עוגת גלידה בשכבות
של דלית שמחוני בר מגלידריית אייסברג
לצורך ההגשה הופכים את התבנית על הצלחת ומפרידים אותה מהעוגה, ומתקבלת "פצצת" גלידה מרשימה. כדאי לעטר בפירות טריים.
החומרים:
לבסיס העוגה:
500 גרם חלבון ביצה (12חלבונים)
160 גרם סוכר לבן (כוס סוכר פחות 2 כפות)
200 גרם שקדים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם אבקת סוכר
להרכבת העוגה (בתבנית קפיצית מספר 22):
400 גרם גלידת שוקולד
400 גרם סורבה פירות יער
400 גרם גלידת וניל או וניל אגוזים
ההכנה:
העוגה:
1. טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר, השקדים והאגוזים עד לקבלת מעין קמח.
2. בכלי ניפרד מקציפים את חלבון הביצה עם הסוכר הלבן (אפשר להוסיף קמצוץ מלח לימון כדי ליצב)
3. מוסיפים את קמח האגוזים לתוך הקצף.
4. משמנים 2 תבניות רבועות גדולות עם ניר פרגמנט.
5. משטחים את הבלילה בגובה של 1 ס"מ.
6. אופים במשך 25 דקות בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות.
7. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
8. מצננים את העוגה על רשת.
המנה:
1. מפרקים את התבנית של העוגה.
2. מניחים את התחתית של התבנית 22 על העוגה וקורצים שלושה עיגולים מהבצק האפוי.
3. מפרידים את העיגול מניר הפרגמט.
4. מניחים את העיגול האפוי הראשון על תחתית התבנית.
5. משטחים 400 גרם גלידת שוקולד משובחת.
6. מניחים על הגלידה המשוטחת עיגול אפוי נוסף.
7. מורחים בצורה אחידה סורבה פירות יער ומניחים מעליו עיגול אפוי שלישי.
8. לסגירת העוגה מורחים בצורה אחידה ומושלמת גלידת וניל או וניל אגוזים.
9. שומרים במקפיא עד להגשה.
לפני הגשה:
1. מרטיבים מגבת מטבח במים רותחים ומנגבים בה את השוליים הקפיציים של התבנית.
2. עוברים עם המגבת החמה מספר פעמים עד שהתבנית ניתקת מהעוגה.
3. פורסים לפרוסות דקות בעזרת סכין מחומם.