קרפצ'יו אננס תות וסורבה יוגורט
של הקונדיטור יניב בהרום, ממסעדת לוקאס
לקרפצ'יו:
3 אננס טרי
2 ק"ג תות טרי
לסורבה:
1 ק"ג יוגורט 4.5 אחוז
130 גרם אבקת סוכר
100 גרם ליקר שוקולד לבן
1 מיץ לימון טרי
לרוטב טופי אייריש קרים:
500 גרם סוכר
400 גרם שמנת 42 אחוז
100 גרם חמאה
100 גרם חלב
100 מ"ל אייריש קרים
ההכנה:
הקרפצ'יו:
1. מניחים ניילון נצמד בתוך מגש בגודל 40X40.
2. פורסים במנדולינה את האננס.
3. פורסים את התות דק ככל האפשר - מכל תות אמורות להתקבל 7-8 פרוסות.
4. מניחים שכבה של אננס בתחתית התבנית, מעליו את התותים ומעליהם שוב אננס ותותים
5. עוטפים בניילון נצמד ומעליו מניחים משקולת כלשהי ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
6. משחררים את המשקולת מהתבנית, הופכים את הקרפצ'יו על קרש חיתוך חותכים בעדינות למנות.
הסורבה יוגורט:
1. מערבבים בבלנדר ידני את היוגורט, אבקת הסוכר, ליקר השוקולד הלבן ומיץ הלימון.
2. מסננים את הנוזל ומעבירים למקרר ל- 4-5 שעות.
3. מעבירים במכונת גלידה.
רוטב טופי אייריש קרים:
1. ממיסים סוכר לקרמל בהיר, פותחים את הקרמל תוך כדי שפיכה של השמנת לתוך הקרמל בזהירות, מוסיפים חמאה, חלב, אייריש קרים.
2. מקררים את הרוטב לפחות 4 שעות במקרר.