יאפרקיס
של טלי תדהר–ציפרוני ממסעדת "קמליה"
קדירת חרס שניתן לאפות בה
עלי גפן ממולאים באורז (ניתן לקנות בכל מרכול)
4 כוסות אורז מבושל
חצי כוס שמיר קצוץ
3 כפיות מיץ לימון
מלח/פלפל
מערבבים את כל המרכיבים בקערה
1 ק"ג בשר בקר טחון
100 גרם משמישים יבשים
50 גרם צנוברים
2 בצלים קצוצים
מעט שמן זית
100 גרם צימוקים
ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים מעט את הבצל.
2. מוסיפים את הבשר ומפרידים את הגושים.
3. מבשלים את פרורי הבשר במשך 10 דקות.
4. מוסיפים את הפירות היבשים והצנוברים ומבשלים עוד מספר דקות עד שהנוזלים נספגים.
ההגשה:
1. מסדרים את המנה בקדירת החרס. מניחים את האורז המתובל כשכבה ראשונה.
2. מהדקים את הבשר והפירותכשכבה שנייה.
3. מסדרים את עלי הגפן הממולאים באורז על כל פני הבשר.
4. מורחים על עלי הגפן שמן זית ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה.