מיס יוניברס
תחרות מאכלי גבינה שנערכה בהשתתפות נשות שגרירים ודיפלומטים זרים בישראל, הנפיקה מספר מתכונים ששווה לדגום
בין המשתתפים היו נציגי אירלנד (עוגת גבינה עם אייריש קרים), אוסטרליה (פבלובה עם שוקולד צ'יפס), דרום אפריקה (עוגת גבינה עם אפרסקים), מקסיקו (מוס פסיפלורה), אל סלודור (קסדיית גבינות), סין (חלב מטוגן), אנגולה (עוגת פודינג), סלובניה (עוגה לבנה) ועוד.
הזוכה בתחרות הייתה הגב' אנטוניה קרדוסו, אשת שגריר אנגולה, שהציגה מתכון לעוגת פודינג.
החומרים:
לפודינג:
8 ביצים
2 קופסאות שימורים של חלב מרוכז וממותק
כוס מים
כוס חלב
גרידה מקליפת תפוז אחד
לבצק:
8 ביצים
8 כפות סוכר
8 כפות קמח
ההכנה:
בצק:
1. טורפים ביצים עם סוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח.
פודינג:
1. טורפים ביצים.
2. מוסיפים חלב מרוכז (ממותק).
3. מוסיפים מים, חלב וגרידת תפוז.
מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית אפיה משומנת
החומרים:
500 גרם חלב
100 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
6 חלבונים
80 גרם חמאה
300 מ"ל מים
750 גרם קמח
150 גרם שמן
1 כפית מלח
1 כפית שמרים (שימרית)
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלב, הסוכר, הקורנפלור וחלבונים עד לקבלת מחית.
2. על אש גבוהה מחממים בסיר את החמאה, מוסיפים את המחית ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומערבבים בעקביות עד לקבלת ממרח אחיד.
4. מורידים מהאש, מקררים ומעבירים לכלי אחסון במקפיא.
5. כשהממרח קפוא וקשה, מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות.
6. מערבבים את הקמח עם השמן, המלח, השמרים והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
7. עוטפים את הקוביות הקפואות בתערובת הקמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
8. אפשר להגיש את הכדורים המטוגנים עם מבחר גבינות או עם סלט פירות.

החומרים:
4 ביצים
75 גרם סוכר טחון דק
1 כפית תמצית וניל
500 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
55 גרם צימוקי סולטנה
375 גרם אורז לבן מבושל אל דנטה
קינמון טחון
ההכנה:
1. טורפים ביצים, סוכר ותמצית וניל בקערה עמוקה.
2. בהדרגה מזליפים לקערה חלב ושמנת, תוך כדי ערבוב מוסיפים צימוקים ואורז.
3. יוצקים לתבנית אפייה משומנת, מכניסים את התבנית לתוך תבנית אפייה עם מים (כמות המים צריכה להגיע למחצית מתבנית האפייה).
4. אופים ללא מכסה בחום בינוני למשך 30 דקות.
5. באמצע האפייה מערבבים בעדינות את האורז עם מזלג.
6. בוזקים קינמון וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות או עד שמוכן.
