גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נטחנים

משהו לא טוב עובר על אימפריית ההמבוגרים אגאדיר ומשהו רע עובר על המלצרים בישראל. המדור ממשיך בתיעוד המנות הטובות והרעות של השבוע

גבי בר - חיים | 31/5/2006 12:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קלישאה נכונה היא שאין כמו המבורגר אחרי ליל שתייה קיצוני. אבל אם חשבנו שאחת האופציות הנכונות לאנשי המרכז במקרים שכאלו היא אגאדיר, מסתבר שטעינו, ובגדול.

לאחרונה, נשמעות לא מעט טענות נגד אימפריית ההמבורגרים האהובה הזו, אבל הפעם, האמת מצערת יותר מהביקורות. בסניף האם של אגאדיר, מהמקומות הראשונים שהגישו לנייטיבז קציצה שנתנה כבוד לסועד, עם בשר איכותי ותוספות מגוונות (גבינת אמנטל, בייקון, ביצה), כנראה נכנסו לאגו טריפ אחרי פתיחת הסניפים הנוספים של הרשת, ושכחו מאיכות חומרי הגלם. התוצאה: אללה יסתור ולהקתו. או במילים אחרות: המבורגר וצ'יפס.

ההמבורגר שהוזמן מדיום רייר הגיע וול דאן ומעלה. יותר מזה: מבין ההריסות המפויחות ניתן היה לאתר חתיכות בשר שנראו כסחוס, הירקות שהתלוו ללחמניה היו לא טריים והצ'יפס היה קריר. דווקא במקומות כאלו, שאמורים לספק חוויה פשוטה ומספקת לאכלנים הנאמנים, אסור שזה יקרה. אחרת, לאן נחזור?

אגאדיר. נחלת בינימין , תל אביב. טל': 03-5104442
עצוב. אגאדיר. צילום: מתוך אתר המסעדה
עצוב. אגאדיר. צילום: מתוך אתר המסעדה צילום: מתוך אתר המסעדה
אורקה

ביקור במסעדת אורקה הוכיח פעם נוספת שמדובר במקום שמצליח רוב הזמן להעניק חוויית אכילה מוצלחת, גם אם לא זולה במיוחד. מנת הרביולי חלמון הממולא בבשר סרטנים וגבינת עיזים (53 שקל) היא מנה מיתולוגית של השף ערן שרויטמן, עוד מאז שבישל במסעדת תמוז, ומשהו שרודפי טרנדים אומרים שיש להוציא מהתפריט מפאת התיישנות. מבחינת השולחן שלנו היא היתה מצוינת – הרביולי היה מוצק ומילוי בשר הסרטנים והגבינה היה עשיר ונימוח. מנה מוצלחת נוספת היתה ברוסקטה של סינטה מעושנת על איולי וממרח עגבניות מיובשות (53 שקל), וזאת למרות שהנדיבות שהפגינו במטבח במריחת האיולי (מיונז שומי) הפכה את המנה למעט שמנונית. לצערי, דווקא הראשונה המוצלחת ביותר של המקום, קרפצ'יו

קוקי סאן ז'אק, ממשיכה להיעדר מהתפריט, וחבל.

בעיקריות זכתה מנת פילה דג ים על חציל שרוף ויוגורט טרגון (98 שקל) בתואר המנה הנכונה של השולחן: הדג היה עסיסי, העור היה קריספי, החציל היה בלאדי והכל ביחד שידר טריות ופשטות נעימה. לעומתו, הפרפרדלה בשר בקר עם פול ירוק (94 שקל) הוחזרה למטבח, בעקבות טענות על בשר שומני, פסטה ששכחה מה זה אל דנטה ובאופן כללי – חוסר הצדקה לתמחור הגבוה. במקומו הוזמן ריזוטו פטריות (48 שקל), שדווקא זכה להצלחה. לסיכום, קשה מאוד ליפול באורקה, למרות שגם זה אפשרי. עדיין, מדובר באחת המסעדות העקביות והטובות בעיר, גם אם לא באחת מהזולות שבהן. שרק יחזירו לתפריט את הקרפצ'יו קוקי סאן ז'אק, ונבוא יותר.

אורקה, נחלת בנימין 57, תל אביב. טל': 03-5665505
קשה ליפול. מנה באורקה. צילום: יחסי ציבור
קשה ליפול. מנה באורקה. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

קופי בר

ולסיום, מילה קטנה לצוות מלצרי הקופי בר, ובכלל למלצרים ברחבי הגלקסיה: ידוע לכל שאתם במקרה פה, ובעצם אתם שחקנים/דוגמנים/תסריטאים/מחקו את המיותר. עדיין, הלקוחות הם לא "אחים" שלכם, כפי שנאמר לשותף לארוחה במקום השבוע.

עוד? בבקשה: אל תנסו להצחיק אותנו בכוח, אל תתיישבו לנו על השולחן ואל תחכו רבע שעה כשהמסעדה ריקה כדי לגשת לשאול למה אנחנו לא נוגעים במנה (כנראה שמשהו לא בסדר עם האוכל). באמת, טוב שיש מנהלת משמרת שיודעת עבודתה, אבל למה לעזאזל להטריח אותה כשאתם יכולים פשוט להיות מלצרים?

קופי בר, יד חרוצים 13, תל אביב. טל': 03-6889696

אכלתם מנה שהדהימה אתכם? טעמתם משהו רע במיוחד? ספרו לנוונספר לכולם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים