לדפוק חתונה
אולם ממוזג, צלחות קטנות והראל סקעת במקום אחינועם ניני. קבלו את עשרת הטרנדים הלוהטים ביותר בעונת החתונות הנפתחת השבוע בסערה
הטרנד שהולך לככב העונה, כפי שמסתמן בגל הרטרו הנוכחי, הוא כמה שיותר קריסטלים, נצנצים ושאר מבהיקים על השמלה, וכל המרבה הרי זה משובח. הכלות הרזות יתהדרו בשמלות ארוכות שמחמיאות לגזרה, עם גב חשוף עד לתחת והמון נצנצים, ואילו המלאות יותר ייחנקו במחוך שיגביל את נשימתן לאורך החתונה ובשמלה שמזכירה עוגת קצפת. וכמובן, עם נצנצים.
בין השמות הבולטים שמובילים את עיצוב שמלות הכלה נזכיר את דני מזרחי, גלית לוי ואושידה, לצד 380 נקודות מכירה נוספות של סלונים שמבטיחים את השמלה הכי מהממת שיכולה להיות.
ועכשיו, לחתנים. לא רק אופנת סגל מתמחה בייצור חליפות, אלא גם מעצבי האופנה מוטי חסון, דורון אשכנזי, מישל שאטו, ירון מינקובסקי, גרשון ברם ואחרים. "החתנים השנה נראים כאילו יצאו מתוך סרט תקופתי, והמחיר בהתאם", אומר המעצב מוטי חסון.
"החתנים רוצים מאוד להרשים בהופעה ואוהבים את הצבע הלבן. "הסגנון נע מהמראה האופנתי של המאה ה-18, וזה כולל שכבות ומלמלות לצד עניבות, ועד למראה האופנתי לפי הגזרות העכשוויות. המחירים נעים בין 3,500 שקל לבין 7,000 שקל , לפי מורכבות הבגד".

אחת השאלות החשובות ביותר שמעסיקות כל זוג צעיר שהולך להתמסד היא המיקום: לא יקר מדי, לא עממי מדי, כן מכובד וכן מיוחד, לא רחוק מדי ולא באולם חנוק. וכן, חייב להיות מקום עם הרבה ירוק.
ואמנם, עד היום גני האירועים היו הכי פופולריים בגלל הירוק והחלל הפתוח, למורת רוחם של המוזמנים שמזיעים בקיץ (ועוד לא דיברנו על הפן שנהרס בלחות האיומה והופך לבליל פטרוזיליה).
השנה, כך לדעת מפיקי חתונות, חוזרים למקומות הסגורים. לדעת דותן הלברייך, מבעלי "בית אוריאל"
לעומתו , אייל לוי, מבעלי מרכז האירועים "אופל" בתל אביב, מציין שיש בקשה לשילוב של אירוע בחוץ ובפנים. "עכשיו מבקשים שההתחלה תהיה בקבלת פנים בחוץ, ואילו האירוע עצמו, האוכל והריקודים, יהיה בחלק הסגור - בגלל המיזוג. בנוסף, יש בקשות לקיום האירוע עד חמש לפנות בוקר ולפעמים גם אירועי אפטר פרטי, שכוללים ארוחת בוקר".

תפקידם של מפיקי החתונות הוא לדאוג לכל ענייני החתונה, מאל"ף ועד תי"ו, כך שבני הזוג המיועד יגיעו לאירוע החשוב בחייהם נטולי דאגה.
אילן אשר הוא הגרסה הישראלית לג'ניפר לופז בסרט "מארגנת החתונות". ברזומה הפרטי שלו נרשמו חתונותיהם של יוסי אבוקסיס, אילנית לוי ואייל גולן, אורלי לוי, סי היימן, רון שובל ובני הזוג שכבר התגרשו - סימה ואילן בכר. "תפקידי הוא לעזור לבני הזוג לעבור את היום הזה בצורה הכי נוחה באמצעות חיבור ביני לבין כל מי שיש לו יד ורגל בחתונה: התאורנים, הטכנאים, המקום, הקייטרינג, הדי.ג'יי, המעצבים ועוד.
