אינארי
של רימה אולברה, גורמה
החומרים:
קופסת שימורים של אינארי (15 אינארי)
2/3 כוסות אורז לסושי
4 כפות חומץ אורז
3/4 כוסות מים
1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
2 כפות שומשום שחור (לא קצח)
3 כפיות מלח
1 כף סוכר
4 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ
1/3 כפית (או לפי הטעם) תערובת פלפל "שיצ'ימי"
100 גרם קנפו (רצועות דלעת יפנית מיובשות)
להגשה:
ג'ינג'ר כבוש קצוץ לפי הטעם.
רוטב סויה (רצוי של "קיקומן") או פונזו (רוטב סויה בטעם הדרים) לפי הטעם.
ההכנה:
1. שוטפים את אורז הסושי במסננת תחת מים קרים, עד שהמים היוצאים מהמסננת צלולים.
2. שמים את האורז בסיר כבד, ומוסיפים 2 כפיות מלח ו-3/4 כוסות מים קרים.
3. מביאים לרתיחה, ולאחר 3 דקות מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עד שהאורז יספוג את כל המים, כ-15 דקות.
4. משאירים את האורז מכוסה לכ-10 דקות נוספות, ואז מעבירים אותו לקערה גדולה.
5. מקררים את האורז על ידי נפנוף במניפה מעליו (או בכל דבר אחר שיכול לשמש כמניפה) והופכים את הקערה על מגש שטוח (לא בוחשים!).
6. מערבבים את חומץ האורז עם כפית מלח וכף סוכר, ויוצקים את התערובת על האורז. בעדינות מערבבים לתוך האורז: בצק ירוק, ג'נג'ר כבוש, שומשום שחור ופלפל שיצימי.
7. פותחים את כיסני האינארי בחלק החתוך על ידי כך שמחככים אותם בעדינות בין האצבעות. האינארי צריך להיראות כמו ציפה קטנה של כרית.
8. ממלאים את כיסני האינארי בכדורים קטנים של תערובת האורז (כ-3 כפות לכדור), מקפלים וסוגרים, קושרים מסביב רצועות קנפיו, ומגישים עם רוטב סויה וג'ינג'ר.