קבב סינייה
של טלי תדהר ממסעדת "קמליה"
החומרים:
1 ק"ג בשר טחון מעורב עגל וטלה
2 בצלים קצוצים דק
מלח, פלפל שחור גרוס
לערבב הכל יחד ולהכין קציצות בקוטר של 6 ס"מ
פרוסות חציל מטוגנות כמספר הקציצות
4 בצלים פרוסים ומטוגנים היטב
2 כוסות טחינה גולמית מעורבות עם אותה כמות של מים, מיץ מלימון וחצי
מלח
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים
הכנה:
1. מכינים את הקציצות ולצלות אותן על גריל משומן או על מחבת ברזל משומן.
2. מכינים בתבנית את פרוסות החצילים בתחתית, עליהן מפזרים את הבצל המטוגן, מניחים על כל פרוסה קציצה ושופכים על הכל את הטחינה.
3. מכניסים לתנור חם מאד למשך 10 דקות.
4. מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
5. מגישים מיד (לא מומלץ להגיש מחומם, ניתן להכין עד שלב התנור).