"הטרנד העכשווי הוא אירועי קונספט - בסגנונות יפני, הודי, מצרי ועוד. יש גם הרבה מאוד חידושים בחתונות עצמן, החל מרב מזמר ועד ללהקת בנות שמנגנות על כינורות. להיט נוסף הוא ארוחות בוקר בתום החתונה (ע"ע לוקיישן), עם סביח וג'חנון, כדי להוריד את רמת האלכוהול בדם. לרוב זה נמשך גם לאפטר פארטי עד 12:00 בצהריים".
"הטרנד שהכי תופס היום לכלות הוא שיער אסוף, לפי אופנת הריקודים הקלאסיים שתפסה חזק מאוד בשנה האחרונה, בנוסף למראה הזוהר של האוסקר", אומר מעצב השיער אבי מלכה, שנחשב למומחה בתחום "תסרוקות-כלות".
"גם מראה השיער האסוף מתחלק לכמה ז'אנרים - המראה הנקי, המראה הרומנטי והמראה הקלאסי. בתחום השיער הפזור הולכים יותר על שיער גלי, רך וקלאסי. יש ביקוש לאופציה לשיער אסוף בחופה, ולאחר מכן, בפתיחת סיכה אחת, לפזר את השיער במראה רך".
"לגבי איפור, המראה השולט הוא העדין, הטבעי והשזוף. המייק אפ מאוד עדין, והדגש הוא באזור העיניים. אם המראה הוא תיאטרלי, העיניים מודגשות באיפור מעושן יותר והדגש הוא רק על העין עצמה".

החדשות הרעות: תשכחו מכבד אווז. החדשות הרעות עוד יותר: תשכחו גם מעומס יתר על צלחות גדולות. השף אריק חכימי, מבעלי קייטרינג "פרי הארץ", מאמין שבתוך חודש ימים כבד האווז יהיה מחוץ לתפריט בגלל החוק החדש.
אז מה כן יהיה? "תפריט הטעימות הוא הדבר החם של עונת החתונות. פחות עומס על הצלחות, יותר מנות קטנות ועדינות בצלחות קטנות, שיחייבו את האורח לגשת כמה פעמים לעמדת המזון - אבל כל מנה תהיה מעוצבת ומלאת טעמים.
הרעיון שעומד מאחורי הקונספט הוא לאפשר לאורח להתחבר לאוכל בצורה מדויקת יותר ולא בדרך של בופה, שעליו מעמיסים מכל בא ליד. בכל עמדת אוכל תהיה מנה עיקרית אחת ותוספת, והאורחים יוכלו לבחון את עמדות ההגשה ויטעמו לפי הרצון האישי שלהם".
ומה לגבי השיפודים על האש?
"מתברר שפחות ופחות גני אירועים, ובוודאי במקומות הסגורים (ע"ע לוקיישן), אוהבים את העשן או את ריח העשן שמיתמר מעמדות הבשר".
ומה לגבי מנה אחרונה?
"הלהיט בקינוחים הוא קודם כול בהגשה: כוסות קטנות תפסו את מקומן של הצלוחיות. וגם פה מדובר במנות אישיות, מעוצבות ועדינות", מציין חכימי. "המינימליסטיות וריבוי הטעמים הן מילות המפתח. בנוסף, יש דגש רחב על המתאבנים: במקום ארבעה אנחנו מגישים עשרה במגשים מעוצבים על גופי תאורה, והמראה מרשים במיוחד".
למרות היותו שיר פרידה, "ואת" של הראל סקעת הוא הלהיט הכי חם בחתונות בימים אלה (כמו שבעבר היה "פרפקט דיי" של לו ריד). ועדיין, הזמרת המושמעת ביותר בחתונות היא שרית חדד - כך קובעים הדי.ג'ייז.
אבל אם כבר להתיימר לקבוע טרנד, אז הבאת די.ג'יי מוכר מארצות הברית או מאירופה למסיבות החתונה שנערכות לאחר החופה הוא אחד מהם. מבלי, כמובן, לזלזל במקומיים, ובראשם עופר נסים, רונן גוטמן, אסי קוז'אק, סהר זנגלביץ' וטל כהן.
ומה עם הלהקות השמחות, על שלל הזמרות הצעירות, הנגנים וההו-הא?
