סינגפור
מיקום: דרום-מזרח אסיה
שטח: 692.7 קמ"ר
אוכלוסייה: 4,492,150
מטבע: דולר סינגפורי
דת: בודהיזם, איסלאם ונצרות
שפות: סינית מנדרינית ואנגלית
מזג אוויר: טרופי – חם, לח וגשום
קידומת בינלאומית: 65
האי סינגפור שימש כמרכז סחר של האימפריה הסריביג'יינית לפני שהמקום נחרב במאה ה-14. מאוחר יותר הפך האי לחלק מג'והור שבסולטנות של מלקה. ב-1819 הגיעו הבריטים לאי, וסר סטמפורד ראפלס הקים את העיר סינגפור המודרני. בסוף המאה ה-19 הפכה סינגפור לאחד הנמלים המובילים בעולם. ב-1942 סינגפור נכבשה על ידי היפנים, ושוחררה על ידי הבריטים ב-1942. ב-1959 זכתה המדינה לעצמאות. ב-1962 סינגפור
סינגפור היא תערובת של שפות, דתות ומסורות. אפשר למצוא בה השפעות סיניות, הודיות מלזיות וגם אירופיות, שהתערבבו זו בזו. החלוקה האתנית בתוך העיר עדיין קיימת, והיא מחולקת לרובע סיני, ערבי והודי, כשבכל מקום פזורים תזכורות מהתקופה שסינגפור היתה קולוניה בריטית. למרות החלוקה הזאת, מרבית התושבים מגדירים את עצמם בראש ובראשונה כסינגפורים.
בשל המגוון הגדול של דתות ותרבויות במדינה, יש בה הרבה מאוד אירועים, אולם רבים מהם נקבעים לפי לוח השנה הירחי. ראש השנה הסיני (ינואר-פברואר) "תהלוכת החלומות" (ינואר-פברואר) חג הארי ראיה פואסה מציין את סוף הרמדאן (ינואר-פברואר) פסטיבל הסרטים הבינלאומי (אפריל) יום וסאק מציין את יום הולדתו של הבודהה, הגעתו להארה ויום מותו של בודהה (אפריל-מאי) פסטיבל האומנות של סינגפור (מאי יוני) פסטיבל ספינות הדרקון (מאי-יוני) פסטיבל האוכל (יולי) פסטיבל הרוחות הרעבות (אוגוסט-ספטמבר) ופסטיבל ריקודים בחולות (דצמבר).
סינגפור מחולקת בברור לרבעים אתניים ייחודיים. ראשית, ישנו הרובע הקולוניאלי, או הרובע האזרחי כפי שהוא מכונה, שמנציח את התקופה שסניגפור היתה קולוניה בריטית. כאן אפשר למצוא את בניין הפרלמנט, תיאטרון ויקטוריה, מועדון הקריקט, המוזיאון הלאומי, כמה כנסיות מרשימות ופסל ברונזה של סר סטמפורד ראפלס, שנמצא במזח נורת'-בוט, בו עגן ראפלס בפעם הראשונה שהגיע לסינגפור. המזח הוא גם אזור הבילויים של העיר.
את פני המבקר ברובע הודו הקטנה ("ליטל אינדיה") מקבלים ניחוחות חזקים של תבלינים ופרחי יסמין. כאן תמצאו שפע של מוצרי זכוכית, גילופי עץ, בגדי משי, תכשיטים, אוכל הודי וכמה מקדשים יפים. הרובע הסיני ("צ'יינה-טאון") שומר בתוכו עדיין חלק מהעבר של העיר, ובכלל זה בניינים ישנים ומקדשים, וגם על תרבות מזרח-אסיה. האוכל כאן מצוין, וגם המחירים. בעיר חולת שופינג, זהו רובע מומלץ. ברובע הערבי ("עראב סטריט") הוא הבזאר של סינגפור. כאן תוכלו להתמקח עם הרוכלים ולקנות מוצרי קש, תקים מעור גמל וטקסטיל מכל הסוגים.
האי סנטוסה הוא פארק שעשועים אחד גדול. בין השאר תוכלו לבקר ב"ממלכת הפרפרים", בעולם התת-ימי, בלגונת הדולפינים ובמבצר סוליסו. בנוסף, יש כאן מוזיאונים, חופים, מסלולי הליכה, מסעדות, וכמובן, חנויות רבות.
גן החיות של סינגפור מתגאה במיוחד בוסף האורנגוטנים שלו. מדובר בגן חיות גדול ומרווח, שכולל כ-290 מינים של בעלי חיים, ומבקרים בו בכל שנה יותר ממיליון בני אדם. גן החיות גם מציע סיור ספארי לילי, שבו אתם יכולים להתקרב לקרנפים, צבועים וג'ירפות. הגן הבוטאני של סינגפור מציע אזורים מיוערים שאפשר לטייל בהם ולהנות ממגוון הצמחים.
יער הגשם שבשמורת הטבע בוקיט טימה, 12 קילומטר מהעיר, כולל בתוכו יותר זני עצים מבכל יבשת צפון אמריקה. בשמורה יש שבילי הליכה מסודרים ונוחים, ואפשר לצפות במגוון רחב של פרפרים, קופים, סנאים, למורים מעופפים ונחשי פיתון. בנוסף, יש כאן צמחייה ייחודית רבה, שכוללת את צמח ה"קנקן" הטורף.
ויזות: ישראלים אינם זקוקים לאשרה כדי לבקר בסינגפור
חיסונים: אין צורך
שעון: סינגפור מקדימה את ישראל ב-6 שעות
חשמל: 220-240 וולט, 50 הרץ
מידות: השיטה המטרית
מכיוון שמזג האוויר דומה רוב השנה, אפשר לבקר בה תמיד, אולם החודשים דצמבר-מרס ויוני-ספטמבר הם עונות המונסון.
אפשר לטוס מנתב"ג לנמל התעופה הבינלאומי צ'אנגי עם סוויס ולופטנזה.
נציגויות ישראליות: שגרירות ישראל נמצאת ברחוב דלבי 58. טל: 68349200.
קהילה יהודית: היהודים הראשונים הגיעו לסינגפור באמצע המאה ה-19. בשיאה, ערב מלחמת העולם השנייה, מנתה הקהילה כ-2,500 בני אדם. כיום יש בסינגפור כ-250 יהודים, רובם יוצאי עיראק. רוב היהודים בסינגפור הם אנשי עסקים שבאים לתקופה קצרה. בסינגפור ישנם שני בתי כנסת, "חסד אל" ו"מגן אבות".