שכבות מוס שוקולד לבן ופירות טרופיים
של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה
כמות: 6-4 מנות
החומרים:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 כוסות קוביות קטנות של פירות טרופיים בשלים (אננס, פפאיה, מנגו וכדומה)
1 פסיפלורה בשלה
ההכנה:
1. יום לפני ההגשה מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה (נזהרים שלא תישרף), מסירים מהאש
ומוסיפים את השוקולד הקצוץ.
2. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה וחלקה.
3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
4. למחרת מקציפים את התערובת לקצפת יציבה.
5. יוצקים לכל כוס 3-2 כפות קצפת, משטחים ומעבירים את הכוסות למקפיא לחצי שעה. את הקצפת שנותרה שומרים בינתיים במקרר.
6. מערבבים בקערה את קוביות הפירות עם תוכן הפסיפלורה.
7. מוציאים מהמקפיא את הכוסות ומניחים על הקצפת שכבה של פירות, עליה שכבה נוספת של קצפת ומעל כף גדושה של קוביות פירות.