"עידן להקות החתונה משנות ה-80 נעלם כמעט לחלוטין", אומר בכיר בענף המוזיקה. "היום הטרנד הוא להביא די.ג'יי שיצליח להרים את הקהל על רגליו לאורך זמן.
"בתחילת החתונה רצוי להסתפק בשירים ברצף, שאותם מכין די.ג'יי שאינו מהשורה הראשונה, אבל לאחר חצות, כשהמבוגרים פורשים ומגיע הגל השני של מוזמני החתונה, החלק הצעיר יותר, המוזיקה הופכת למעין מסיבת מועדון קרחניסטית שנמשכת עד הבוקר".

תשכחו מזר הפרחים על השולחן, שנעלם בסוף האירוע. זה לא שלא לוקחים יותר זרים בסוף החתונה, אלא שהאירועים נהיו משודרגים ברמה כזו, שמעצבים כמו חיה אלוני ורוני אנגלר מחברת "אקספוז" פשוט מכינים לאורחים ביציאה מהאולם זרים אישיים שיוכלו לקחת לביתם, מבלי להרוס את העיצוב על השולחן.
"האירועים נהיו הרבה יותר משודרגים בשנים האחרונות, הרבה יותר איכותיים מבחינת הכלים, הבדים והטקסטורות. הזהב נכנס חזק מאוד, יחד עם סגנון הפרחים של לורה אשלי", אומרת אלוני. "למעשה, אין גבול לדמיון ואפשר להציע כמה וכמה קונספטים אבל אני רואה שהשנה המראה הנקי הוא זה שתופס, והירידה לפרטים הקטנים באיכות וברמה הגבוהות ביותר היא המענה לדרישת הזוגות שמגיעים אלינו".
איפה הימים בהם רחבת הריקודים היתה עמוסה בחוטי חשמל שהעבירו צלמי הווידאו. היום שולט העולם הדיגיטלי. מחירו, לדברי שלומי בר, מבעלי סטודיו PRESS בתל אביב, נע בין 500 לבין 600 דולר. "זה אלבום שהזוג הצעיר בוחר מתוכו 200 תמונות, והוא עובר פוטושופ ונבנה כמו ספר עם כריכה מעוצבת".
תופעה אחרת שתפסה מקום של כבוד בשנים האחרונות היא המצלמות החד-פעמיות שמונחות על השולחנות לטובת האורחים, שלוקחים אותן הביתה למזכרת.
ברוך נוטוביץ', מעצב פרחים ושגריר חברת "אואזיס", שהיה אלוף הארץ בשזירת פרחים, טוען כי הטרנד היום הוא זרים נשפכים. "כמה שיותר, אפילו עד לרצפה, נחשב ללהיט. יש דרישה חזקה גם לקישוטי גוף על המחוך, והנועזות מבקשות צמידי רגל. שילובים של פרחים בתוך השיער מאוד פופולריים, תוך ייעוץ עם מעצב השיער.
"הצבעים החזקים הם פוקסיה, בורגנדי וצהוב. סוגי הפרחים המועדפים הם ורדי גינה גדולים, שיש להם ריח והם יפים כשהם בשיא פריחתם, ואפונה ריחנית. תשומת לב רבה ניתנת לעריכת הטקס עצמו, לשושבינות ולילד שנושא את הכרית".
תאילנד, תאילנד ועוד פעם תאילנד - זה היעד המועדף לירח הדבש הכי חם, ולכבודו מוכנים זוגות רבים להמתין עד לסיום עונת המונסון. ומה שטוב ליעל בר-זוהר ולגיא זוארץ שנפשו בחופי תאילנד, טוב לכל עם ישראל.
"אני חושבת שרוב חברותיי נסעו לתאילנד כי זהו יעד נהדר למנוחה, לפינוק ובמחיר שאינו יקר במיוחד", מציינת דניאלה, שחזרה לפני כשבוע מירח דבש.
"זהו האתר הכי נכון. ים מדהים, מסאז' כל היום במחיר מצחיק, אין המולה, ויש תחושה של רוגע. זה הדבר הכי נכון לזוג שסיים חתונה ורוצה קצת להיות עם עצמו, בלי אמצעי בידור טכניים שיסיחו את דעתו".
