לא צחוק
דני ססלר חרג מהרגלו וביקר בשבוע ההרצה של מסעדת '' עדנה''. איך היה? מסחרר, בעיקר מוס השוקולד
מצד שני, אם אני כבר מגיע למסעדה חדשה והבעלים צורח (בטלפון למערכת או עלי אישית, בד"כ סמוך לסיום עבודתו, בחצות) "למה לא נותנים לחיות?", ולפעמים גם מוסיף בקורטוב של נימה פולטית, "בארץ הזאת", אני מסביר ברוב טובי אודות הלגיטימיות של הביקורת, במיוחד לנוכח העובדה שהמסעדה מוכרת את מוצריה במחיר מלא לציבור.
מסעדת "עדנה" נפתחה לפני כשבוע. הסכו"ם עדיין בוהק והפורמייקה (רטרו משובץ-מעודן) מבריקה. מי שחולף על פני המקום יחשוב שעדנה היא מסעדה ותיקה "שתמיד היתה שם אבל שופצה בזמן האחרון".
השפית איילה ארוך טורחת ומכינה את כל המנות בעצמה. הכל - הכל, כולל החמוצים והסלטים וטעמם בהתאם. לא צריך לקחת את העובדה הזאת כלאחר יד - בהרבה מסעדות מקבלים לא מעט מנות מוכנות.

פתחנו בפטה כבד עוף (29 שקל), שהוכן עם טיגון בצל בשומן אווז והוגש בחברת פירות קצוצים בקארי עם הל, ריבת בצל אדום ומעט צ'ילי. למרות שאפשר היה להגיש את הפטה מעט יותר קשה, הוא היה משובח בטעמו.
עם הראשונות הוגשו לנו פוקצ'ה, פנכת טחינה וצלוחית נוספת של פיפלים קלויים כתושים שהכילו שום במידה מוגבלת ונכונה, כך שהיו רק רמיזות מטעמו. הפוקצ'ה זקוקה למעט יותר זמן (זמן - שף), כדי שתהיה פחות משומנת וטיפל'ה יותר עבה. היו גם חמוצים תוצרת המקום, מצוינים ביותר, שטעם גרגרי הכוסברה עוד ריחף מעליהם.
לעיקריות הזמנתי נתח אנטרקוט שהיה מצוין (86 שקל) ויושן כראוי.
ליד הסטייק הוגשו צ'יפסים עבים, בשרניים שקשה לעמוד בפניהם ועם כל ביס גם חולפת לה תהילת הדיאטה, אבל, איך לא, גמרתי כמו גדול את כל אצבעות תפוחי האדמה. כשאין אופי, אז אין אופי.
בנוסף, הוגשו לנו פטריות מוקפצות בחומץ בלסמי ומעט שמן זית וגם עלי תרד בחמאה עם גרגרי חרדל, שהיו מעט מלוחים מדי. מנגד, אסור לשכוח שהגעתי למקום כמה ימים אחרי הפתיחה - אני משוכנע שכמות המלח (שימו לב) תרד מהתרד.

טעמנו עוד מנה עיקרית של שוק אווז (64 שקל) שנח לו בשומנו מספר שעות לא מבוטל עם תבלינים ואז לפני ההגשה גם טוגן מעט יותר מדי, מה שהקשה אותו מעט.
האווז הוגש עם תוספת פירה מצוין, מצוין מפני שלא עשו בו קונצים מיותרים והוא הכיל רק חמאה וחלב ואין "רק" יותר בסיסי מזה ומשובח מזה. טוב, אולי שמנת, שמכילה עשרות רבות של אחוזי שומן ענוג במקום החלב הייתה משבחת קצת יותר.
לקינוח היה המוס. מוס שוקולד (21 ש"ח), ה-מוס שוקולד שטעמתי לאחרונה, בארץ ובעולם. מוס - מוס. מוס שוקולד משובח - אש. כמובן שהוא הכיל שוקולד בלגי מריר ועשיר ביותר בקקאו.
כדי להעניק לו מעט ריכוך טעמי היא, השפית ארוך, מדללת את המנה עם גנאש (מעין קרם) של שוקולד לבן ושמנת ואז ה"הו, הו" הגדול בוקע מהגרון המדופן בשוקולד, במוס שוקולד, במשק כנפי אלת השוקולד. ממש ממש מרגישים את קצות הכנפיים שלה מדגדגים את הגרון, לא צחוק.
"עדנה", רח' לילינבלום 18, ת"א. טל' 03-5107878