גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ישר לחיבורים

לכבוד סיום שבוע השידורים הראשון של המונדיאל, ביקשנו מכמה זכרי אלפא להסביר מה יגרום להם להגיש אוכל שווה לצד המשחק. יצא ליגה

גבי בר - חיים | 15/6/2006 13:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קדחת המונדיאל הפושה בישראל מובילה לשלוש מסקנות עיקריות: ראשית, מדובר במשחק די משעמם, שרק כמויות שיכר עצומות יכולות להביא נשים – ולמה לשקר, גם חלק מהגברים - להראות בו התעניינות אותנטית. למזלנו, יש על המגרש לא מעט כדורגלנים רותחים המהווים ממתק לעיניים, לפחות לנו הנשים; והמסקנה החשובה ביותר לענייננו: לאחר צפיה בארבעה משחקים עם חבורות זכרים שונות בתכלית, הסתברה האמת האיומה: מול המונדיאל לא אוכלים.

ולא בגלל חוסר רעב, להפך. שכן, גברים פשוט מקווים שהנקבות שנקלעו לסיטואציה יפשילו שרוולים ויגשו למטבח להתקין אוסובוקו זריז, בזמן שזכרי האלפא מגהקים בכיף אל מול עוד כרטיס אדום או משהו כזה.

הבעיה של אותם בבונים מתחילה כשבשטח לא נמצאות פראייריות. או אז, הגבר שנקלע לתפקיד המארחת נמצא בבעיה קשה במיוחד: הוא צריך להפניק את חבריו, אבל מצד שני אסור לו לאבד רגע מהמתרחש על המסך. בדרך כלל, התוצאה של מצב זה מסתכמת בגולדסטאר, החטיף לאירוח. זהו, שלא עוד.

הבשורה החדשה היא שבהחלט ניתן לשלב אוכל לצפיה במונדיאל. לצורך בחירת אוסף המתכונים הבא כונס פאנל נבחר של זכרים, כולם פריקים של המונדיאל, כדי שיסבירו מה צריך לקרות כדי שמול המשחקים יהיה גם מה לאכול. ולא, גרעינים שחורים זה לא אוכל. בכל אופן, הנה רשימת הדרישות שלהם:  

1. שהמתכונים יהיו קלים, מקסימום 15 דקות הכנה "ובלי כל מיני השקעות ושטויות", כפי שהתבטא אחד מהנשאלים.
2. כל המתכונים אמורים להתאים לאכילה בידיים, כשהעיניים של הבולס תקועות במסך ולא בצלחת.

3. הטעמים של המנות חייבים להיות חזקים, כדי שיתחברו עם אלכוהול.

בהתאם לדרישות אלו, נבחרו המתכונים הבאים. באופן טבעי, מי שעונה על הקטגוריות הגבריות שאוזכרו הן בעיקר כנפי ושוקי עוף, שנוחות לאכילה בידיים כמו שניאנדרטלים אמיתיים אוהבים (ואגב, גם לא מעט בחורות).

חוץ מזה, מדובר באמת בבשר זול, שמשתדך יופי לטעמים דומיננטיים. כל המתכונים קלים בצורה שערורייתית, אפילו מעליבה. כולם ישדרגו אתכם לרמת מארח ליגה בפעם הבאה ואולי יותר חשוב: יגרמו לכם להיזכר ככאלו שיודעים ללכלך את הידיים. אם לא שמתם לב, בנות מתות על זה.
גוואקמולי של השף אלי מזרחי, אנדרסן

טוב, זה באמת מתכון שנדרשת לו רק אונה אחת במוח. כל מה שצריך לדייק בו הוא קניית הנאצ'וס,

שנמצאים בכל סופר. העניין מומלץ לאכילה במיוחד מול משחק אנגולה - מקסיקו, ביום שישי.

החומרים:
1 אבוקדו
בצל שאלוט קטן
שן שום
רבע פלפל אדום
צרור פטרוזיליה קצוץ
מעט צ'ילי
שמן זית (לפי הטעם)
מיץ  מחצי לימון קטן

ההכנה:
1. בדיחה טובה: קוצצים את כל מרכיבי הגוואקמולי ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
גברים, הניחו את הבירה וגשו למלאכה! כנפי עוף בצ'ילי. צילום: יחסי ציבור
גברים, הניחו את הבירה וגשו למלאכה! כנפי עוף בצ'ילי. צילום: יחסי ציבור צילום: יחסי ציבור

כנפי עוף ברוטב צ'ילי של מתן אברהמס מאודאון

החומרים:
1 ק''ג כנפי עוף נקיות
1/2 ק''ג סוכר
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
חצי כוס יין לבן
חצי כוס סויה
1/4 ליטר מים

ההכנה:

1. מכינים סירופ סוכר: מחממים מים בסיר קטן וממיסים בתוכו מחצית מכמות הסוכר.
2. מוסיפים את הצ'ילי, היין והסויה ומערבבים.
3. מכינים מהסוכר שנשאר קרמל: מחממים מחבת וממיסים את הסוכר עד שהוא מתחיל להזהיב והופך לקרמל.
4. מוסיפים את כל החומרים לקרמל ומערבבים (שלב זה יש לעשות בזהירות מירבית, עד כמה שאפשר כשמשחק מתחולל בסלון).
5. מטגנים את הכנפיים במחבת עם שמן עמוק וחם מאוד, או צולים על הגריל.
6. מקפיצים את הכנפיים ברוטב ומגישים.

שוקי עוף בלמון גראס, שום ודבש

עוד מתכון של אברהמס, שעושה בית ספר גם לגברים העצלים ביותר במזרח התיכון.

החומרים:
6 שוקי עוף
2 ענפי למון גראס שבורים וקצוצים
3 שיני שום קלופות
1/2 כוס יין לבן
2 כפות חמאה
1/2 כוס דבש
1 פלפל חריף טרי קצוץ

ההכנה:
1. מסדרים את שוקי העוף בתבנית.
2. מפזרים את שיני השום על העוף.
3. מערבבים את שאר החומרים בקערה ומפזרים מעל העוף.
4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עם כיסוי וכ-  10 דקות נוספות ללא כיסוי.

לא עוף, אלא פרגית לוהטת. דיויד בקהאם. צילום: רויטרס
לא עוף, אלא פרגית לוהטת. דיויד בקהאם. צילום: רויטרס רויטרס

באפלו ווינגס ברוטב ברביקיו של קרין גורן

טוב, זה לא המתכון המיתולוגי של דיקסי, עליו ביקשו הגברים שאשים את טלפיי. אבל עדיין, גם ממה שיובא לפניכם יוצאת יופי של תוצאה. אז נכון, המתכון קצת יותר מורכב,  אבל הוא הולך יופי עם טעמים מעושנים של וויסקי ושחקנים חתיכים, רצוי מהנבחרת האנגלית. למשל היום בערב, כשבקהאם יתן פייט לטרינידד.

החומרים:
700 גרם כנפי עוף נקיות מנוצות (שרופות)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל
1/2 כוס קטשופ (עדיף מעושן)
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כפית רוטב ווסצ'סטר/טבסקו
2 כוסות מיץ עגבניות
4 כפות סויה מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק עד להזהבה.
2. ממיסים את הסוכר בסיר על אש נמוכה.
3. מוסיפים את החרדל, הקטשופ והתבלינים. מוסיפים את מיץ העגבניות והסויה.
4. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה חצי שעה ומתבלים במלח ובפלפל.
5. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים יחד מספר דקות עד שהן מזוגגות ברוטב. מגישים חם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים