גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


רמה די גבוהה

ג'ירף, פסטה מיאה, סושי סמבה. רמת החייל ממצבת עצמה כאחד מהמוקדים המסעדניים הצפופים של המרכז

גילי מצא (למפל), מעריב | 3/7/2006 10:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
באמצע הדרך שבין תל-אביב להרצליה פיתוח יושבת לה רמת החייל עם היצע מסעדות ששם את תל-אביב על מפת עשר הערים המובילות בעולם בתחום הגסטרונומי. בדקנו את ההיצע לבלייני ערב ולילה, את העסקיות בצהריים ואת ארוחות השבת למשפחות, ובכל פעם התשובה היתה "מלא וטעים".

הבום הראשון של האזור היה בשנת 2000, כאשר הבורסה היתה בשיאה וההיי-טק לבלב. אבל נדמה שבימים אלה מתרגש גל שני על האזור, שדומה יותר לצונאמי.

ברחוב הברזל, לאן שתביט תראה מפלצת בטון חדשה בבנייה. הגדולה שבהן היא בית חולים אסותא, שיביא לאזור גם חלוקים לבנים ולא רק לפטופים, וגם המטה הארצי של משטרת ישראל.

הסיטי החדש של תל-אביב מחולק באופן מוגדר לצרכני עסקיות בצהריים ולמחפשי ערך מוסף לאוכל בערב. יש פה מבחר קוסמופוליטי של סושי, טאפס, מנות מוקפצות ועוד, שמאפשר קפיצה קטנה לניו יורק, לתאילנד, למקסיקו ובכלל, לעולם הגדול.

כ-30 מסעדות ובתי קפה שמשרתים עשרות אלפי פיות שמגיעים מדי יום לאזור מקריית עתידים, אבל לא רק. אין עוררין שלב האקשן הוא רחוב הברזל, שזנבותיו מגיעים גם לרחוב ראול ולנברג ולרחוב הנחושת. את "הריבוע" הזה מדדנו רגלית כדי לדגום את סיריו ויושביו, ולהלן הממצאים.
עלים ירוקים, הברזל 1

רשת מסעדות מזון מהיר המבוססת על המוטו: "לאהוב את עצמך גם אחרי הארוחה". במקום ניתן להרכיב לבד סלט ממגוון גדול של מוצרים, או להזמין מהתפריט (שנמצא רק על הקיר) תבשילים חמים, כריכים, מרקים, קישים, חליטות תה ועוגיות בריאות.

"אנשים מחפשים את הבריא, להבדיל מקטע אורגני פלצני ונישתי", אמר לנו מיקי, מנכ"ל בחברת פרסום ומאוכלי העלים הקבועים במקום. בנוסף לרמת החייל, יש לרשת סניפים גם באוניברסיטת תל-אביב, ברחוב שאול המלך בתל-אביב ובמתחם הבורסה ברמת-גן (גלאט כשר).

היא נוסדה ב-2002 על ידי האחים דורית ואמיר דרדיקמן, מבעלי בית הקפה המיתולוגי אלכסנדר. הסניף ברמת החייל יושב על מה שהיה קונדיטוריה-קפה איילה בר לפני כעשר שנים "שהיתה החלוצה, כאשר באזור היו רק מוסכים", אומר אמיר דרדיקמן.

"היא זיהתה את הפוטנציאל ונסגרה כי עבר זמנה. ממש כמו אלכסנדר שאי אפשר להגיד עליו שום מילה רעה חוץ מפאסה". מאז איילה בר ועד עלים ירוקים

היו ניסיונות קולינריים שלא צלחו. "אם אתה טוב וממוקד מטרה, זו הכנסה בטוחה עם עוגן עסקי בצהריים", טוען דרדיקמן. "אבל אם פספסת, אין לך צ'אנס נוסף אצל המתאכזבים, או אלו שאתה לא מדבר אליהם.

צריך לקרוא נכון את התמהיל - אנשי עסקים שראו עולם ובאים לצהריים וצרכני תרבות חסרי סנטימנטים בערב. בני 48-28 שמחפשים גיוון והם חלק מתת-תרבות שלא צריכה שיוך שכונתי וביתי".

