פילה בס צרוב ביין לבן ולימון,על קרם כרובית
של השפית איילת אור ממסעדת OM
החומרים:
לקרם הכרובית:
1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים חלוט במים רותחים ל-7 דקות
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 תפו"א מבושל ומקולף
טוחנים הכל במעבד מזון למחית חלקה ולתבל במלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן
לרוטב החמאה האדומה:
1 כוס יין אדום
2 בצלי שאלוטס' קצוצים
1 מקל קינמון
3 שיני שום פרוסות
4 ענפי טימין
מחממים ומצמצמים ל-1/4 כוס
ההכנה:
1. מקמחים קלות 4 יחידות פילה בס נקי מעצמות, ומניחים במחבת חמה עם שמן זית.
2. מפזרים על הדג עלי מרווה ומלח.
3. צורבים כ-2 דקות.
4. הופכים את הדג, וסוחטים מיץ מלימון 1 ו-4 כפות יין לבן.
5. מבשלים במשך 5-6 דקות.
לרוטב:
1. מניחים במחבת את היין המצומצם, ומרתיחים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות, כל פעם קוביה אחת ומערבבים היטב.
הרכבת המנה:
1. מניחים את קרם הכרובית, עליו את הדג ומפזרים רוטב מסביב.
2. מגישים עם ברוקולי מוקפץ בשמן זית, מרווה ופלח לימון.








נא להמתין לטעינת התגובות


