באופן טבעי
משרד החקלאות מציג: קורסים להכנת גבינה
ריקי מואב, מרכזת הדרכה באגף בעלי חיים בשירות ההדרכה, אומרת שהביקוש לקורסים עצום. לדבריה, אם בעבר התעניינו בו בעיקר מגדלי פרות, עיזים וכבשים, וחברי מושבים וקיבוצים המפעילים צימרים ומרכזי ביקור, הרי שכיום אנשים מכל מגוון העיסוקים מבקשים ללמוד איך להכין גבינות, כתחביב.
קורס כזה לגבנים נערך בימים אלה בכרי דשא שלשפת הכנרת. לדברי רכזת ההדרכה במחוז הצפון, מירי פלח, הקורס זוכה להתעניינות רבה
בעיקר בשל הגידול במודעות הציבור לגבינות המיוחדות.
"זה טרנד בלתי רגיל", מספר יוסי קרסו, מנהל המחלקה לצאן בשירות ההדרכה של משרד החקלאות. "אנשים לא רוצים ללכת לסופר ולשלם הון על קממבר, ריקוטה, גבינה צפתית וצ'רקסית. אז הם מעדיפים את שיטת ה"עשה זאת בעצמך".
קורס נוסף לגבנים חובבים ייערך בקריה החקלאית בבית דגן. הקורס בן שש פגישות וילמדו בו את כל שלבי ההכנה של הגבינות - החל בשלב חומר הגלם, פיסטור החלב, הגבנה על ידי אנזימים או מחמצת, אינקובציה, טיפטוף, הוספת תבלינים, ועוד מרכיבים שיימסרו ללומדים כ"טיפים". אחריו ייערך קורס למתקדמים, שבו - כפי שמבטיחים המארגנים - יימסרו הרצאות גם על-ידי מומחים מצרפת.