שיעור תזונה
לקראת פתיחת שנת הלימודים, אתם מוזמנים לפנק את ילדיכם עם הפתעה מפתה ומזינה בתיק האוכל. הנה כמה אופציות, מטורטייה עם טחינה וביצה ועד גביע גרנולה תוצרת בית
נכון, בגיל העשרה אין משכנתה ואין דאגות קיומיות מסוג של "איך לגמור את החודש", אבל כל הבעיות ה"קטנות" שאנחנו נוטים לזלזל בהן ממרומי גילנו, מקבלות פרופורציה של מפלצות ענק כשאתם בני 16 מחוצ'קנים.
ולמרות הכול אני עדיין זוכרת את ההרגשה המיוחדת של לילות 31 באוגוסט: הייתי מתהפכת במיטה ולא מצליחה להירדם. חצי חיוך מרוח לי על השפתיים, מתחלף לסירוגין בדאגה קלה ובפרפרים בבטן מהתרגשות.
ידעתי שבקושי אצליח לקום בבוקר אם לא אירדם, אבל העיניים סירבו להיעצם. למחרת, כשהייתי מגיעה לבית הספר, אפילו המורות נראו לי נחמדות. ביום שאחרי זה עבר לי. ובמשך כל היום המרגש הזה הייתי מחכה להפסקה, בה חיכתה לי תזכורת אוהבת מאמא ומאבא - כריך מושקע, שקית שוקו ואפילו ממתק קטן. הסנדוויצ'ים של פעם השתכללו, הלחם הפך למלא, הממרחים בריאים יותר והקומבינציות מתוחכמות.
הציצו במתכונים של השפית מירי קורנברג ארזי ("מתוקה" בתל אביב) ותראו באיזו קלות אפשר להכין את הכריך בתור בייגל, מגולגל בטורטייה, או אפילו להחליף אותו בגביע יוגורט בריא. העצלנים מוזמנים להצטרף ל"מתוקה רום סרוויס", שמתמחים בכריכים מושקעים ובשאר כיבודים.
בריאות בכוס. חשוב להפריד בין הגרנולה ליוגורט ולהוסיף אותה ממש לפני האכילה,
כמות: 2 גביעים אישיים, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
1/2 כוס פירות טריים, חתוכים לקוביות
1 גביע יוגורט ממותק בדבש או בריבה
1/2 כוס גרנולה
ההכנה:
1. מניחים את הפירות בתחתית הגביע.
2. מוזגים מעל יוגורט ממותק ומכסים.
3. אורזים את הגרנולה בנפרד, וממש לפני האכילה מפזרים אותה מעל היוגורט.
טחינה ממותקת עם דבש מקבלת טעם שמזכיר ממרח חלווה. הילדים שלכם יאהבו את השילוב יוצא הדופן עם הקוקוס והאגוזים.
כמות: 2 טורטיות, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
2 טורטיות קנויות, מוכנות טחינה גולמית מעורבבת עם דבש ומים לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים
חופן קוקוס טחון
ההכנה:
1. מורחים כל טורטייה בממרח טחינה מתוק.
2. מפזרים אגוזים וקוקוס, מגלגלים באופן הדוק ומניחים את הרולדה על נייר פרגמנט או נייר אפייה.
3. מגלגלים את הנייר מסביב ומכניסים פנימה את הקצוות לסגירה.
4. חותכים לשניים (או לארבע פרוסות, כמו סושי).

אם אתם ממש רוצים להשקיע, הוסיפו פרוסות חציל קלוי בתנור עם מעט שמן זית.
כמות: 2 טורטיות, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
2 טורטיות קנויות, מוכנות
2 כפות טחינה מוכנה (לא דלילה)
2 ביצים קשות, פרוסות
1 מלפפון ירוק לא קלוף, חתוך למקלות
1 גזר קלוף וחתוך למקלות
1 גבעול סלרי אמריקני חתוך למקלות
2 עלי חסה ערבית
חופן עלי בייבי
ההכנה:
1. מורחים את הטחינה על כל שטח הטורטייה למעט שלושה ס"מ בקצה.
2. מסדרים את הביצים הקשות בשורה לרוחב השליש התחתון של כל טורטייה.
3. מסדרים מעל מקלות מלפפון, גזר וסלרי, ומניחים מעל חסה ועלי בייבי.
4. מגלגלים באופן הדוק ומניחים את הרולדה על נייר פרגמנט או נייר אפייה.
5. מגלגלים את הנייר מסביב ומכניסים פנימה את הקצוות לסגירה.
