גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


בוחשים

סטודנטים לעיצוב משנקר עיצבו כלים לקפה בהשראת חוויות היומיום והאינטרקציה שבין הציבור הרחב לקפה

איתי יעקב | 16/6/2006 9:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פרויקט עיצוב מעניין שנרקח במסדרונות המחלקה לעיצוב תעשייתי ב"שנקר", בו נתבקשו סטודנטים משנה ד' לעצב כלים לקפה, הגיע בימים אלו לסיומו. לדברי אלכס פדבה, מנחה הקורס וראש החוג לעיצוב תעשייתי ב"שנקר", עסק הפרויקט בפענוח מערכת היחסים של הציבור עם עולם הקפה, רומן עתיק יומין ובלתי מוסבר, המקבל פנים שונות במדינות ותרבויות שונות.

"שלחתי את הסטודנטים לתצפת על קפה", מסביר פדבה. "לצאת החוצה מהכיתה ולהביט בעיניים תמימות, כמעט בתוליות, בתופעה שנקראת שתיית קפה. הסברתי להם שצריך להסתכל על עיצוב כמו אנתרופולוגים, כדי להביא משהו חדש. יש משהו בעיצוב שמזכיר אלכימיה. אנחנו מתעסקים בדברים היומיומיים, שהם זולים וזמינים והופכים אותם לזהב. יש פה סוג של מג'יק".
עבודה של לירן אלבז. שימו לב למפיות. צילום: יחסי ציבור
עבודה של לירן אלבז. שימו לב למפיות. צילום: יחסי ציבור צילום: יחסי ציבור
השעמום כהשראה

דוגמא למג'יק כזה מביא פדבה בעבודתה של הסטודנטית אני אורן, שממלצרת לפרנסתה בבית קפה. "במסגרת עבודתי כמלצרית חוויתי  לא פעם את המבוכה של הגשת ספל קפה לאחר שהקפה נשפך על התחתית", נזכרת אורן, "לכן החלטתי להפוך את כתם הקפה לחוויה אסתטית. עם התחתית שלי יאהבו לשפוך את הקפה".

אורן עיצבה תחתית לכוס, עם תבליט דקורטיבי שנמצא במרכז תחתית הקפה, התבליט יוצר כתם אסתטי "מאויר" בשילוב עם הקפה שנשפך. "אורן התייחסה אל הדבר הקטסטרופאלי הזה כאל זהב", מחמיא פדבה. "היא לא ניסתה למנוע את הבעיה, כי זה דבר בלתי נמנע שהקפה מעט נשפך לפעמים מהכוס, אלא שאלה את עצמה 'איך אני יכולה להפוך את זה לזהב?'".

- הייתה גם התייחסות אחרת לקפה? נניח, העובדה כי ילדים מועסקים בתנאי עבדות באפריקה וקולומביה בתעשיית הקפה השפיעה על עבודה של אחד מהסטודנטים?

"זו נקודה מעניינת, אבל ההתייחסות בפרויקט נותרה מהחוויות הקרובות אלינו: ישיבה בבתי קפה, חווית הקפה על פינג'אן במילואים, הדרך בה אנשים מבקשים קפה – עם סוכר או בלי – וכל מיני הבטים טריוויאלים ומשעממים לכאורה, שהפכו לפריטי עיצוב מעניינים".

בין העבודות בפרויקט ניתן היה לפגוש בעבודה של מאיה בן דוד, שעיצבה "bloolean" - כוס קפה אשר בתהליך חיתוך והכפלה יצרה שפה המגדירה יחסים אחרים

בין גוף הכוס לידית ואופן האחיזה. עבודה יפה נוספת היא זו של הסטודנט לירן אלבז, שיצר פרויקט הקרוי "25%-100%", המתבסס על צפייה ביושבי בתי הקפה,  שממוללים מפיות, משחקים עם שקית הסוכר וכדומה, בעיקר מחוסר מעש. אלבז יצר תחתית לקפה המעוצבת כמפית ניר, שחוץ מאמירה עיצובית משמשת פרקטית למשחקי אצבעות. כך שהמפגש בין החומר החד-פעמי עם הרב-פעמי, הופך את האובססיה והמשחק למשהו לגיטימי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''עיצוב ואדריכלות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים