קרפצ'יו דג על ברוסקטה וגספצ'ו
של השף חיים כהן ממסעדת איזדורה
5 עגבניות
1 פלפל ירוק חריף
8 פרוסות לחם כפרי לבן
200 גר' פילה דניס
4 שיני שום כתוש
מלח
מיץ לימון
שמן זית
ההכנה:
1. רסק עגבניות טרי - מגרדים בפומפיה גסה את העגבניות ובפומפיה דקה את הפלפל הירוק החריף.
2. מתבלים במלח ומעט מיץ לימון ומניחים בצד.
3. פורסים לפרוסות דקות את הדג כשהוא נקי מעור ועצמות.
4. משטחים את בשר הדג הפרוס על צלחת וסוחטים עליו מיץ מלימון אחד.
5. מוסיפים כשליש כוס שמן זית ומעט מלח גס ומערבבים כך שהנוזלים יגעו בכל בשר הדג.
6. משרים כדקה.
7. מורחים שמן זית על פרוסות הלחם, מכניסים לגריל לדקות ספורות עד לקבלת טוסט רך ובהיר.
8. מוציאים את הפרוסות מורחים עליהן את השום הכתוש (להיזהר לא להשאיר חתיכות גדולות של שום על הלחם).
9. מסדרים את בשר הדג על פרסות הלחם באופן אחיד ומגישים בצלחות עמוקות יחד עם רסק העגבניות.