עדשים אורגניות עם עשבי תיבול, שמנת חמוצה וחציל קלוי
של רהב הררי ממסעדת מרתה
החומרים:
2 חצילים בינוניים (200 גרם)
כף גדושה של תערובת כוסברה, נענע, אורגולה, בזילקום - קצוצים גס בכמות שווה
3 כפות שמן זית
3/4 כף מיץ לימון
שן גדולה של שום כתוש
מלח
פלפל לבן
בצל סגול קצוץ דק
250 מ"ל עדשים אורגניות שחורות
1/2 ליטר ציר ירקות (או מרק ירקות מסונן)
4 כפות שמנת חמוצה
הכנה:
1. מבשלים את העדשים עם ציר הירקות (אפשר גם לבשל במים עם 1 גזר, 1 בצל, קלוף וצרור טימין), עד להתרככות, מסננים ומקררים.
2. שורפים את החצילים על האש, מקלפים ומחלקים לרצועות עבות ומקררים, מטבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון.
3. מערבבים את העדשים עם עשבי תיבול, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומתקנים טעמים.
ההגשה:
מגישים בצלחת רצועות של פילה חציל, 3 כפות סלט עדשים ושמנת חמוצה.








נא להמתין לטעינת התגובות


