אם כבר באתם, לא תאכלו משהו?
גבי בר - חיים ורועי ירושלמי ממליצים לצפוניים היכן לאכול בזול בתל אביב
תל אביב, מה לעשות, היא עיר יקרה. מלבד החנייה, המסיבות וכמובן שכר הדירה, גם סצנת המסעדות והברים בעיר יקרות באופן משמעותי מאלו שבצפון. עם זאת, אפשר למצוא מקומות במרכז העניינים, שמציעים קצת יותר מפלאפל. קחו לדוגמה את גוצ'ה, בר פירות הים והדגים שבדיזנגוף.
נכון, לא מדובר בפסגת הקולינריה, ועדיין מדובר באחד המקומות המציעים את עסקיות הטייק אווי המשתלמות בעיר.
תמורת 20 שקלים, מציעים בגוצ'ה קונוס עמוס וגדוש בקלאמרי מטוגנים
לאלו מכם שלא נמנים על חובבי המלח, כדאי לבקש בעת ההזמנה שלא להמליח את מדי את הקלמארי, כפי שנוטים החברים בגוצ'ה לעשות מפעם לפעם. ומכיוון שבטייק אווי עסקינן, כדאי ורצוי לשבת על אחד הספלים שבשדרות בן גוריון הסמוכות, ואם אפשר לעשות את זה עם בירה- מה טוב. (רועי ירושלמי)
גוצ'ה, דיזנגוף 171, תל אביב. טלפון: 03-5222886

בר הנודלס הזה מצליח לגלם בתוכו שתי פנטזיות של החיך הישראלי: אוכל אסיאתי מתובל בדיוק במידה הנכונה לחיך מערבי (כלומר, לא חריף מדי), יחד עם קינוחים מערביים בתכלית, מהפבלובה המיתולוגית של המקום ועד לקינוח הבננות, אהוב הקהל.
ונכון שיש להם סניף בחיפה ובאילת, אבל זה שברחוב אבן גבירול הוא הראשון והמומלץ של הרשת, והכי עירוני שיש. מתוך התפריט, המציע עירוב מטבחים יפני ותאילנדי על גבול הפשטנות, כדאי לנסות את מנות הנודלס, עליהן גאוות המקום (במיוחד את החריפה או הקיסרית) ואת הצ'אזה, בקר עם חצילים.
אולי אין הפתעות גדולות, אבל האוכל תמיד טעים ומתומחר באופן סביר (50-80 שקל לארוחה) והמקום ידידותי להפליא. גם אוכלי כשר ימצאו מנות לרוחם, בדמות נודלס עם עוף או צמחוני ומנת הפרגיות המוצלחת. יש גם סושי, אם אתם ממש בעניין. ואל תשכחו את הקינוחים, כן? (גבי בר-חיים)
ג'ירף, אבן גבירול 49, תל אביב. טלפון: 03-6916294

בין יפו לתל אביב נמצאת אחת המסעדות עם הנוף הכי יפה לים, לפחות באזור המרכז. אמנם התפריט של המקום מתגאה בדגה מוקפדת, על כל סוגיה (מפילה של בס על אורז אורגני, דרך דניס בתנור, עם שמן זית ורוזמרין, בויאבס או שרימפס וסקאלופס עם פטריות ירדן) אבל ההמלצה הטובה ביותר כלכלית היא ליצור ארוחה ממגוון המאזטים של המקום:
מצזיקי, דרך החציל בלבנה, הפלפלים הקלויים, והלחם הבלקני המוגש עם שמן זית וחומץ בלסמי (13 שקל), מטיאס כבוש עם שמנת ובצל סגול, או הסלמון הכבוש והפייבוריט הגדול - סביצ'ה של דג בורי כבוש בלימון, בצל סגול וסומק. המחירים לצלוחית לא יקרים (בסביבות ה-14 שקל), ויחד עם הלחם הבלקני(13 שקל) של המקום ואיזה בירה או כוס יין, תבינו מה היא תמורה לכסף. הנוף, אגב, לא עולה אגורה.
ובכל זאת, אם אתם מגיעים למקום עד 12, שווה גם לתת מבט בארוחות הבוקר של המקום, הכוללות מנות כדוגמת פנקייקים עם קונפי חבושים, מייפל וקרם פרש (29 שקל), שקשוקה עם גבינת חלומי (29 שקל), ביצים עלומות על סלט רוקט וטוסט (30 שקל) או לחם קלוי עם חציל קלוי,האם וגבינת קצ'וטה (29 שקל). דיל לא יקר, יחסית למסעדה לא זולה כלל. (גבי בר-חיים)
מאנטה ריי. עלמה ביץ', (החוף המערבי לשעבר) טל': 03-5174773

