מרק פול ירוק ובזיליקום עם מקלוני בצק, גבינה וקצח
של רחל גרא, גורמה
800 גרם פול ירוק
1 בצל סגול קצוץ דק
4-3 שיני שום כתושות
כתריסר גבעולי בזיליקום (העלים בלבד)
6 כוסות ציר ירקות שהוכן מבישול גזר, בצל, כרישה, סלרי, פטרוזיליה ושמיר
5 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל לבן
ההכנה:
1. מכינים את הציר ומסננים.
2. מבשלים את הפול במים רותחים שתי דקות, מסננים ומעבירים לקערת מי קרח כדי להפסיק את הבישול ולשמור על הצבע העז.
3. קולפים את הפולים.
4. מאדים בסיר את הבצל והשום בשמן הזית עד שקיפות, מוסיפים את הפולים הקלופים, עלי הבזיליקום וציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים 10 דקות.
6. מרסקים למחית בעזרת ממחה מוט ידני, או בבלנדר.
7. מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל לבן, ומגישים פושר, בספל או בקערית.
8. מזלפים שמן זית ממעל, בלוויית מקלון בצק כלהלן ועלה בזיליקום כקישוט.
מקלוני בצק וגבינת צאן, עם קצח:
החומרים:
1 חבילת בצק פילאס (600 ק"ג)
200 גרם גבינת צאן קשה, מגוררת
4-3 כפות זרעוני קצח (ניתן להשיג בשווקים, בחנויות תבלינים)
ההכנה:
1. מפשירים את הבצק במקרר.
2. פורסים את הגליל על משטח רחב ומקומח, וחוצים לרוחב לשני מלבנים.
3. מפזרים על אחד המלבנים את פירורי הגבינה והקצח, ומכסים במלבן השני.
4. בעזרת מערוך מרדדים מעט את המלבן, וחותכים לרצועות.
5. מסלסלים את הרצועות ומניחים בתבנית, על נייר אפייה.
6. אופים בתנור שחומם לחום בינוני כ-15דקות, עד שהמקלונים תפוחים וזהובים.