גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מיס יוניברס

תחרות מאכלי גבינה שנערכה בהשתתפות נשות שגרירים ודיפלומטים זרים בישראל, הנפיקה מספר מתכונים ששווה לדגום

NRG סטייליסימו | 29/5/2006 14:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תחרות מאכלי גבינה של אומות העולם, נערכה השבוע בחסות "תנובה" ובהשתתפותן של דיפלומטיות, שגרירות ונשות שגרירים, אשר התבקשו להגיע למקום עם מתכון גבינה מקורי המאפיין את ארצם ולהציגו בצורה האותנטית ביותר.

בין המשתתפים היו נציגי אירלנד (עוגת גבינה עם אייריש קרים), אוסטרליה (פבלובה עם שוקולד צ'יפס), דרום אפריקה (עוגת גבינה עם אפרסקים), מקסיקו (מוס פסיפלורה), אל סלודור (קסדיית גבינות), סין (חלב מטוגן), אנגולה (עוגת פודינג),  סלובניה (עוגה לבנה) ועוד.

הזוכה בתחרות הייתה הגב' אנטוניה קרדוסו, אשת שגריר אנגולה, שהציגה מתכון לעוגת פודינג.
עוגת פודינג של שגרירות אנגולה

החומרים:
לפודינג:
8 ביצים
2 קופסאות שימורים של חלב מרוכז וממותק
כוס מים
כוס חלב
גרידה מקליפת תפוז אחד


לבצק:
8 ביצים
8 כפות סוכר
8 כפות קמח

ההכנה:
בצק:
1. טורפים ביצים עם סוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח.

פודינג:
1. טורפים ביצים.
2. מוסיפים חלב מרוכז (ממותק).
3. מוסיפים מים, חלב וגרידת תפוז.

מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית אפיה משומנת

בוזקים מעט סוכר שיצפה את התבנית, שופכים לתבנית את תערובת הפודינג ומעל את תערובת העוגה ואופים כ-45 דקות בחום של 200 מעלות.

חלב מטוגן של שגרירות סין

החומרים:
500 גרם חלב
100 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
6 חלבונים
80 גרם חמאה
300 מ"ל מים
750 גרם קמח
150 גרם שמן
1 כפית מלח
1 כפית שמרים (שימרית)

ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלב, הסוכר, הקורנפלור וחלבונים עד לקבלת מחית.
2. על אש גבוהה מחממים בסיר את החמאה, מוסיפים את המחית ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומערבבים בעקביות עד לקבלת ממרח אחיד.
4. מורידים מהאש, מקררים ומעבירים לכלי אחסון במקפיא.
5. כשהממרח קפוא וקשה, מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות. 
6. מערבבים את הקמח עם השמן, המלח, השמרים והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
7. עוטפים את הקוביות הקפואות בתערובת הקמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
8. אפשר להגיש את הכדורים המטוגנים עם מבחר גבינות או עם סלט פירות.

חלב מטוגן של שגרירת סין. צילום: יחסי ציבור
חלב מטוגן של שגרירת סין. צילום: יחסי ציבור צילום: יחסי ציבור

פודינג אורז‏ של שגרירות דרום אפריקה

החומרים:
4 ביצים
75 גרם סוכר טחון דק
1 כפית תמצית וניל
500 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
55 גרם צימוקי סולטנה
375 גרם אורז לבן מבושל אל דנטה
קינמון טחון

ההכנה:
1. טורפים ביצים, סוכר ותמצית וניל בקערה עמוקה.
2. בהדרגה מזליפים לקערה חלב ושמנת, תוך כדי ערבוב מוסיפים צימוקים ואורז.
3. יוצקים לתבנית אפייה משומנת, מכניסים את התבנית לתוך תבנית אפייה עם מים (כמות המים צריכה להגיע למחצית מתבנית האפייה).
4. אופים ללא מכסה בחום בינוני למשך 30 דקות.
5. באמצע האפייה מערבבים בעדינות את האורז עם מזלג.
6. בוזקים קינמון וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות או עד שמוכן.

פודינג אורז של שגרירת דרום אפריקה. צילום: יחסי ציבור
פודינג אורז של שגרירת דרום אפריקה. צילום: יחסי ציבור צילום: יחסי ציבור

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים