גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אמריקן איידול

לכבוד יום הולדתו של ה- S'more, הממתק האמריקני האולטימטיבי, קרן צור עושה לו הרבה כבוד

קרן צור | 10/8/2006 9:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל מה שקשור לממתקים, יש לנו עוד מה ללמוד מהאמריקאים. אלו, משועממים שכמותם, יודעים לעשות כבוד, ומעניקים לכל חטיף שוקולד או סוכרייה על מקל יום חג משלו. כך לדוגמא, ב-7 לדצמבר הם חוגגים את יום הצמר גפן המתוק, ב-22 לאפריל את יום הג'לי בינס, וב-15 למאי את יום השוקולד צ'יפס הלאומי. (אגב, אם אתם פריקים לעניין, תוכלו למצוא רשימה מפורטת של חגים ומועדים מתוקים באתר "קנדי יו.אס.איי").

ממש היום, ב-10 לאוגוסט מציינים האמריקאים את יום ה- S'more ( מילולית, קיצור של some more)למי שלא מכיר את התענוג, הרי שמדובר בהמצאה קולינארית חביבה ביותר, שנולדה במחנות הקיץ ברחבי היבשת: לוקחים שני ביסקווטים מרובעים שבתוכם מוחצים כמה קוביות שוקולד, וחתיכת מרשמלו לוהט ישר מהמדורה.

ההסטוריה של ה -S'more היא בגדר תעלומה, ואיש לא יודע בדיוק מי התחיל את המסורת של צליית מרשמלו. יומן של חניכת צופים משנת 1927 הוא הראשון שמתעד את טקס צליית המרשמלו מסביב למדורה, ונותן את המתכון המנצח לשילוב המנצח בין מרשמלו, שוקולד וביסקווטים.

האמריקאים נחשבים כיום לצרכני המרשמלו הגדולים בעולם (הם צורכים 90 מיליון פאונד מרשמלו בשנה, ושוק המרשמלו המקומי מגלגל 126 מיליון דולר בשנה) אבל הזכויות על הממתק הדביק שמורות דווקא למצרים הקדמונים, שהיו הראשונים שנהנו מהממתק כבר בשנת 2000 לפני הספירה: את המרשמלו הכינו מתרכיז שסחטו מצמח ה- Mallow (ומכאן גם הגיע השם) וערבבו עם דבש ואגוזים. התוצאה: תופין יוקרתי, שהוגש רק לבני אצולה של התקופה.
עוד שילוב מנצח, פיצה שוקולד עם פיסטוקים ומרשמלו. צילום: מיכל לנרט
עוד שילוב מנצח, פיצה שוקולד עם פיסטוקים ומרשמלו. צילום: מיכל לנרט מיכל לנרט

המרשמלו הגיע לצרפת באמצע המאה ה-18, כאשר הבעלים של מפעל קטן לייצור ממתקים החליט לקחת את תרכיז צמח ה- Mallow ולערבב עם חלבונים מוקצפים וסוכר. הצרפתים נדלקו על התוצאה, וכשהביקוש למרשמלו עלה, הם חיפשו דרכים להקל ולשכלל את תהליך הייצור.

בסוף המאה ה-18 הם עלו על זה, הוסיפו למרשמלו עמילן תירס, והחליפו את תרכיז צמח ה- Mallow  בג'לטין שהפך את הממתק ליותר יציב ונוח לחיתוך. המרשמלו הגיע לארה"ב רק בתחילת המאה ה-19, וב-1948 אלקס דומן פיתח שיטת ייצור חדשנית ואף רשם עליה פטנט: מכונה שמערבבת את כל מרכיבי המרשמלו, שנשפכים לתוך תבניות גדולות, ואחר כך נחתכים לקוביות שוות ונארזים בשקית אטומה.

בשנות ה-50 המרשמלו החל לצבור תאוצה, ואז הגיעו המתכונים: האמריקאים זרקו חתיכות מרשמלו לתוך שוקו חם, 

הוסיפו לסלט פירות, אפו עוגות, ואף הגו מאכל ביזארי שנחשב פופולארי בארה"ב עד היום: פירה שמכינים מבטטות, מפזרים מעליו חתיכות מרשמלו ואופים בתנור.

אבל למה לדבר על פשטידות מתוקות להחריד, כשהיום חוגגים את המצאת ה- S'more. מי שרוצה להצטרף לחגיגה מוזמן לנסות ולהכין בבית (מתכון בהמשך) או לחפש בפיצוציות המובחרות חטיף  שנושא את אותו השם, ומשדך בין שוקולד, מרשמלו וביסקוויטים.

וטיפ קטן לסיום: מי שאוהב מרשמלו, חייב לעצמו את הגאדג'ט הבא: צולה מרשמלו אוטומטי. מדובר במכשיר שעובד על בטריות ובראשו משפדים את חתיכות המרשמלו ומקרבים לאש פתוחה או ללהבת הגז. כשלוחצים על כפתור ההפעלה המכשיר מסתובב וצולה לכם עד 3 חתיכות מרשמלו בכל סיבוב.

את המכשיר החדשני עדיין לא ראיתי בחנויות חשמל, אבל באתר "לו-ולה" הוא נמכר ב-199 שקלים. לא משהו שחייב להיות בכל מטבח, אבל בהחלט גימיק נחמד לחובבי הז'אנר.

S'more

החומרים:
2 בסקוויטים (האמריקאים משתמשים בבסקוויטים מחיטה מלאה שנקראים Graham crakers. אנחנו יכולים להסתפק בפתי בר או כל תחליף אחר)
2 קוביות שוקולד
1 חתיכת מרשמלו

ההכנה:
1. מניחים את קוביות השוקולד על אחד מהביסקווטים.
2. צולים את המרשמלו ומניחים מלמעלה.
3. מכסים עם הביסקוויט השני ומהדקים היטב.
4. מגישים חם. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים