גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אופה ואופה ואופה

"סודות מתוקים" של קרין גורן הוא ספר בהיר ומדויק, שיתחבב בנקל על חובבי האפייה מביניכם. רק המחיר - אפעס - מעט יקר

רותם רוזנטל | 10/9/2006 10:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחודשים האחרונים מצליחה קרין גורן, 32, למצב את עצמה כסלבריטאית של מתוקים. גורן, קונדיטורית ומפתחת מתכונים, מופיעה כמעט בכל פינה. היא מגישה את תוכנית הטלוויזיה "המדריך לאפייה" בערוץ 10, עורכת האפייה במגזין "על השולחן" ומתפעלת מדור אוכל שבועי במוסף "סגנון" של "מעריב". בנוסף, היא גם פרסמה את הספרים "שוקולד", "ששת מתוקים" ו"ששת מאפים" ובימים אלה יצא לאור ספרה החדש, "סודות מתוקים".

הקונספט של הספר נשמע די מזמין – מאה מתכונים של מיני עוגות, קינוחים וממתקים. הבונוס של הספר הוא די-וי-די ובו גורן מכינה שישה מתכונים אל מול המצלמה. בכל מתכון מצורף גם "סוד מתוק", טיפ קטן שאמור לפשט את רזי המטבח להדיוטות. עבודת הגרפיקה בספר, כמו גם הצילומים של דניאל לילה, בהירה, נקייה ומוצלחת. 

חייבים לשאול מהו הצידוק בספר אפייה נוסף מבית מדרשה של גורן. שכן, לא חדש הוא שעם ישראל אופה, אופה המון ואין לו שום כוונה להפסיק. חדוות האפייה הישראלית, שהתחילה בארז קומורובסקי מ"לחם ארז" והמשיכה למיני דיזיינר לחמים ובוטיקי פטיסרי ("ארנו", "מזארין" ו"לה סנטרל", היו רק יריית הפתיחה בצונאמי מאפי האיכות בישראל) לא מראה שום סימני התשה או שחיקה. ההיפך הוא הנכון. כולם נוהרים לסדנאות אפייה משוכללות בניסיון להשתלט על רזי התנור. השוק רווי ומוצף, בעיקר לפני החגים.

גורן מספקת לתאוות המאפים הזו תשובה לא רעה. ההצהרה המוגדרת של הספר היא לחשוף סודות של קונדיטורים ואנשי מקצוע לקהל הרחב ולהביא את עולם האפייה לזרועות העם. כפי ש"אורנה ואלה" חשפו את לביבות הבטטה שלהם לעיני כל בספר הבישול שהוציאו לפני כמה חודשים, גורן פותחת לקוראים צוהר ידידותי לעולם המתוקים והאפייה. היא אף לא מהססת לאפשר למתנסים להשתמש במיקרוגל לטובת הכנת החומרים. נגישות היא מילת המפתח של הספר והצידוק העיקרי לקיומו. ואין ספק שקונספט שכזה ימצא לעצמו זרועות פתוחות בקרב הציבור הרחב.
קרמבו שוקולד. צילום: מתוך הספר
קרמבו שוקולד. צילום: מתוך הספר דניאל לילה
שלב אחרי שלב, עד לקינוח הנכסף

אז חוץ מהעובדה שגורן שופכת בפינות העמודים משפטים שמריחים מרוחניקיות אופטימית שעוררה – לפחות אצלי -מעט אנטגוניזם ("לרגע, גם אני רציתי ליהנות מהילה של קוסמת", "עוגה מרעננת ומתוקה בדיוק במידה הנכונה עם רמז של עוקצנות וריח פרדסים" ועוד כאלו) הספר באמת יעיל וגורן מובילה את הקוראים שלב אחרי שלב בדרך אל הקינוח הנכסף.

הבעיה העיקרית של הסיפור היא הדי-וי-די המצורף. למרות שכיף לקבל הסברים גם בלייב, חבל שאף אחד לא תיאם עם גורן את זוויות הצילום. ואם כבר לא תיאמתם, עדיף לעשות הכל מחדש מאשר לתת לה לדבר שלא למצלמה. הלו, זה לא שידור חי פה. מצלמות יכולות לעשות גם סטופ ורקורד.
 
בספר עצמו כדאי לעצור בפרק הראשון, "עושים רושם". בפרק זה, גורן שוטחת קינוחים מהסוג שכולנו רוצים להשוויץ איתם בארוחות חברים: קרמבו מוקה תוצרת בית, סלסילות קדאיף שונות, עוגות שוקולד מפוצצות, כיפות מוס שוקולד אישיות ועוד. הפרקים בספר מוקדשים לעוגות גבינה, לסוגי פאי שונים, לשמרים ולעוגיות.

בכדי להעמיד את הספר במבחן המעשיות, הגעתי, כמובן, לאימא. ברור שאין מדד טוב יותר לספרי בישול מאימהות.

תוך שנייה הן יכולות לפרק את מרכיביו ולומר אם המתכונים מוצלחים או לא שווים אפילו חצי בלילה. כצפוי, אימא רוזנטל מיד נחרה בבוז. מצד שני, עברו רק כמה דקות עד שהיא נדבקה לספר ולא הצליחה להפסיק לעלעל בין המתכונים.

החלטנו על עוגת פרג בשיש ושוקולד, עוגת בחישה מהסוג שקל מאוד להכין גם ללא הכנות מוקדמות וממושכות. המתכונים של גורן בהירים מאוד ובעיקר מפורטים. היא משתמשת בטריקים שאימא שלי "עוד זוכרת מהקיבוץ" ונותנת להם טוויסט שמשדרג את הטעם.

גורן כותבת בספר שהיא תמיד מעדיפה את החלק השוקולדי בעוגות שיש. לכן, היא מציינת, היא החליטה להדגיש במתכון זה את טעמי השוקולד ולהוסיף פרג לחלק הלבן כדי ש"יהיה מעניין".

תוך פחות מעשרים דקות סיימנו את הכנת העוגה והיא הועברה ל-40 דקות בתנור. התוצאה, אגב, היתה מאוד מוצלחת. טעם השוקולד נשאר בפה הרבה אחרי הביס הראשון ושילוב טעמו של הפרג משדרג את רמת הייחוד של העוגה. מבחן הטעימה הנ"ל, כמו גם ראש השנה, מספקים הצדקות נוספות לרכישת הספר. ועדיין, חבל רק שמחיר הספר מגיע ל-119 שקל. האם הדי-וי-די הוא העילה לכך?

"סודות מתוקים", קרין גורן. הוצאה עצמית. מחיר: 119 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים