כנאפה
של מסעדת כנאפה
החומרים:
רבע קילו אטריות קדאיף
100 גרם שומן - חמאה\מרגרינה (מומס)
350 גרם גבינת ריקוטה בלי מלח
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית מי ורדים (לפי טעם)
הכנת הסירופ:
1. מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ.
2. לקראת סיום מוסיפים את מי הורדים לפי הטעם הרצוי.
הכנאפה:
1. במחבת בגודל הרצוי (מומלץ קוטר 26) יוצקים את השומן ומעליו משטחים את אטריות הקדאיף.
2. מהדקים את האטריות לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות.
3. מסדרים את הגבינה בצורה אחידה מעל הקדאיף.
4. מניחים על הגז על אש בינונית.
5. בזמן שהכנאפה מתבשל מסובבים אותו כך שהבישול יתפוס בכל מקום כ- 10-15 דקות.
6. לאחר בישול הכנאפה הופכים את הכנאפה על מחבת או כל משטח בגודל הרצוי כך שהגבינה תמצא בתחתית.
7. יוצקים את הסירופ מעל הכנאפה ומגישים.