פילה בקר על פירה תפוחי אדמה וסלרי ברוטב דמי גלאס אניס
של השף רונן כהן ממסעדת פסיפיק
החומרים:
4 נתחי פילה בקר טרי במשקל 250 גרם
מלח גס
לפירה תפוחי האדמה והסלרי:
קילו תפוחי אדמה קלופים
ראש סלרי גדול קלוף
שן שום
1/2 כוס חלב קוקוס
לרוטב דמי גלאס:
ליטר וחצי ציר בקר משובח
2 אגסי ספדונה קלופים וחצויים
בקבוק יין בוז'ולה או יין אדום איכותי צעיר
צרור טימין
כף פלפל גרוס
כוכב אניס
הכנת הרוטב:
1. מניחים בסיר את הפלפל האניס והטימין וקולים חצי דקה.
2. מוסיפים את היין, מבשלים כשתי דקות עד להתאדות האלכוהול.
3. מוסיפים את האגסים והציר ומצמצמים כרבע שעה עד להסמכת הרוטב באופן טבעי. ומסננים.
הפירה:
1. מרתיחים בסיר את כל המרכיבים ו- 3 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
2. מסננים היטב וטוחנים במטחנה ידנית ושוב מסננים במסננת דקה.
3. מתבלים במלח ופלפל.
המנה:
1. במחבת גריל משומנת ולוהטת, מניחים את הבשר וצורבים מכל צידיו.
2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 5 דקות (למידת מדיום).
3. מניחים את הפירה במרכז הצלחת, עליו מניחים את נתח הבשר, חצי אגס מבושל ויוצקים מהרוטב החם.