גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מרק פול ירוק ובזיליקום עם מקלוני בצק, גבינה וקצח

של רחל גרא, גורמה

NRG מעריב | 26/6/2006 10:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:
800 גרם פול ירוק
1 בצל סגול קצוץ דק
4-3 שיני שום כתושות
כתריסר גבעולי בזיליקום (העלים בלבד)
6 כוסות ציר ירקות שהוכן מבישול גזר, בצל, כרישה, סלרי, פטרוזיליה ושמיר
5 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל לבן

ההכנה:
1. מכינים את הציר ומסננים.
2. מבשלים את הפול במים רותחים שתי דקות, מסננים ומעבירים לקערת מי קרח כדי להפסיק את הבישול ולשמור על הצבע העז.
3. קולפים את הפולים.
4. מאדים בסיר את הבצל והשום בשמן הזית עד שקיפות, מוסיפים את הפולים הקלופים, עלי הבזיליקום וציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים 10 דקות.
6. מרסקים למחית בעזרת ממחה מוט ידני, או בבלנדר.
7. מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל לבן, ומגישים פושר, בספל או בקערית.
8. מזלפים שמן זית ממעל, בלוויית מקלון בצק כלהלן ועלה בזיליקום כקישוט.

מקלוני בצק וגבינת צאן, עם קצח:

החומרים:
1 חבילת בצק פילאס (600 ק"ג)
200 גרם גבינת צאן קשה, מגוררת
4-3 כפות זרעוני קצח (ניתן להשיג בשווקים, בחנויות תבלינים)

ההכנה:
1. מפשירים את הבצק במקרר.
2. פורסים את הגליל על משטח רחב ומקומח, וחוצים לרוחב לשני מלבנים.
3. מפזרים על אחד המלבנים את פירורי הגבינה והקצח, ומכסים במלבן השני.
4. בעזרת מערוך מרדדים מעט את המלבן, וחותכים לרצועות.
5. מסלסלים את הרצועות ומניחים בתבנית, על נייר אפייה.
6. אופים בתנור שחומם לחום בינוני כ-15דקות, עד שהמקלונים תפוחים וזהובים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים