מוצלח במיוחד כשהמזגן בפול ווליום
לקראת סוף השבוע, יעל פריד, מנהלת הבר של "בנג'מין סיגל", ואודי בן חמו, מנהל הבר "ממבו" בחוף גורדון, ארגנו לכם כמה ערבובי קוקטיילים שיעזרו לשרוד את החמסין הנוכחי
קוקטייל צונן על בסיס אניס ושקדים.
החומרים:
1 לימון חתוך לקוביות
חופן עלי נענע
7 קוביות קרח
50 מ"ל אוזו
20 מ"ל אמרטו (ליקר שקדים איטלקי)
40 מ"ל רוזטה (סירופ שקדים ים תיכוני)
ההכנה:
1. כותשים את קוביות הלימון עם הנענע.
2. מוסיפים את יתר החומרים, מנערים בשייקר
3. מקשטים בעלי נענע וכוכב אניס.
קוקטייל ליצ'ויה הוא קוקטייל על בסיס אבסולוט וניל וצ'ויה אומה (שיכר שזיפים יפני). יש לו טעם מעודן של וניל, ליצ'י ושזיפים ומוטיבים אסיאתיים.
החומרים:
40 מ"ל אבסולוט וניל
30 מ"ל צ'ויה אומה (להשיג בחנויות המשקאות המובחרות)
50 מ"ל מיץ ליצ'י
15 מ"ל מיץ לימון
מי סוכר לפי הטעם (ממיסים סוכר במים ביחס של 1:1)
ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם כמה קוביות קרח.
2. מנערים ומוזגים לכוס מקוררת (כוס שמולאה קודם לכן בקרח עם מעט מים).
3. מקשטים בפרי ליצ'י, ומגישים.
החומרים:
חומרים 60 מ"ל טקילה
30 מ"ל טריפל סק
30 מ"ל מיץ לימון
80 מ"ל סירופ פסיפלורה או כל סירופ אחר לפי הטעם
11/2 כוסות קרח
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עם הקרח, עד שמתקבלת תערובת ברד.

החומרים:
60 מ"ל טקילה מובחרת (טקילה זהובה)
30 מ"ל טריפל סק או 30 מ"ל קוונטרו
10 מ"ל מיץ לימון (סחוט טרי)
1 פרי משמש חתוך
דובדבן וזסטים של לימון לקישוט
50 מ"ל סירופ משמש (להשיג בחנויות המשקאות המובחרות - מומלץ של "מונין")
ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק או לבלנדר כותש קרח.
2. מוסיפים קוביות קרח עד קו ה-600 מ"ל.
3. מפעילים את הבלנדר לכמה שניות, מפסיקים ומנערים היטב כדי לערבב את כל המרכיבים.
4. שבים על הפעולה כמה פעמים עד שמתקבל מרקם קטיפתי (המתקבל כשהקרח כולו כתוש ומרוסק). 5. מגישים את המרגריטה בכוס עם דובדבן וזסטים של לימון.
החומרים:
8 קוביות קטנות של לימון
חופן עלי נענע
50 מ"ל מי סוכר
60 מ"ל רום כהה או בהיר, לפי הטעם
שמפניה
ההכנה:
1. כותשים את כל המרכיבים חזק בתוך כוס.
2. מוסיפים קרח גרוס עד לקצה הכוס.
3. מוסיפים את הרום.
4. מכניסים לשייקר ומערבבים חזק.
5. מחזירים את המשקה לכוס, וממלאים עד כדי 4\3 מגובה הכוס.
6. ממלאים את רבע הכוס הנותר בשמפניה.

החומרים:
קרח כתוש
60 מ"ל רום
20 מ"ל ליקר תפוזים
1 כפית סירופ רימונים
30 מ"ל שמנת מתוקה
30 מ"ל חלב
ההכנה:
1. מערבבים את ליקר התפוזים, הקרח הכתוש וסירופ הרימונים בתוך מיכל הערבוב.
2. בנפרד מערבבים את החלב עם השמנת.
3. מוזגים תחילה את תערובת הליקרים לכוס גבוהה, ולאחר מכן מוסיפים את השמנת מעל.