ישנן הרבה בעיות עם מתחם הנמל, ריבוי מסעדות אינה אחת מהן. באופן אישי, המתחם אינו חביב עלינו, אך זה מכבר השכלנו להבין שאנחנו בדעת מיעוט. בכל אופן, למי מכם שמחפש לשלב טיול קצר במתחם מסעדנות, בילויים וקניות, אין כמו נמל תל אביב.
המסעדה הראויה ביותר במתחם היא מול ים האגדית, אבל כך גם מחיריה , ולכן לא נרחיב עליה בפעם זו. אבל מלבדה, ישנן לא מעט אופציות הגונות באזור: קום איל פו קפה, שעל מטבחו חולשת השפית הדסה וולף מתהדר באוכל קליל ואלגנטי ובפירות ים ברמה גבוהה מאוד (אולי בגלל ששלום מחרובסקי, השכן ממול ים, הוא הספק). מלבד זאת, גם אימפריית הבשר גילי'ז, שגלתה הנה מירושלים, עושה הרבה טוב על הלב.
אך לא רק במקומות ממשכנים עסקינן. אגאדיר הוטל, דיינר ההמבוגרים העירוני שפתח כאן לא מכבר סניף מושקע, בהחלט שווה גיחה. המחירים לא יקרים, והתמורה בהחלט מוצדקת. בית הקפה של מקס ברנר (נו, זה הקירח, עם השוקלד. אתם בטוח מכירים) הסמוך מהווה גם הוא אופציה מתוקה ולא יקרה, כאתחנתא מים הקניות שמסביב. (גבי בר - חיים ורועי ירושלמי)
Comme il faut café, האנגר 26 (קומפלקס בית בנמל), נמל תל אביב. טלפון: 03-5449211
אגאדיר הוטל, התערוכה 3, נמל תל אביב. טלפון: 03-5444045
מול ים, האנגר 24, נמל תל אביב. טלפון: 03-5469920
גילי'ז, האנגר 25, נמל תל אביב. טלפון: טלפון: 03-6057777
מקס ברנר, התערוכה 1, נמל תל אביב. טלפון: 1700-708877

נכון, סושי מסתובב זה הכי 1999, ובכל זאת, הסושיה הצרה הזו היא מקום לא רע כלל לבקר בו. לאלו מכם שעדיין לא נחשפו לקונספט הזה, נספר שמדובר בסרט נע, עליו מזינים הסושימנים באופן בלתי פוסק מנות סושי קטנות, שמחירם נקבע על פי צבע הצלחת עליהם הם מונחים.
היתרון הוא כמובן במיידיות של האוכל- אין צורך לחכות, והכל נראה בעיניים, כך שהבחירה המפרכת של הרולים, מנת חלקם של הנתקלים בסושי לראשונה, קשה פחות. המחירים הלא מאד יקרים במקום (70- 100 שקל לאדם), ומיקומו במרכז העניינים, עושים אותו אפילו לאטרטיבי יותר, במהלך בשעות הצהריים והארוחות העסקיות המשתלמות.
אלו מכם שיעדיפו להטביע את יגונם בסושי בשעות הלילה המאוחרות מוזמנים לנסות את סושידו, משכן סושי נוסף, שנמצא בשדרות רוטשילד ועושה את העבודה לא פחות טוב, אך קצת יותר ביוקר (100-120 שקל לאדם). (רועי ירושלמי)
Moon, בוגרשוב 58, תל אביב. טלפון: 03-6291155
סושידו, רוטשילד 15 תל אביב, 03-5177794, 03-5167282