:
1 קילו גרגירי רימון (נטו)
1 בקבוק ברנדי
1 קילו סוכר
ההכנה:
1. מניחים יחד בצנצנת גרגירי רימון, ברנדי וסוכר.
2. אוטמים ומניחים לחודש במקום קריר וחשוך.
3. מנערים בעדינות מדי יומיים-שלושה.
4. לאחר חודש הסוכר ייעלם ויישאר ליקר בצבע סגול עמוק.
5. מסננים, מאחסנים בבקבוקים ושותים קר.
כמות: 1 ליטר, זמן הכנה: 5 דקות
החומרים:
5 רימונים קרים מהמקרר
4-3 ענפי נענע טרייה
חופן קוביות קרח
4 שוטים של וודקה, שהם 1 כוס של 240 מ"ל
גרגירי רימון לקישוט
עלי נענע לקישוט
ההכנה:
1. סוחטים את הרימונים במסחטת תפוזים ידנית (מסחטת לחיצה, מאלה המסתובבות).
2. מרסקים בבלנדר את מיץ הרימונים עם נענע וקרח.
3. מוסיפים וודקה ומערבלים קצרות.
4. מוזגים לכוסות הגשה ומקשטים בגרגירי רימון ועלה נענע.