לעלים ירוקים יש יתרון, מפני שהיא נמצאת בקצה הרחוב ומהווה מוקד משיכה גם לחברות רכב, נסיעות, ולא נבנתה רק על קופונים שחברות ההיי-טק מעניקות לעובדים שלהן, בעיקר למסעדות הממוקמות באמצע הרחוב.

פגשנו פה גם את אדולפו דיאז, מנהל חדר הכושר גראג' הסמוך. "אני אוכל כאן כל יום כי המקום מזכיר דלי ניו יורקי מדליק, ונוח לקחת בטייק-אוויי", הוא אומר. גם החברות שעובדות עם עלים ירוקים מרוצות, מתברר, מכך שעובדיהן שאוכלים פה לא יושבים לצהריים מעבר לחצי שעה.

עסקית עולה 35-30 שקל. המקום פתוח רק עד שש ("כי אין לנו מה להציע סלט לקהל של הערב"). ויש גם אתר שדרכו אפשר להזמין משלוחים מהמסעדה.

ג'ירף, הברזל 3

מסעדה מהוותיקות במתחם (שש שנים), והיא חלק מרשת שיש לה עוד ארבעה סניפים (ברחוב אבן גבירול בתל-אביב, בהרצליה, בחיפה ובאילת). לדברי הבעלים, רימון בן-יקיר, יש אפילו שחוצים את העיר בשביל העסקית שלהם, בין היתר בגלל הנגישות לנתיבי איילון.

בעיית החניה הקשה באזור נפטרה לדבריו בשנים האחרונות עם מבחר חניונים, חלקם עירוניים, ו"רוב הסועדים בצהריים הם אלו שיורדים מהמשרד והולכים ברגל".

לדעת בן-יקיר, המתחם מזכיר את טרייבקה בניו יורק, הסוהו בלונדון ועמק הסיליקון בסן פרנסיסקו בגלל "שעובדים מקבלים הטבות של מיצובישי עם כיסא לתינוק ותלושים למבחר מסעדות באזור".

מוניקה, עובדת בקומברס, מאשרת: "בחרתי לעבוד פה גם בגלל שהפסקת צהריים, ביום של 11 שעות עבודה, זה בילוי. אני בג'ירף לפחות פעם בשבוע. אני מביאה לפה גם את המשפחה בשבתות, כמי שגרה ברמת אביב הירוקה". לנו הפריעה במקום האקוסטיקה הגרועה, אבל כנראה שרק לנו.

בתקופת המיתון שסגרה בניינים באזור, ג'ירף לא התמוטטה. "אנשים חיפשו אוכל שהוא 'מניה בטוחה' ולא עשו ניסיונות בשדות לא מוכרים", אומר בן-יקיר. "נסגרו מסעדות יוקרה כמו כפות תמרים, תפוח זהב, מרי אנטואנט, ובמקומן נפתחו כאלו שהציעו אוכל משובח במחירים שמתאימים לאנשי עסקים, למשפחות ולצעירים".

בקרוב יהיו לג'ירף שכנים קולינריים חדשים, והם כבר דרוכים. "אין ספק שהמסעדות החדשות ינגסו בקיימות. לכישלון יש חוקים ברורים, להצלחה פחות. הם יהיו חייבים להיות חדשניים, עם מדיניות מחירים אינטליגנטית", אומר בן-יקיר.

טעמנו את מנת הדגל, אטריות ביצים עם אווז, עוף ושרימפס, מנה שיכולנו לחלוק עם פרטנר. בקינוח, קרם ברולה בננות, כבר שמעו את התענוג שלנו למרחוק.

עסקית עולה כאן 45-38 שקל. טלפון: 03-6476661.

סושי סמבה, הברזל 27

לפני כשלושה חודשים, בהשקעה של כמיליון דולר, נפתח כאן עוד סניף של רשת מסעדות במיזם ישראלי-אמריקני (של שמעון בוקובזה, דניאל בילרה ומתיו ג'ונסון). יש שתיים בניו יורק, אחת בשיקגו, אחת במיאמי וכעת גם אחת ברמת החייל.

התפריט של SUSHI SAMBA TLV הוא מיקס של יפן, ברזיל ופרו בניצוח השף ניצן רז, שהוא גם הבעלים יחד עם סטיבן לובל.