6. חותכים לשניים (או לארבע פרוסות, כמו סושי).
לחם קסטן קונים במאפיות. זו הכיכר המלבנית הענקית, שנפרסת לפרוסות ריבועיות גדולות וסימטריות - מושלמות לסנדוויץ'.
כמות: 2 כריכים, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
1 קופסה קטנה של שימורי טונה בשמן
1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
1/4 גמבה קצוצה דק
1 כפית מיונז
כמה טיפות לימון
2 עלי חסה סגולה מסולסלת
4 פרוסות לחם קסטן מחיטה מלאה
1 עגבנייה פרוסה לעיגולים דקים
1 כף טבעות זיתים ירוקים
ההכנה:
1. מסננים את הטונה מעודפי השמן ומערבבים עם מלפפון חמוץ, גמבה, מיונז ולימון.
2. מניחים עלי חסה על שתי פרוסות לחם ומורחים מעל את הסלט.
3. מניחים מעל פרוסות עגבנייה וטבעות זיתים וסוגרים לקבלת שני כריכים.
לא חייבים לרוץ למאפייה באישון לילה. בייגלס אפשר לשמור במקפיא, להפשיר על השיש למשך הלילה, ולפני המילוי - לחמם קלות בתנור חם או בטוסטר.
כמות: 2 כריכים, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
2 בייגלס טריים
2 כפות טפנד ירוק (ממרח זיתים ירוקים)
4 כפות לבנה
2 עלי חסה אמריקנית
מעט חמאה לטיגון
1/2 סלסילת פטריות קצוצות
2 ביצים
מלח ופלפל
גזר פרוס דק בקולפן
ההכנה:
1. חוצים את הבייגלס ומורחים בטפנד ובלבנה.
2. מניחים עלה חסה מעל.
3. מחממים חמאה במחבת קטנה ומטגנים קלות מחצית מהפטריות.
4. מוסיפים ביצה, ממליחים ומפלפלים, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
5. חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה ויתרת הפטריות.
6. מניחים את החביתה החמה על מחצית כל הבייגלס.
7. מקשטים ברצועות גזר ומכסים עם מחצית הבייגל השנייה לקבלת כריך.

נשמע קצת מוזר, בננות בטוסטר, אבל זה טעים מאוד (חם וגם קר). למי שפחות מוטרד מענייני בריאות, אפשר להחליף את ממרח החרובים בממרח נוטלה.
כמות: 2 טוסטים, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
4 פרוסות לחם שיפון וצימוקים (או לחם מחיטה מלאה או לחם אגוזים)
2 כפות ממרח חרובים
1 בננה פרוסה לרצועות ארוכות
ההכנה:
1. מורחים שתי פרוסות לחם בממרח חרובים.
2. מסדרים מעל פרוסות בננה וסוגרים עם שתי הפרוסות הנותרות.
3. מניחים בטוסטר לחיצה פסים שחומם מראש וקולים.
4. אוכלים חם או קר.
ארוחת עשר לילדים גדולים.
כמות: 2 גביעים אישיים, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים:
1/4 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
1 גביע יוגורט/אשל/שמנת חמוצה
מלח ופלפל
מעט שמיר קצוץ
טוסטונים (אפשר קנויים)
ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לגביע ואוכלים עם טוסטונים ליד.
כמות: 2 מנות, זמן הכנה: 15 דקות
החומרים:
2 פרוסות עבות מאוד מחלה בת יומיים
1/2 כוס חלב
1 ביצה
1 כף סוכר
מעט קינמון
פרוסות מנגו או אפרסק
חמאה לטיגון
ההכנה:
1. בעזרת סכין יוצרים כיס בכל פרוסה עבה.
2. ממלאים בפרוסות פירות טריים.
3. מערבבים יחד חלב, ביצה, סוכר וקינמון וטובלים את הפרוסות חצי דקה מכל צד.
4. מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הפרוסות עד להזהבה. אוכלים קר
כמות: 2 מנות, זמן הכנה: 15 דקות
החומרים:
2 טורטיות חתוכות ל-8 משולשים (כמו פיצה)
1/2 כוס גבינה קשה מגוררת
טבעות זיתים לקישוט
ההכנה:
1. מניחים את הטורטיות על נייר אפייה.
2. מפזרים את הגבינה על הטורטיות ומקשטים בזיתים.
3. אופים עשר דקות בתנור חם מאוד (200 מעלות) עד שהגבינה נמסה.
4. אוכלים מיד כשהטורטיות עדיין חמות, או מצננים ואורזים את המשולשים בנייר פרגמנט.