קוקטייל דגים ים תיכוני על קונפי עגבניות תמר ושמן שומשום
של השף רונן כהן ממסעדת פסיפיק
החומרים:
לקצוץ גב בסכין: 200 גרם דניס טרי, 200 גרם בורי טרי, 150 גרם טונה אדומה טרייה
2 בצל שאלוט קצוץ
1 יחידה פלפל צ'ילי
4 זיתי קלמטה
צרור כוסברה ונענע קצוצה
מיץ משני לימונים
שמן זית
מלח ים ופלפל גרוס
1 ק"ג עגבניות תמר קשות ואדומות
4 שיני שום כתושות
כף טימין קצוץ
4 כפות שמן שומשום
ההכנה:
1. חורצים 2 חריצים על העגבניה וחולטים במים רותחים ,מוציאים למי קרח ומקלפים.
2. חותכים אותן ל- 4 רבעים, מנקים, מגרענים ומייבשים.
3. מניחים את העגבניות על תבנית ונייר אפייה.
4. מערבבים בקערה את השום, הטימין, מלח, פלפל ושמן שומשום.
5. מברישים את העגבניות במרינדה ואופים בתנור 3 שעות בטמפרטורה של 110 מעלות.
6. לאחר שהקונפי מוכן והתקרר מסדרים אותו בתחתית כוס מרטיני, או בצלחת הגשה (כמו בתמונה). 7. מתבלים את הדגים בירקות הקצוצים, עשבי התיבול ותבלינים, מניחים בכוס מרטיני ומגישים.