נכנסים למסדרון עם ויטרינת בקבוקי סאקי מכל הסוגים ונעמדים מול קירות זכוכית צבעוניים. מקבלים "מכת" קרנבל בברזיל ממסכי טלוויזיה מרצדים. ביום שלישי בערב המקום היה מפוצץ. לא היה מקום גם על הבר, או בלאונג', או בבר הסושי המרכזי ובטח לא בחלל היפני המסורתי שמשמש כחדר פרטי.

פגשנו שתי סטודנטיות בנות 24 שבאו כי "היינו במסעדה בניו יורק ורצינו לטעום את הקטע המדליק הזה שוב". למשל, דניס קריספי עם אורז קוקוס ורוטב קארי, שאת האדרה שלו אפשר לאכול כמו צ'יפס.

עסקית עולה פה 89-69 שקל . בערב משאירים 180-150 שקל, לא כולל שתייה. בקרוב יהיו פה גם שיעורי הכנת סושי וסאקי. טלפון: 03-6444345.

ניצן רז, סושי סמבה. צילום: יחסי ציבור
ניצן רז, סושי סמבה. צילום: יחסי ציבור יחצ

Frame, ראול ולנברג 2א'

מסעדת השף אסף קאופמן שפתוחה 24 שעות ביממה ומציעה עסקיות, הנחות בהסדרים עם חברות וגם כרטיס מועדון שמאפשר כניסה לערבי קריוקי ושירה בציבור.

עסקית עולה פה 69-48 שקל. טלפון: 03-6498080.

Coffee Bean, ראול ולנברג 24

אחד מתוך 13 סניפי הרשת, שמציע את משקה הדגל אייס בלנד על בסיס קפה, חלב או מיצי פירות, עם וניל או שוקולד ופתיתי קרח בבלנדר.

קפה ומאפה בשעות הבוקר - 18 שקל . עסקית בצהריים-35 שקל, עם דגש על סלטים וכריכים למי שמחפש לאכול קל.

סניף Coffee Bean בהדר יוסף
סניף Coffee Bean בהדר יוסף יחצ

אבו חסן, הברזל 2

בעבר פעל כאן סניף של טנדורי שנסגר, וגם ריקו שהציעה אוכל דרום אמריקני. במקומם פתח כאן עומר סובחי עוד סניף של מסעדת אבו חסן, מסעדה מזרחית עממית שמשלבת מטבח ערבי וישראלי, עם שיפודים, סלטים וניגובים וכמובן, חומוס עם מתכון מיוחד. "השעות החלשות הן בערב", אומר סובחי, "כי אנחנו לא מציעים בילוי".

ארוחה עסקית עולה פה 44-34 שקל. טלפון: 03-6448101.

חומוס אבו חסן. צילום: יחסי ציבור
חומוס אבו חסן. צילום: יחסי ציבור 

בדרך אלינו

אל השפע שכבר יש לרמת החייל להציע עומדות להצטרף עוד כמה מתחרות רציניות על התיאבון שלכם. אחת מהן היא מוזס (שיש לה סניפים בשדרות רוטשילד בתל-אביב ובאזור התעשייה בהרצליה פיתוח), שבנובמבר 2006 תפתח סניף גם ברחוב הברזל 26.

"גילינו שהאזור נמצא בפוש אדיר ושווה להשקיע, וגם מצאנו מיקום מעולה, באמצע הרחוב, בבניין שכולו זכוכית, חלון אחד גדול", אומר יובל סלע, הבעלים של הרשת שהוא גם הבעלים של עד העצם, צ'ימיצ'נגה וזוזוברה. במוזס מציעים מטבח אמריקני עדכני, בניצוחו של השף אבי קונפורטי.

גם סניף חדש של בלאק בר אנד בורגר ייפתח פה בספטמבר, ברחוב הברזל 23, כתוספת לסניפים בסינמה סיטי וברחובות. "הדגש שלנו לא בעסקיות לעובדי היי-טק אלא בקהל צעיר, של בליינים. די.ג'יי יתקלט כמה ערבים בשבוע, ויהיו מסך וידאו ענק ובר גדול עם 12 סוגי בירה, חלקן פרייבט לייבל", אומר איציק אדרי, שהוא גם הבעלים של הפאב האירי טמפל בר. על האוכל ינצח השף והשותף צחי בוקששתר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים