נשנושי מסעדנות
טעימות יין בקלואליס, פסטיבל אוכל בנחלת בנימין, הפתיחה של Morena ועוד חידושים קולינרים
במהלך החודש יתארחו במסעדה החל מהשעה שבע בערב בעלי יקבים, אשר יערכו טעימות יינות לצד הסברים מפורטים על היינות. מחר, יום ג', ה-9 לחודש, יתארח אייל רותם מיקב קלו דה גת ויציג את קלו דה גת שרדונה 2004; וביום ה' הקרוב, ה-11 לחודש יסביר אורי חץ מיקב שאטו גולן על שאטו גולן אליעד 2003.
ועכשיו לשתי ההמלצות שלנו: ביום ה' ה-18 לחודש יציג אלי בן זקן מיקב קסטל את קסטל גראנד וין 2001. לא שווה לפספס. עוד איוונט שכדאי לנכוח בו יתקיים ביום ג', ה-23 בחודש, כשאסף מרגלית מיקב מרגלית יציג את מרגלית מרלו 2001. ביום ה' ה-25 במאי, יתארח ברי ססלוב מיקב ססלוב עם ססלוב אדום קברנה סוביניון ריזרב 2002.
ויקטור
בתפריט: טרטר טונה בתיבול קלאסי מוגש על טבולה בליווי סורבה עגבניות ורוטב טחינת ווסאבי (58 שקל); ניוקי עם בייבי שרימפס ברוטב שמנת וכמהין (110 שקל); פילה בס מצופה בפיסטוקים ושקדים בתנור, מוגש על מצע של תרד ברוטב שמנת וציר דגים (110 שקל); טאג'ין ים זוגי – טאג'ין מרוקאי עם פילה לברק, שרימפס, קלמארי, מולים וירקות – עם לימון כבוש, מקל קינמון וזיתים מצומקים (330 שקל לזוג); ומנה של וריאציית מיני טארטים – טארט קרמל וצנוברים עם גלידת וניל בורבון, טארט לימון קלאסי עם מרנג איטלקית וסורבה תות וטארט פירות בקרם וניל אפוי (52 שקל).
קלואליס. דרך אבא הילל 16 ר"ג. יש להזמין מקומות מראש. טל': 03-5759060

פסטיבל נחלת בנימין יוצא לדרכו פעם נוספת ורביעית במספר. מיום ד' הקרוב, ה-10 במאי ועד ה -18 למאי יחגגו 7 מסעדות את האירוע, תחת קונספט שונה משנים קודמות: אופנה.
ביום הפתיחה של הפסטיבל תתקיים לאורך הרחוב תצוגת אופנה נודדת, ואילו במהלך כל ימי הפסטיבל, תקיים חנות המגזינים אלשייך סדנאות שף שיציגו את מנות הפסטיבל בדמי השתתפות סמליים של 10 שקל.
אירוע הנעילה, לעומת זאת, יעמוד בסימן וינטאג'. המעצבים המשתתפים בפסטיבל הם : D&A, אלין, ענבל אוחנה, עירית נוי, ליאת עזר, עדי הדני, ורד אייזיק, ענבלה, אורלי גולן, סיגל רודין ושתי מעצבות תכשיטים בשם Aura designs.
ולמנה העיקרית: למרות שאורקה, חביבתנו במתחם, נעדרת מהפסטיבל גם הפעם, עדיין יש שם לא מעט אטרקציות, דוגמת מילויי הכוסות המסורתיים בקניית דרינק ראשון במסעדות המשתתפות באירוע.
המשתתפות השנה: בר-מסעדה דיניץ, תהל, ביסטרו בר פסטוריוס החדש, בטי פורד, בראון ומסעדת ל'אנטריקוט (שהיא, אגב, גם הכשרה היחידה מבין המסעדות), יגישו כל אחת 3 מנות ב - 20 שקל.
הנה כמה מנות שנראה ששווה לדגום: בתהל מציעים סיגרים של בשר סרטנים בקרם קארי וכדורי ריזוטו בשר טלה וצנוברים ברוטב יוגורט ירוק; בדיניץ יגישו פריטו מיסטו בקונוס נייר עם איולי עשבי תיבול; בבטי פורד יתנו קבב טלה עם תבשיל עדשים וקובה חמוסטה על מצע של אורז; בפסטוריוס ישיקו נקניקיות מרגז עם צ'ימיצ'ורי; ובל'אנטריקוט יוגשו בין היתר פרגיות בחלב קוקוס, חמאת בוטנים ודבש.
הפרטים המלאים באתר הפסטיבל.

לפי הבעלים עדיאל דומין, חואן גונזלס ויורן כרמי, הקונספט של Morena הוא ביסטרו ים תיכוני עם "טוויסט לטיני", כזה שככל הנראה הגיע מעבודתו הקודמת של גונזלס בהאוונה.
בתפריט אפשר למצוא, בין היתר, ראשונות כסיניה דג ים וכרישה מקורמלת עם טחינה גולמית (32 שקל); סביצ'ה בחומץ פטל, לימון ורוקט (38 שקל); וריזוטו בחמאת בצל ירוק וגזר קלוי (42 שקל).
בעיקריות תמצאו קונפי אווז בחמאת אגוזי לוז עם אנדיב צלוי ופירה (56 שקל); קציצות עדשים ברוטב סלרי ולימון פרסי (48 שקל); צלעות טלה ברוטב שומר על בורגול ורטטוי (92 שקל); ונתח דג ים יומי ברוטב זרעי אניס ופונדו בצל לצד סלסה אשכוליות (72 שקל).
באחרונות: מלפיי קפה וקרם מסקרפונה (32 שקל); מוס תאנים על ביסקוויט שוקולד ריבת תאנים וצ'ילי (32 שקל); ופאדג' שוקולד שזיף (32 שקל).
Morena. הכרמל 18, מדרחוב כפר סבא. טל': 09-7677888. שעות פתיחה: 19:00-23:00

מיזם המתעתד להפוך למקום של הקיץ. המקום אוחז בגינה גדולה, ובתפריט שבנו אלכס גורדון (אקס טבולה, פיצה מטר ורוקוס) והשף יניב מוכתרי.
כראוי למקום של קיץ, הקונספט של המקום הוא טאפאס לצד מנות גריל וטאבון מגוונות. במקום מסתייגים מהליניאריות המעונבת של ארוחה קלאסית, ומזמינים את הנוכחים לארוחה ללא סדר מדויק.
הנה מספר דוגמאות למה שמחכה לכם בתפריט: מגדל פרגיות צלויות על תפוחי אדמה פריכים וירקות בגריל; שוקיים של עוף פתוחים עד העצם, צלויים ברוטב יין מדברי על פירה ירוק. דג שלם וטרי (דניס, לברק, בס) בטיגון עמוק; ופילה בס צלוי הפוך בתוך מחבת לוהט של חריימה "חריף אש", לפי המבשלים. לרגע זה, המקום בהרצה.
אגדה. רח' קפלן 4, תל אביב, טל': 03-6091004

התמנון של ירזין וקונפורטי מתרחב: עכשיו, הם גם נותנים שירותי קייטרינג, המבוססים על המנות של המסעדות בבעלותם: זוזוברה, עד העצם ומוזס.
בהתאם לאופיה של כל אחת מהמסעדות יבנה גם תפריט הקייטרינג שלה: זוזוברה באווירה אסיאתית ובריאותית, עד העצם תתמקד בבשרים, מוזס בתפריט אמריקאי מעודכן וצ'ימ'יצ'נגה תבודל בתפריט סנטה פה.
הקייטרינג מיועד לאירועים בבתים פרטיים, אירועי קוקטייל, אירועים עסקיים והשקות של עד 150 איש, ומבטיח חותם של איכות, מצוינות וטריות. מחירים: 40-60 דולר לאדם.
להזמנת אירועים ניתן לפנות לעדי בן דן בטל': 054-5558089 או במייל.