גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


לא צחוק

דני ססלר חרג מהרגלו וביקר בשבוע ההרצה של מסעדת '' עדנה''. איך היה? מסחרר, בעיקר מוס השוקולד

דני ססלר | 24/7/2006 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סקופים קולינריים ("אתמול נפתחה מסעדה חדשה...") מעט רחוקים ממני. אני לא נוהג לזנק על מסעדות שנפתחו לפני שבוע ולבדוק, עם חיוך ציני ולשון תקועה בלחי, מה הם לא יודעים. אני מעדיף להגיע למסעדות לפחות חודש אחרי שהם שרפו את המחבתות והשחיזו לפחות פעם אחת את הסכינים החדשים.

מצד שני, אם אני כבר מגיע למסעדה חדשה והבעלים צורח (בטלפון למערכת או עלי אישית, בד"כ סמוך לסיום עבודתו, בחצות) "למה לא נותנים לחיות?", ולפעמים גם מוסיף בקורטוב של נימה פולטית, "בארץ הזאת", אני מסביר ברוב טובי אודות הלגיטימיות של הביקורת, במיוחד לנוכח העובדה שהמסעדה מוכרת את מוצריה במחיר מלא לציבור.

מסעדת "עדנה" נפתחה לפני כשבוע. הסכו"ם עדיין בוהק והפורמייקה (רטרו משובץ-מעודן) מבריקה. מי שחולף על פני המקום יחשוב שעדנה היא מסעדה ותיקה "שתמיד היתה שם אבל שופצה בזמן האחרון".

השפית איילה ארוך טורחת ומכינה את כל המנות בעצמה. הכל - הכל, כולל החמוצים והסלטים  וטעמם בהתאם. לא צריך לקחת את העובדה הזאת כלאחר יד - בהרבה מסעדות מקבלים לא מעט מנות מוכנות.
הכל מכינים שם בעצמם, עדנה. צילום: יחסי ציבור
הכל מכינים שם בעצמם, עדנה. צילום: יחסי ציבור צילום: יחסי ציבור
טעם חוצלארץ

פתחנו בפטה כבד עוף (29 שקל), שהוכן עם טיגון בצל בשומן אווז והוגש בחברת פירות קצוצים בקארי עם הל, ריבת בצל אדום ומעט צ'ילי. למרות שאפשר היה להגיש את הפטה מעט יותר קשה, הוא היה משובח בטעמו.

עם הראשונות הוגשו לנו פוקצ'ה, פנכת טחינה וצלוחית נוספת של פיפלים קלויים כתושים שהכילו שום במידה מוגבלת ונכונה, כך שהיו רק רמיזות  מטעמו. הפוקצ'ה זקוקה למעט יותר זמן (זמן - שף), כדי שתהיה פחות משומנת וטיפל'ה יותר עבה. היו גם חמוצים תוצרת המקום, מצוינים ביותר, שטעם גרגרי הכוסברה עוד ריחף מעליהם.

לעיקריות הזמנתי נתח אנטרקוט שהיה מצוין (86 שקל) ויושן כראוי.

ליד הנתח הוגש רוטב פילפלת טוב ומקצועי ביותר. הרוטב הכיל בעיקר גרגרי פילפל-מדגסקר ירוקים וחריפים, חומץ וציר בקר, שצומצמו להם יחדיו. היה כמו בעולם הגדול, כמו בצרפת.

ליד הסטייק הוגשו צ'יפסים עבים, בשרניים שקשה לעמוד בפניהם ועם כל ביס גם חולפת לה תהילת הדיאטה, אבל, איך לא, גמרתי כמו גדול את כל אצבעות תפוחי האדמה. כשאין אופי, אז אין אופי.

בנוסף, הוגשו לנו פטריות מוקפצות בחומץ בלסמי ומעט שמן זית וגם עלי תרד בחמאה עם גרגרי חרדל, שהיו מעט מלוחים מדי. מנגד, אסור לשכוח שהגעתי למקום כמה ימים אחרי הפתיחה - אני משוכנע שכמות המלח (שימו לב) תרד מהתרד.
מנה בעדנה. צילום: יחסי ציבור
מנה בעדנה. צילום: יחסי ציבור צילום: יחסי ציבור

איזה מוס

טעמנו עוד מנה עיקרית של שוק אווז (64 שקל) שנח לו בשומנו מספר שעות לא מבוטל עם תבלינים ואז לפני ההגשה גם טוגן מעט יותר מדי, מה שהקשה אותו מעט.

האווז הוגש עם תוספת פירה מצוין, מצוין מפני שלא עשו בו קונצים מיותרים והוא הכיל רק חמאה וחלב ואין "רק" יותר בסיסי מזה ומשובח מזה. טוב, אולי שמנת, שמכילה עשרות רבות של אחוזי שומן ענוג במקום החלב הייתה משבחת קצת יותר.

לקינוח היה המוס. מוס שוקולד (21 ש"ח), ה-מוס שוקולד שטעמתי לאחרונה, בארץ ובעולם. מוס - מוס. מוס שוקולד משובח - אש. כמובן שהוא הכיל שוקולד בלגי מריר ועשיר ביותר בקקאו.

כדי להעניק לו מעט ריכוך טעמי היא, השפית ארוך, מדללת את המנה עם גנאש (מעין קרם) של שוקולד לבן ושמנת ואז ה"הו, הו" הגדול בוקע מהגרון המדופן בשוקולד, במוס שוקולד, במשק כנפי אלת השוקולד. ממש ממש מרגישים את קצות הכנפיים שלה מדגדגים את הגרון, לא צחוק.

"עדנה", רח' לילינבלום 18, ת"א. טל' 03-5107878

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים