עוד סיבה לאבד את הראש
מירה איתן עם רשימה מכובדת של מותגי אלכוהול שעשו עלייה לישראל
שני מותגי טקילה משובחים עלו בימים אלה לארץ: הראדורה ואל חימאדור, המיוצרים באותה מזקקה. יצרנית הטקילות המקסיקנית הראדורה, שפירושה בספרדית "פרסת סוס", הוקמה בשנת 1870 על ידי פליסיאנו רומו, ומאז ועד היום היא נמצאת בבעלות משפחתו.
על הגידול והקציר של צמחי האגבה, מהם מייצרים את הטקילה,
שש טקילות הגיעו מהמזקקה, שלוש מסדרת הראדורה ושלוש מסדרת אל חימאדור:
הראדורה סילבר, מאה אחוז אגבה כחולה - מיושנת לתקופה של 40 יום לפני הבקבוק, מה שמעניק לה ניחוח מעט מבושם ומפולפל. היא חלקה ומומלצת לשתייה נקייה, עם קרח וכבסיס לקוקטיילים. מחיר: 350 שקל.
הראדורה רפוסאדו, מאה אחוז אגבה כחולה - מיושנת מינימום 11 חודשים. ניחוחות של פרחים ופירות יבשים וטעם אלגנטי של וניל וקרמל. מומלצת לשתייה נקייה, עם קרח או כבסיס לקוקטיילים. מחיר: 392 שקל.
הראדורה אנייחו, מאה אחוז אגבה כחולה - מיושנת מינימום שנתיים בחביות עץ אלון חדשות וכאלה שיושן בהן קודם לכן וויסקי אמריקני. גוף טוב וטעמים וריחות עשירים של פלפל, תפוחים בשלים ועץ קלוי. מומלצת ללגימה אטית ללא כל תוספת. מחיר: 605 שקל.
אל חימאדור בלאנקו - ריח ספייסי מעודן וטעם נעים לשתייה. מיועדת לשתייה נקייה או לערבוב קוקטיילים, כמו המרגריטה המפורסמת. מחיר: 188 שקל.
אל חימאדור רפוסאדו - מובילה במקסיקו. עדינה, קלה ונעימה. פיקנטית על הלשון ומחליקה בנעימות בגרון. לשתייה נקייה, עם קרח או לערבוב קוקטיילים. מחיר: 200 שקל.
אל חימאדור אנייחו, מאה אחוז אגבה כחולה - טקילה מלאת גוף עם ניחוחות עץ, קינמון וחמאה. בטעמי אגוזים, פלפליות מסוימת, מעט חמאה ועץ. מחיר: 980 שקל.

מתוך כלל מוצרי האלכוהול בארץ מהווה הוודקה נתח של כ-70 אחוז . על מדפי הברים יש שפע של מוצרים איכותיים שמאיימים לעבור אפילו את מותגי הוויסקי.
בחודשים האחרונים הגיע מותג וודקה חדש בשם "אריסטוף" - וודקה של חברת הענק בקרדי מרטיני. מקום מושבה הראשון של הוודקה בסנט פטרבורג עוד מהמאה ה-19. הוודקה נושאת את שמה של משפחה עשירה ובעלת נכסים וקשר חזק עם משפחת האצולה הרוסית שמקורותיה בגרוזיה.
לגרוזיה עבר ומסורת שתיית וודקה ארוכה, עד כדי כך שידה האחת של פסלה של אמא גרוזיה, המקבל את פני המבקרים בטביליסי הבירה, אוחזת בחרב ובידה השנייה שוט וודקה. אריסטוף עשויה ממאה אחוז חיטה ומזוקקת שלוש פעמים.
נוסף לוודקה הרגילה הגיעו לארץ שני טעמים נוספים: פטל, שצבעו אדום; ופירות יער, בצבע שחור. השתיים מבוססות על פירות אמיתיים, ולכן גם הצבע טבעי, מכילות 20 אחוז אלכוהול, לעומת אחותם המכילה 37.5 אחוז. מחיר לצרכן: 55 שקל לכל אחת.
בברים בצרפת נפוץ לאחרונה משחק הקשור לוודקה השחורה. מגישים ללקוחות וודקה שחורה בשוטים, וזה שהלשון שלו נשארת פחות שחורה מן המשקה, הוא המנצח (בנות היזהרנה, הלשון הנשית משחירה יותר מהר).

בשנת 1931 פתח ג'וזפה צ'יפריאני את האריס בר בוונציה, איטליה. האריס בר, ספק בר, ספק בית קפה קונטיננטלי או מסעדה מתוחכמת, היווה מוקד משיכה אדיר לתיירים, ביניהם גם ארנסט המינגוויי ואורסון וולס.
בשנת 1948 הושק שם לראשונה קוקטייל הבליני המפורסם שהתחבב מיד על הלקוחות. הקוקטייל נקרא על שמו של הצייר האיטלקי ג'ובאני בליני שחי במאה ה-15 ושבציוריו שלט צבע האפרסק.
הקוקטייל מורכב, על פי המתכון המקורי, משתי מידות של פרוסקו (יין איטלקי לבן מבעבע קלות), ממידה אחת של מחית אפרסקים לבנים בשלים ומכמה טיפות של מיץ פטל בר. כל זה נמזג לכוס שמפניה צרה וגבוהה.
בסוף שנות ה-80 שווק לראשונה הקוקטייל בגרסתו המבוקבקת. המוצר היה פרי יצירתו של לוצ'יאנו קאנלה, בעליה של חברה המייצרת זה למעלה מ-50 שנה יינות ויינות מבעבעים, בעיקר מזן הפרוסקו.
קאנלה השכיל לשלב בין המתכון והשם המקוריים של הקוקטייל (במסגרת הסכם עם משפחת צ'יפריאני) לבין טכנולוגיה מתקדמת בכל שלבי הייצור, ומארז מהודר, כדי ליצור מוצר מנצח המגיע כיום לכ-20 מדינות. יש אפילו נקודה ישראלית בסיפור: מערכות ההשקיה ששולבו במטעי האפרסקים, פותחו על ידי חברת נטפים הישראלית.
הקוקטייל עשוי מחומרים טבעיים על פי המתכון המקורי בן הכמעט 60. קוקטייל קיץ אולטימטיבי בצבע ורוד-כתמתם, בבקבוק בסגנון שמפניה, מתאים לימות הקיץ החמים כאפריטיף, כמלווה במסיבות, או כסתם משקה צונן ומרענן לאורך היום.
מומלץ להחזיקו במקרר ולהכניס למקפיא במשך כרבע שעה לפני ההגשה. רק חמישה אחוזי אלכוהול. את הבליני ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות. מחיר: 42 שקל.

ואיך אפשר לעבור את הקיץ ללא קוקטייל הקאפיריניה החביב? קשאסה 21, מותג חדש לטובת הקוקטייל, המיוצר מקני סוכר, הגיע בימים אלה מברזיל, מיצרנית המשקאות פירסונוגה, מבין המובילות בשוק המקומי כבר 80 שנה.
המספר 21 מייצג את שנת 1921 בה יוצר המשקה הראשון של החברה. מחיר: 48 שקל לבקבוק של ליטר.